pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
Fender Precision sviran trzalicom (sto blize bridge-u) kroz Hiwatt pojacalo 

Sve dok ga malo jače ne zgaziš ili ti ispadne, ili ga neko drugi zgazi svom težinom slučajno...Cortex wrote:Pa wah ti i jeste eq u real time-u![]()
Nemoj taj, kazhu da ovaj Behringerov ima manje shuma i da je objektivno bolja sprava. Ja nisam uporedjivao jednog do drugog ali tako sam vishe puta prochitao
"Koja su to kola bolja od Moskviča ?!"
a koji je to efekat? jer ocu da narucim pedalu preko neta, pa da se ne *****Solomon wrote:Fender Precision sviran trzalicom (sto blize bridge-u) kroz Hiwatt pojacalo

Sub-Octaver, Ring Modulator, Trinangle ili Square Wave VCO sa malo analognog dileja 

a distorzija?recimo zvuk bojana pecara(ekv)?Solomon wrote:Sub-Octaver, Ring Modulator, Trinangle ili Square Wave VCO sa malo analognog dileja
1:31 neki oktaver?
Ma jok, čini mi se da samo svira oktavu na gitari...
heh bash sam razmishljao da li nam je Mrav propao u crnu zemlju ili nas se prosto odrekao 

jel zna neko kakav rig Džošua Home koristi na Lullabies to Paralyze?
kakav je to zvuk čoeče, nanovo me oduševljava
kakav je to zvuk čoeče, nanovo me oduševljava
-
http://www.soundonsound.com/sos/jul05/a ... /qotsa.htm
Potraga je trajala svega dve sekunde, aj nemoj zajebavati.

- Rocket Roll
CAO: -Nase citateljke kazu da si sjajan bas-gitarista, da si odlican, da si najbolji u galaksiji... Sta je to sto tebe razlikuje od ostalih?strugo88 wrote:a distorzija?recimo zvuk bojana pecara(ekv)?
BOJAN: -Pa, pricati o sebi to je malo, onako... Ja mogu samo da pokusam: Ne znam zaista nikog ko svira na nacin na koji ja to radim, nikog ko ima isti stil. Ono, sto sviram, potpuno je van tog nekog, kako bih rekao, bas-programa, koji svi svataju. Jer, ja vise sviram melodiju nego sto sviram osnovnu pratnju. Zasto, u stvari, ljudi smatraju da sam ja originalan? Moj nacin sviranja je melodijski nacin, a stil sviranja nisam primetio ni kod koga. Koristim dvozvuke, trozvuke... Baš potpuno jedan autenticni stil sviranja. Uzore stvarno nisam imao. Jednostavno, voleo sam sve sto mi je prijalo da cujem. Sve sam propustao kroz neki svoj filter, razumes? Nikad nikog nisam "skidao", ili sam ih sve "skidao". I, razultanta svega toga ipak je moja. Ja ne mogu da sviram nista tudje, kao sto niko u nasoj grupi to ne moze. Samo svoje - nase...
Bio si u dosta beogradskih grupa i svirao razlicitu muziku. Kako to utice na Ekatarinu?
Bojan: Da bi bio pisac, prvo treba da naucis da drzis olovku. Tako sam imao zelju da upoznam instrument. Slusao sam svasta, vezbao, skidao. U grupi Mama Co Co imao sam note, partiture, svirali smo Average White Band, Stivija vondera. I to je sa tehnicke strane bilo profesionalno uradjeno. I koristilo mi je puno. Ja sam slusao i svirao Chick Coreu, Yes, Deep Purple, Slade, Sweet. Imam svoj razvojni put, veliko iskustvo i svoje mesto. Sa ove distance gledano, dago mi je sto je tako, nema trunke kajanja. A treba trajati u ovim okolnostima koje nisu sjajne.
znam za taj intervju.. ali meni samo treba da mi neko kaze kako da dobijem taj zvuk, tj. koji procesor da nabavim, je li to distorzija, overdrive ili nesto treceRocket Roll wrote:CAO: -Nase citateljke kazu da si sjajan bas-gitarista, da si odlican, da si najbolji u galaksiji... Sta je to sto tebe razlikuje od ostalih?strugo88 wrote:a distorzija?recimo zvuk bojana pecara(ekv)?
BOJAN: -Pa, pricati o sebi to je malo, onako... Ja mogu samo da pokusam: Ne znam zaista nikog ko svira na nacin na koji ja to radim, nikog ko ima isti stil. Ono, sto sviram, potpuno je van tog nekog, kako bih rekao, bas-programa, koji svi svataju. Jer, ja vise sviram melodiju nego sto sviram osnovnu pratnju. Zasto, u stvari, ljudi smatraju da sam ja originalan? Moj nacin sviranja je melodijski nacin, a stil sviranja nisam primetio ni kod koga. Koristim dvozvuke, trozvuke... Baš potpuno jedan autenticni stil sviranja. Uzore stvarno nisam imao. Jednostavno, voleo sam sve sto mi je prijalo da cujem. Sve sam propustao kroz neki svoj filter, razumes? Nikad nikog nisam "skidao", ili sam ih sve "skidao". I, razultanta svega toga ipak je moja. Ja ne mogu da sviram nista tudje, kao sto niko u nasoj grupi to ne moze. Samo svoje - nase...
Bio si u dosta beogradskih grupa i svirao razlicitu muziku. Kako to utice na Ekatarinu?
Bojan: Da bi bio pisac, prvo treba da naucis da drzis olovku. Tako sam imao zelju da upoznam instrument. Slusao sam svasta, vezbao, skidao. U grupi Mama Co Co imao sam note, partiture, svirali smo Average White Band, Stivija vondera. I to je sa tehnicke strane bilo profesionalno uradjeno. I koristilo mi je puno. Ja sam slusao i svirao Chick Coreu, Yes, Deep Purple, Slade, Sweet. Imam svoj razvojni put, veliko iskustvo i svoje mesto. Sa ove distance gledano, dago mi je sto je tako, nema trunke kajanja. A treba trajati u ovim okolnostima koje nisu sjajne.
ma našao sam to odma, al nevidim koja je pojačala džošua koristio, bar nisam našao... vidim samo da je ovaj car rekao kako su imali 75 pojačala na snimanju... well that narrows it downKill surf city wrote:http://www.soundonsound.com/sos/jul05/a ... /qotsa.htm

-
Koliko sam shvatio, lik je frik po tom pitanju, ne koristi nista sto ostala raja koristi, nego kombinuje neke lo fi rigove i vadi im dusu. Jeftine pivi trandza glave plus 4 x 12, kombinovane sa ampegom i 4 x 12, ozvuceno sa sto strana, spiceno super hard on-om, itd. Ko zna sta sve zapravo koristi.