Kopija LP-a do 500e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Blingo

Kopija LP-a do 500e

Post by Blingo » 14 Jan 2010, 10:54

Ovih dana očekujem neki keš i u fazonu sam da obradujem sebe nekim komadom mahagonija sa 2 hambakera! :D

Obilazio sam prodavnice i moram vam reći da je trenutna ponuda nikakva...Temu postavljam pre svega kako bi mi dali neku ideju i skrenuli pažnju na neki model koji mi je,eventualno, promakao. Naravno,može da prodje i nešto PRS-oliko, ali LP ima prednost.

Daklem, u Noti u M.Rakića sam gledao 2 modela - Epiphone LP Standard plus (onaj plavi) 50000 RSD i Dean HardTail (trenutno na popustu)-53000 RSD.

Epifonu je izrada vrlo fina, ali je zvuk tako mutan da nemam reči.Mislim, zvuk je fina loptica (ako se to tako može reći) ,ali za moj ukus je dosta mutan.

Na Dinu je,u globalu, izrada još bolja, magneti su jačeg autputa i svetliji u odnosu na Epifon, ali sitnice... Kapice od potova su nasadjene ko "iz inata" - nakrivo, nisu došle do kraja, klimaju,a na glavi je ostao jedan deo koji su u fabrici zaboravili da ispoliraju,pa izgleda kao da je izgrebana.

Zatim sam probao Ibanez ART120 i AR250.

Ibanez, ko Ibanez...Vrlo moguće da u cenovnom rangu do 500e daju najviše. Kod obe gitare je finiš perfektan - Sve je na svom mesti, pragovi dobro obradjeni, lak perfektan.ALI...

ART120 ima zvk ko da ga sviraš kroz kompresor, ne znam kako bih to objasnio...Klin je dobar,ali je nakako sterilan, suviše ujednačen...Ne znam... Do duše, dosta je treblast i trebalo mi jedosta vremerna ( u odnosu na druge gitare koje sam probao) da podesim ton. Na drajvu je super, ali klin...

AR250 je najozbiljniji instrument koji sam probao! - Vrat i telo iz jednog dela, finiš EXTRA dobar, i zvuk poput onog Dean-a.ALI... Ružna je. ::ranting:: Mislim, crne boje, zlatnog hardvera, inlejeva boje duge i belih čivija je previše PIMP. Ako bih je kupovao, morao bih da kupim i roze bundu od vučijeg krzna i ona crno-bele cipele.

Vintage ICON - Finiš nikakav, u opšte mi nije jasno ko se pali na ono... Mnogo je laka,teži je bio neki Career koji je stajao odmah do nje,tako da sumnjam ima li tu u opšte mahagonija.Da se razumemo,ranije sam u Mitrosu držao jedan primerak u rukama, do duše iz ove normalne serije, i bio je teži,ali ovaj je ko perce.Zvuk je lep, bar meni dopadljiv.Uz AR250 (koji je,ipak imao lepši zvuk) i Dean-a(koji u odnosu na Vintage ima moderniji zvuk sa više autputa),su favoriti što se zvuka tiče. No, mislim da je 40000 RSD-a mnogo za onako loš finiš (ili ja imam previše fensi standarde, pa nisam naviko na socijalu :mrgreen: ).

Cort M600. Finiš je fin, magneti su "šatro EMG" (na njima piše EMG,ali EMG ih nemana svom sajtu, a istraživanjem sam doznao da je to neka koreanska kopija koja je dobila dozvolu da na njoj piše EMG),ima splitovanje hambakera, ali mislim da se, osim što se ton stiša, time ne dobija ništa posebno.Dosta su otvorenog zvuka, a ne svidja mi se što gitara ima tremolo.Jes' da je Wilkinson, jes' da je 6 point, ali nisam oduševljen takvim rešenjem.

Pošto ih trenutno nema, nisam probao Epiphone LP standard, Ibanez SZR (mada mi se on i ne svidja nešto preterano) i Vintage (da kažem,onaj normalan), tako da me interesuju vaša iskustva sa dotičnim gitarama i eventualne preporuke.

Nešto se, čak, nosim mišlju da, kada stignu i ako im cena bude 360e kao i do sad, kupim nekog Vintidža, pod uslovom da je finiš perfektan i da ga nadogradjujem...Šta mislite o tome?

istiqrac

Re: Kopija LP-a do 500e

Post by istiqrac » 14 Jan 2010, 11:14

Probaj yamahe AES serija je valjda, u cenu ti se uklapaju 420 i 620. Meni su yamahe uvek imale korektan odnos cena- kvalitet. Ima i hamera zanimljivih i umalo da zaboravim probavao sam neki pivi, malo vise podseca na PRS oblik ali pravi LP zvuk...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 14 Jan 2010, 12:03

AR250 je najozbiljniji instrument koji sam probao! - Vrat i telo iz jednog dela, finiš EXTRA dobar, i zvuk poput onog Dean-a.ALI... Ružna je. ::ranting:: Mislim, crne boje, zlatnog hardvera, inlejeva boje duge i belih čivija je previše PIMP. Ako bih je kupovao, morao bih da kupim i roze bundu od vučijeg krzna i ona crno-bele cipele.
Meni je bas lepa al se slazem sa tobom oko inlaya duginih boja bas je kich.To mi uopsteno smeta kod ibaneza,bilo bi dobro da opice samo bele kocke i tjao tjao.

Mrav

Post by Mrav » 14 Jan 2010, 12:06

istiqrac wrote:Probaj yamahe AES serija je valjda, u cenu ti se uklapaju 420 i 620. Meni su yamahe uvek imale korektan odnos cena- kvalitet. Ima i hamera zanimljivih i umalo da zaboravim probavao sam neki pivi, malo vise podseca na PRS oblik ali pravi LP zvuk...
Peavey HP EXP Signature EXP, to ja imam, svakako treba probati http://www.peavey-eu.com/product_detail ... K&key=1613

Mene je odusevila u poredjenju sa dosta skupljim Epiphone-ima (a trazio sam taj zvuk). Cena treba da je tu negde, mozda koji eu vise ;)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Jan 2010, 12:46

čekaj, jesi ti bio još negde osim u Milana Rakića?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 14 Jan 2010, 13:21

Probaj Washburn Idol, bilo ih je u Artistu ranije. Probao sam Wi 66 mislim (sa SD magnetima) bila je na nekom popustu i znacajno jeftinija nego ova list price, i meni se sjajno dojmila. Jes da nije made in USA, ali izgledala i radila odlicno. Kao moderan LP.
Image
http://www.washburn.com/electrics/idol-series/

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 Jan 2010, 13:30

DrGreenthumb wrote:Probaj Washburn Idol, bilo ih je u Artistu ranije. Probao sam Wi 66 mislim (sa SD magnetima) bila je na nekom popustu i znacajno jeftinija nego ova list price, i meni se sjajno dojmila. Jes da nije made in USA, ali izgledala i radila odlicno. Kao moderan LP.
Image
http://www.washburn.com/electrics/idol-series/
+1 za ovu gitaru (mada kad sam bio poslednji put u artistu ovog konkretno modela nije bilo)

eg303

Post by eg303 » 14 Jan 2010, 14:05

Ni ja nisam čuo skoro ni jedan komentar za Hamer gitare, 80-tih i 90-tih su bile dosta cenjene, ne znam kakve su sada u ovim MIK varijantama, evo jedne dosta pristojne u oglasima:
http://www.kupujemprodajem.com/Hamer-SA ... -oglas.htm
Ako je nova 420E, pretpostavljam da može da se nađe polovna za tristotinak, onda ostaje luft za eventualnu zamenu PU ili slično...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 14 Jan 2010, 14:26

pogledaj obavezno ovu Ariu sto ja imam (ako uopste ima jos u Sky), malo je vise od 500e, ali je gitara fenomenalna...jedina mana joj je malo je nasminkana,ali je perfektne izrade :)

Tufli

Post by Tufli » 14 Jan 2010, 14:32

...ili ako negde sluchajno naletish na Tokai Les Paul... Kazu ljudi da je fenomenalna kopija :ziveli:

Blingo

Post by Blingo » 14 Jan 2010, 16:44

Boogie Woogie wrote:čekaj, jesi ti bio još negde osim u Milana Rakića?
Naravno, ovo je izveštaj trenutnog stanja u Liri, Noti, MMC, a u Mitrosu nije bilo ničeg... U stvari,bio je i jedan Epifon u Mega Muzici, ali je očajno zvučao (ali mislimdaje u pitanju vanserijski loš komad) tako da .
DrGreenthumb wrote:Probaj Washburn Idol, bilo ih je u Artistu ranije.
Vidiš, na to sam skroz zaboravio, biće provereno ovih dana, hvala! ;)
Tufli wrote:...ili ako negde sluchajno naletish na Tokai Les Paul... Kazu ljudi da je fenomenalna kopija :ziveli:
Eeeeee, s tim bih se usrećio, ali ih u oglasima ima jaaaaako retko. :(

MUzzY

Post by MUzzY » 14 Jan 2010, 17:10

Vidi i ovaj moj Peavey HP signature EXP, ne znam koliko je sad u artistu.

Onaj washburn je takodje odlican izbor, mozda cak i bolji od peavey-a (zbog magneta).

Santana

Post by Santana » 14 Jan 2010, 23:01

Mislim da su tipovi na kupujem prodajem prodavali starije epifone standarde za oko 400-450
onda kupis neke magnete, koji god ti odgovaraju, i cepaj. to je na onoj temi ,, zamena magneta - vintidz hambakeri ''

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Jan 2010, 00:02

MUzzY wrote:Vidi i ovaj moj Peavey HP signature EXP, ne znam koliko je sad u artistu.

.
:1:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Jan 2010, 00:26

Ako ti nije bitno da je les paul....Kupi ovo i nemoj uopshte sumnjati...provereno dobro a mahagoni je i hambakeri su savrsheni i jos se splituju fabricki :ziveli:
http://www.mitros-music.com/products/45 ... _FMT_HH/1/

Post Reply