Pa i ako naplacuje frule po vecim cijenema, neka ih i naplacuje...Svako ima pravo da sebe cijeni onoliko koliko zeli ,a drugi da procijene da li zele da kupuju kod njega ili ne.Nigdje ne pise "MORAS KUPITI".Svako ima svog kupca i nema potrebe za nekim licemjerstvom i nekakvim uporadjivanjem cijena .Razlika u tome kolika je cijena kod nekog moze biti i ovo... gospodinu Dugicu to vjerovatno nije primaran posao,vec neka vrsta hobija, dok kod gospodina Mihajla mozda jeste (nagadjam ,tj. navodim primjer) pa on ima vise vremena da napravi vise fruli i zbog toga prodaje po nizim cijenama jer onda ima i vise kupaca(jer je kvalitet frule dobar),a zato ima vise posla i ne zeli to da promjeni.Jednostavno, ljudi rade onako kako njima odgovara i imaju cijene za koje oni smatraju da su u redu.Zato se nikada ne treba prepucavati ko ima koliku cijenu frule.Ponavljam ,niko vas nije tjerao i ne tjera da kupujete kod nekoga ko vam ne odgovara,pogotovo ako poznajete vise ljudi koji prave frule.
Ovo sam sve napisao iz licnog iskustva, jer sam kupovao kod Dugica.Na C frulu sam cekao duze vrijeme jer covjek jednostavno nema vremena i to radi iz hobija.Kod njega sam poceo kupovati zbog jednog razloga.Kad sam htio tu C frulu ,trazio sam po internetu na razne nacine bilo koga da pravi frule i nisam mogao naci.Onda sam naletio na Dugicev sajt sa mailom i jednostavno ga kontaktirao.I posto sam vjerovao da zna sigurno napraviti dobru frulu ,zato sam i poceo narucivati od njega.Isto bih uradio da sam naletio npr. na ovaj forum i cuo kako gospodin Mihajlo pravi dobre frule...ali jednostavno tada nisam naletio na ovaj forum

I jos da napomenem ovo da sam D veliku frulu "dobio" po nizoj cijeni nego sto je obicno prodaje (i onoj koja je vec navedena) ,zato sto ,kako mi je i sam rekao , postao sam mu "klijent" a i zato sto sam mlad frulas.Sto se tice C male frule, poslije sam se raspitivao koliko su cijene i zakljucio da se krecu od 100-150 evra, a u tom rasponu se krecu i Dugiceve, ni manje ni vise.
Ovim ne zelim nikoga da branim niti da ogovaram ,vec jednostavno da ukazem na to da nema potrebe nekog favorizovati ili ogovarati.Umjesto toga treba navesti sve one ljude koji prave frule,da se zna kako doci do njih i da na taj nacin ljudi mogu da odluce kod koga zele da kupe.
Pozdrav!