Godin Radiator

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vuk0125

Godin Radiator

Post by vuk0125 » 01 Oct 2010, 20:09

Dobio sam vrlo dobru ponudu za jednu gitaru... Radi se o Godin Radiator gitari.. Sta mislite o ovoj gitari,, imate li neko iskustvo.. Da li se vise isplati kupiti ovu gitaru za nekih 250 €, vrlo malo koriscenu, ili neku drugu gitaru novu, u tom cjenovnom rangu,, imate li kakva iskustva...?
Radi se o ovoj gitari sa slike

Image

Tj o ovoj gitari..
http://www.godinguitars.com/godinradp.htm

sta mislite..?

Kristijan
Uvaženi član

Re: Godin Radiator

Post by Kristijan » 01 Oct 2010, 20:36

Sudeći po specifikacijama, to je zanimljiva gitara. Godin je ozbiljna firma. Dakle to su 2 pozitivna brojanja :)

Voleo bih da znam tačno šta im znači chambered body - da li su to 2 akustične komore na "bokovima" trupa, ili je, kako ovoliki pickguard sugeriše, gitara poprilično šupljikava. U svakom slučaju, trup od javora sa akustičnim komorama može da bude zanimljiva stvar. I ima volume pot za svaki magnet ponaosob, što je lepo. Recimo da je to još jedno ipo pozitivno brojanje :)

Gitara je zdravo kičasta, što je za instrument korišćen za rokenrol po meni pozitivno.

Recimo da je to u zbiru 3,5 poena realno, odnosno 4,5 poena uzevši u obzir ono što mene radi. Da imam prilike da je probam, pa da vidim odnos cene i kvaliteta... Ovako mogu samo da sudim o snimcima sa youtube, a to nije zahvalno. Ne zvuči loše na tiom snimcima, naprotiv, ali ne bih na osnovu toga donosio zaključke.

Za 250 ajvara ja bih to pazario k'o ništa.

vlobrk

Post by vlobrk » 01 Oct 2010, 20:39

Meni se svidja :bravo:

ness

Post by ness » 02 Oct 2010, 12:33

Bas je neobicna ova gitara,ali je lepa ! :)

Vaske023

Post by Vaske023 » 02 Oct 2010, 12:37

I meni se svidja.Jedino taj pickguard da je malo drugaciji,al ok.Bas je neobicna :) ...

vuk0125

Post by vuk0125 » 02 Oct 2010, 13:03

da vrlo je lijepa,, ali me interesuje imate li kakvo iskustvo..???.. Da li se siplati uzeti ovo za 250 Evrova..??.. I da li je bolja investicija ova polovna gitara, ili neka nova u cijeni od 250-300 €.. a gitara je super ocuvana, mada nista ne mogu znati dok je ne vidim za 3-4 dan..
sta mislite...??

Santana

Post by Santana » 02 Oct 2010, 14:19

Godin za 250 evra zvuci okej.
Ovo izgleda kao onaj fazon sa Gibsonovim SG special-om sto je imao plocicu preko celog tela.
Sigurno je bolje nego neki skvajer koji bi mog'o da uzmes za te pare.

vuk0125

Post by vuk0125 » 02 Oct 2010, 18:52

Naravno,, nikad nisam gotivio "skvajer"..:D.. Ali ovaj Godin ima nekako cudan oblik, i ne znam da li ce mi baš odgovarati... Takodje i vrat je mnogo sirok.. .Ali probacu brzo pa ce mo vidjeti... Je li moguce da niko nema nikakva iskustva o ovoj gitari..??,, tako rijetka..??

dweezil

Post by dweezil » 02 Oct 2010, 19:13

meni je taj Godin bash do j... dopada mi se, btw otkud za tako male pare ?! :bambi:

vlobrk

Post by vlobrk » 02 Oct 2010, 20:00

Nisu to preterano male pare.Nov je oko 500e tako da je povoljna ponuda ali nije nikakav BOOM.
Verujem da je taj lik i stavi u uglase da bi se natezao da izvuce tih 250e.

Super je to sto ne gotivis Squier-e ali za 300e nema nov Fender u prodavnici tako da . ......
Naravno tu su Ibanezi koji za iste pare pruzaju mnogo vise :lol:

Mozda bi ipak trebao da imas na umu da je ovo Chambered gitara.Nisam je nikada video uzivo ali predpostvaljam da posto se zove Radiator da ima uzduzne komore.Ipak je to neki fazon Hallow gitare sto bi prvo trebao da uzmes u obzir.
Koliko sam skapirao magneti su singlovi sto mu dodje nesto kao JazzMaster sto je meni super.Tebi?

Iskreno ruzna je ali se meni bas zbog toga svidja.Nekako mi je super taj LesPaul-iki Telecaster.

Preslusao sam neke snimke na YouTube i bas mi se svidja kako zvuci.
Na osnovu toga sto sam video na netu i onoga sto znam o Godin gitarama (probao sam samo jednu jako skupu) mislim da je jako dobra kupovina samo je pitanje odgovara li tebi?

Za 300e imas Squier Classic Vibe seriju.Niko ko je probao nije ostao ravnodusan a proba ne kosta.

vuk0125

Post by vuk0125 » 02 Oct 2010, 20:02

Jedan momak iz mog grada, je dobio ovo na poklon, ali uopste ne svira gitaru,, svirao je mijesec dana i batalio.. Pa je onda rekao jednom mom drugu da ce da ga proda, tu smo kontaktirali,, i rekao mi je 250 evrova,, vjerovatno ne umije dobro da cijeni gitare.. Mozda je racunao ako je polovno, to je pola od prave cijene (500$, sto se vrti na americkim sajtovima, a kod nas bi vjerovatno kostala do 600-700€..).. Mada izdvojio bih i vise za gitaru koja mi se dopane, a izgled mi se strasno dopao,, samo jos da vidim kvalitet zvuka i ocuvanost.. I naravno filing sviranja na njoj, i vjerovatno cu da pazarim..
dweezil wrote:meni je taj Godin bash do j... dopada mi se, btw otkud za tako male pare ?! :bambi:
A to da je do jaja, da to sudis po izgledu, ili si ga probao negdje..??

vuk0125

Post by vuk0125 » 02 Oct 2010, 20:07

vlobrk wrote:Nisu to preterano male pare.Nov je oko 500e tako da je povoljna ponuda ali nije nikakav BOOM.
Verujem da je taj lik i stavi u uglase da bi se natezao da izvuce tih 250e.

Super je to sto ne gotivis Squier-e ali za 300e nema nov Fender u prodavnici tako da . ......
Naravno tu su Ibanezi koji za iste pare pruzaju mnogo vise :lol:

Mozda bi ipak trebao da imas na umu da je ovo Chambered gitara.Nisam je nikada video uzivo ali predpostvaljam da posto se zove Radiator da ima uzduzne komore.Ipak je to neki fazon Hallow gitare sto bi prvo trebao da uzmes u obzir.
Koliko sam skapirao magneti su singlovi sto mu dodje nesto kao JazzMaster sto je meni super.Tebi?

Iskreno ruzna je ali se meni bas zbog toga svidja.Nekako mi je super taj LesPaul-iki Telecaster.

Preslusao sam neke snimke na YouTube i bas mi se svidja kako zvuci.
Na osnovu toga sto sam video na netu i onoga sto znam o Godin gitarama (probao sam samo jednu jako skupu) mislim da je jako dobra kupovina samo je pitanje odgovara li tebi?

Za 300e imas Squier Classic Vibe seriju.Niko ko je probao nije ostao ravnodusan a proba ne kosta.

naravno da sam upoznat da ima te neke komore, i da je to sasvim neobicna gitara.. Ali to bi bila i prva gitara mog zivota.. (mada moj brat ima neki squier i mnogo sam svirao na njemu,, mada mnogo mi se vise svidja recimo Yamaha Pacifica sto sam probao u prodavnici..).. Ali vazda sam zelio da izgradim neki svoj stil sviranja, mozda mi i bas ova gitara pomogne u tome..???.. Pitanje je jos, da li bi mogao sa tim Single Coil magnetima da izvucem nesto jace,, neki Rock..?, blazi hard rock.???

vlobrk

Post by vlobrk » 02 Oct 2010, 20:07

Ako je takva stvar daj mu 150e i neka peva (mislim posto nece da svira :mrgreen: )

vuk0125

Post by vuk0125 » 02 Oct 2010, 20:14

pa ne vjerujem da je toliko glup.. ^_^.. naravno da cu da pokusam da iznudim to za neki manji novac..:D.. Ali ipak, sigurno je da ce je neko kupiti za tih 250 €,, i da mi je nece prodati za 150 €.. jer on kaze da je svirao samo 10 dana,, i onda ponekad uzme po malo.. To znaci da je dobro ocuvana,

vuk0125

Post by vuk0125 » 02 Oct 2010, 20:20

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eY0Jh8l0vwM[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=eY0Jh8l0vwM

evo jedan "gitarista" koji svira na toj gitari.. Mada nije poznat, i nema mnogo svojih pjesama, ali samo da cujete kako to zvuci..

http://www.andreaslidberg.com/musik_eng.htm

Post Reply