e onda dodje na red i ovaj projekata. malo zbog toga da se sam sebi dokazem, malo iz terapijskih razloga, a najvise jer volim to da radim poceh da prvim PRS -a i to nesto najslicnije Smokeburst McCarty-ju.
za telo gitare sam se odlucio za krusku koju sam nasao kod prijatelja na tavanu radionice gde inace koristim ljubaznost vlasnika te me pusta navece da preturam po radionici i sam palim masine

kruska je super suva i odlicno izgleda ali puna je nekih skrivenih cvorova koje sam na rane nacine izbegavao i na kraju telo ispade od tri dela. doduse kada sam odustao od verzije mahagonija pretpostavio sam da ce biti iz tri dela.
javor za top sam trazio dosta dugo i na kraju sam zavrsio tamo gde sam i na pocetku znao da sigurno ima . kod srdjana u paningu sam pronasao ovo parce ali to je nista kakvo se blago kod njega krije. ja bi tamo mogao provoditi dane samo preturajuci one cepke po rukama. ploca koju sam ja uzeo od njega je bila malo nategnuta sa dimenzijama ali tekstura joj je bila upravo onakva kakvu sam trazio tako da je to bilo to. evo sada par slicica sa pocetka gradnje pa da nastavim.
krojenje kruske za telo gitare

kruska u stegama

sredjivanje javorove cepke pre rasecanja po sredini. e to je bio sex jer je dosta tanka cepka bila.

ipak razrezali smo ga i evo ga u book fazonu