Obilazio sam prodavnice i moram vam reći da je trenutna ponuda nikakva...Temu postavljam pre svega kako bi mi dali neku ideju i skrenuli pažnju na neki model koji mi je,eventualno, promakao. Naravno,može da prodje i nešto PRS-oliko, ali LP ima prednost.
Daklem, u Noti u M.Rakića sam gledao 2 modela - Epiphone LP Standard plus (onaj plavi) 50000 RSD i Dean HardTail (trenutno na popustu)-53000 RSD.
Epifonu je izrada vrlo fina, ali je zvuk tako mutan da nemam reči.Mislim, zvuk je fina loptica (ako se to tako može reći) ,ali za moj ukus je dosta mutan.
Na Dinu je,u globalu, izrada još bolja, magneti su jačeg autputa i svetliji u odnosu na Epifon, ali sitnice... Kapice od potova su nasadjene ko "iz inata" - nakrivo, nisu došle do kraja, klimaju,a na glavi je ostao jedan deo koji su u fabrici zaboravili da ispoliraju,pa izgleda kao da je izgrebana.
Zatim sam probao Ibanez ART120 i AR250.
Ibanez, ko Ibanez...Vrlo moguće da u cenovnom rangu do 500e daju najviše. Kod obe gitare je finiš perfektan - Sve je na svom mesti, pragovi dobro obradjeni, lak perfektan.ALI...
ART120 ima zvk ko da ga sviraš kroz kompresor, ne znam kako bih to objasnio...Klin je dobar,ali je nakako sterilan, suviše ujednačen...Ne znam... Do duše, dosta je treblast i trebalo mi jedosta vremerna ( u odnosu na druge gitare koje sam probao) da podesim ton. Na drajvu je super, ali klin...
AR250 je najozbiljniji instrument koji sam probao! - Vrat i telo iz jednog dela, finiš EXTRA dobar, i zvuk poput onog Dean-a.ALI... Ružna je.

Vintage ICON - Finiš nikakav, u opšte mi nije jasno ko se pali na ono... Mnogo je laka,teži je bio neki Career koji je stajao odmah do nje,tako da sumnjam ima li tu u opšte mahagonija.Da se razumemo,ranije sam u Mitrosu držao jedan primerak u rukama, do duše iz ove normalne serije, i bio je teži,ali ovaj je ko perce.Zvuk je lep, bar meni dopadljiv.Uz AR250 (koji je,ipak imao lepši zvuk) i Dean-a(koji u odnosu na Vintage ima moderniji zvuk sa više autputa),su favoriti što se zvuka tiče. No, mislim da je 40000 RSD-a mnogo za onako loš finiš (ili ja imam previše fensi standarde, pa nisam naviko na socijalu

Cort M600. Finiš je fin, magneti su "šatro EMG" (na njima piše EMG,ali EMG ih nemana svom sajtu, a istraživanjem sam doznao da je to neka koreanska kopija koja je dobila dozvolu da na njoj piše EMG),ima splitovanje hambakera, ali mislim da se, osim što se ton stiša, time ne dobija ništa posebno.Dosta su otvorenog zvuka, a ne svidja mi se što gitara ima tremolo.Jes' da je Wilkinson, jes' da je 6 point, ali nisam oduševljen takvim rešenjem.
Pošto ih trenutno nema, nisam probao Epiphone LP standard, Ibanez SZR (mada mi se on i ne svidja nešto preterano) i Vintage (da kažem,onaj normalan), tako da me interesuju vaša iskustva sa dotičnim gitarama i eventualne preporuke.
Nešto se, čak, nosim mišlju da, kada stignu i ako im cena bude 360e kao i do sad, kupim nekog Vintidža, pod uslovom da je finiš perfektan i da ga nadogradjujem...Šta mislite o tome?