Samo tri stvari u pesmi: Minimonsta (VSTi), Musima Junior (klasična gitara istočnonemačke proizvodnje, iz "zlatnog doba", u otvorenom D štimu) i EHX Little Big Muff π ("Sustain" 90%, "Tone" 45%) kroz AmpliTube 2 (malo delayja).
U toku snimanja sam zaključio da je Bjern u pravu - malo "smiley" ekvilajzera na LBMu i imate odličan bluz zvuk... Nisam hteo da ga stavljam, pošto fajl treba da bude što referentniji. U istom smislu - produkcije (kompresije, enhancementa bilo koje vrste) u snimku nema.
Komentari welcomed!
==========================================
->EHX Little Big Muff π Pesmica: "Slo Twitch"<-
==========================================
"Slo Twitch" (EHX Little Big Muff π + Musima Junior)
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
- Rocket Roll
Re: "Slo Twitch" (EHX Little Big Muff π + Musima Junior)
Ovo kao da nikakve veze nama sa standard Big Muffom...
Ovaj moj je kao neka podivljala zivotinja dok tvoj ima nekako pitomiji zvuk, ali po ovom snimku bih rekao da BM nije uopste losiji od LBM-a... Drugaciji skroz ali ni malo losiji.
BM na 45% tona ne zvuci ni blizu ovako cisto ali na 90% sustaina ima mnogo bolji sustain.
Meni se jako svidja i jedna i druga stvar ali nisam mislio da se ovoliko razlikuju
Ovaj moj je kao neka podivljala zivotinja dok tvoj ima nekako pitomiji zvuk, ali po ovom snimku bih rekao da BM nije uopste losiji od LBM-a... Drugaciji skroz ali ni malo losiji.
BM na 45% tona ne zvuci ni blizu ovako cisto ali na 90% sustaina ima mnogo bolji sustain.
Meni se jako svidja i jedna i druga stvar ali nisam mislio da se ovoliko razlikuju
- Rocket Roll
Ah, moje izvinjenje. Kada sam u recenziji Little Big Muffa rekao da standardni EHX Big Muff radi "lošije", nisam mislio da je pedala "loša", već "lošija za ono što ja hoću". Mene lično najviše zanima zvuk "prve generacije" Muffova, koji su po karakteru bliži overdrajvu / distorziji (Triangle, Ram's Head, 77's Black-Red Muff), nego modernih Muffova, na koje su (čini mi se) uticali moderni fuzzevi (Bossovi FZ-2 i FZ-3, Way Huge Swollen Pickle, Truly Beautiful Soda Meiser, zVex Wooly Mammoth, Sustain Punch Creamy Dreamer, LoveTone Cheese Source, Voodoo Lab SuperFuzz, Frantone The Sweet, Marshall Shredmaster, Menatone Chawbox, Roadrunner Supersonic, Zerobeat McFuzz). Problem sa tim modernim fuzzevima - sa moje tačke gledišta, i što se mog ličnog muzičkog ukusa tiče, naravno - jeste "previše dobre stvari". Toliko fuzza je nagurano u njih da se dobija fenomenalan Mudhoney / Superfuzz BigMuff / Nirvana / Smashing Pumpkins / 65daysofstatic zvuk, ali nedostaje "tog" magičnog treble-bass dela fuzza koji je "prva generacija" Muffova imala.
(Nešto razlike je, svakako, i u mom izboru emulacija pojačala / kabineta / mikrofona.)
Lične preference, dakle... Glavno je da čovek ima Muffa! Dole distorzije! Svirajte fuzzeve ili budite prosečan, nekretivan i nealternativan gitarista!
(Nešto razlike je, svakako, i u mom izboru emulacija pojačala / kabineta / mikrofona.)
Lične preference, dakle... Glavno je da čovek ima Muffa! Dole distorzije! Svirajte fuzzeve ili budite prosečan, nekretivan i nealternativan gitarista!
- Nyarlathotep
- MF veteran
Rocket Roll wrote:Glavno je da čovek ima Muffa! Dole distorzije! Svirajte fuzzeve ili budite prosečan, nekretivan i nealternativan gitarista!
taj fazon! hehe...