pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Solomon
Dimension 7

Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Post by Solomon » 06 Nov 2011, 22:20

Fender Precision sviran trzalicom (sto blize bridge-u) kroz Hiwatt pojacalo :metal:

Cope

Post by Cope » 08 Nov 2011, 14:06

Cortex wrote:Pa wah ti i jeste eq u real time-u :D
Nemoj taj, kazhu da ovaj Behringerov ima manje shuma i da je objektivno bolja sprava. Ja nisam uporedjivao jednog do drugog ali tako sam vishe puta prochitao
Sve dok ga malo jače ne zgaziš ili ti ispadne, ili ga neko drugi zgazi svom težinom slučajno...
"Koja su to kola bolja od Moskviča ?!"

strugo88

Post by strugo88 » 12 Nov 2011, 16:01

Solomon wrote:Fender Precision sviran trzalicom (sto blize bridge-u) kroz Hiwatt pojacalo :metal:
a koji je to efekat? jer ocu da narucim pedalu preko neta, pa da se ne ***** :)

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Nov 2011, 16:06

:lol: :bow:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 Nov 2011, 17:23

Sub-Octaver, Ring Modulator, Trinangle ili Square Wave VCO sa malo analognog dileja :bambi:

strugo88

Post by strugo88 » 12 Nov 2011, 23:59

Solomon wrote:Sub-Octaver, Ring Modulator, Trinangle ili Square Wave VCO sa malo analognog dileja :bambi:
a distorzija?recimo zvuk bojana pecara(ekv)?

Randy

Post by Randy » 17 Nov 2011, 18:01

1:31 neki oktaver?

Mrav

Post by Mrav » 30 Nov 2011, 11:32

Ma jok, čini mi se da samo svira oktavu na gitari...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Nov 2011, 11:49

heh bash sam razmishljao da li nam je Mrav propao u crnu zemlju ili nas se prosto odrekao :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Dec 2011, 14:41

jel zna neko kakav rig Džošua Home koristi na Lullabies to Paralyze?

kakav je to zvuk čoeče, nanovo me oduševljava

Kill surf city

Post by Kill surf city » 22 Dec 2011, 14:45

http://www.soundonsound.com/sos/jul05/a ... /qotsa.htm

Potraga je trajala svega dve sekunde, aj nemoj zajebavati. :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Dec 2011, 15:21

strugo88 wrote:a distorzija?recimo zvuk bojana pecara(ekv)?
CAO: -Nase citateljke kazu da si sjajan bas-gitarista, da si odlican, da si najbolji u galaksiji... Sta je to sto tebe razlikuje od ostalih?

BOJAN: -Pa, pricati o sebi to je malo, onako... Ja mogu samo da pokusam: Ne znam zaista nikog ko svira na nacin na koji ja to radim, nikog ko ima isti stil. Ono, sto sviram, potpuno je van tog nekog, kako bih rekao, bas-programa, koji svi svataju. Jer, ja vise sviram melodiju nego sto sviram osnovnu pratnju. Zasto, u stvari, ljudi smatraju da sam ja originalan? Moj nacin sviranja je melodijski nacin, a stil sviranja nisam primetio ni kod koga. Koristim dvozvuke, trozvuke... Baš potpuno jedan autenticni stil sviranja. Uzore stvarno nisam imao. Jednostavno, voleo sam sve sto mi je prijalo da cujem. Sve sam propustao kroz neki svoj filter, razumes? Nikad nikog nisam "skidao", ili sam ih sve "skidao". I, razultanta svega toga ipak je moja. Ja ne mogu da sviram nista tudje, kao sto niko u nasoj grupi to ne moze. Samo svoje - nase...

Bio si u dosta beogradskih grupa i svirao razlicitu muziku. Kako to utice na Ekatarinu?

Bojan: Da bi bio pisac, prvo treba da naucis da drzis olovku. Tako sam imao zelju da upoznam instrument. Slusao sam svasta, vezbao, skidao. U grupi Mama Co Co imao sam note, partiture, svirali smo Average White Band, Stivija vondera. I to je sa tehnicke strane bilo profesionalno uradjeno. I koristilo mi je puno. Ja sam slusao i svirao Chick Coreu, Yes, Deep Purple, Slade, Sweet. Imam svoj razvojni put, veliko iskustvo i svoje mesto. Sa ove distance gledano, dago mi je sto je tako, nema trunke kajanja. A treba trajati u ovim okolnostima koje nisu sjajne.

strugo88

Post by strugo88 » 22 Dec 2011, 17:56

Rocket Roll wrote:
strugo88 wrote:a distorzija?recimo zvuk bojana pecara(ekv)?
CAO: -Nase citateljke kazu da si sjajan bas-gitarista, da si odlican, da si najbolji u galaksiji... Sta je to sto tebe razlikuje od ostalih?

BOJAN: -Pa, pricati o sebi to je malo, onako... Ja mogu samo da pokusam: Ne znam zaista nikog ko svira na nacin na koji ja to radim, nikog ko ima isti stil. Ono, sto sviram, potpuno je van tog nekog, kako bih rekao, bas-programa, koji svi svataju. Jer, ja vise sviram melodiju nego sto sviram osnovnu pratnju. Zasto, u stvari, ljudi smatraju da sam ja originalan? Moj nacin sviranja je melodijski nacin, a stil sviranja nisam primetio ni kod koga. Koristim dvozvuke, trozvuke... Baš potpuno jedan autenticni stil sviranja. Uzore stvarno nisam imao. Jednostavno, voleo sam sve sto mi je prijalo da cujem. Sve sam propustao kroz neki svoj filter, razumes? Nikad nikog nisam "skidao", ili sam ih sve "skidao". I, razultanta svega toga ipak je moja. Ja ne mogu da sviram nista tudje, kao sto niko u nasoj grupi to ne moze. Samo svoje - nase...

Bio si u dosta beogradskih grupa i svirao razlicitu muziku. Kako to utice na Ekatarinu?

Bojan: Da bi bio pisac, prvo treba da naucis da drzis olovku. Tako sam imao zelju da upoznam instrument. Slusao sam svasta, vezbao, skidao. U grupi Mama Co Co imao sam note, partiture, svirali smo Average White Band, Stivija vondera. I to je sa tehnicke strane bilo profesionalno uradjeno. I koristilo mi je puno. Ja sam slusao i svirao Chick Coreu, Yes, Deep Purple, Slade, Sweet. Imam svoj razvojni put, veliko iskustvo i svoje mesto. Sa ove distance gledano, dago mi je sto je tako, nema trunke kajanja. A treba trajati u ovim okolnostima koje nisu sjajne.
znam za taj intervju.. ali meni samo treba da mi neko kaze kako da dobijem taj zvuk, tj. koji procesor da nabavim, je li to distorzija, overdrive ili nesto trece

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Dec 2011, 00:43

Kill surf city wrote:http://www.soundonsound.com/sos/jul05/a ... /qotsa.htm

Potraga je trajala svega dve sekunde, aj nemoj zajebavati. :lol:
ma našao sam to odma, al nevidim koja je pojačala džošua koristio, bar nisam našao... vidim samo da je ovaj car rekao kako su imali 75 pojačala na snimanju... well that narrows it down :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Dec 2011, 00:48

Koliko sam shvatio, lik je frik po tom pitanju, ne koristi nista sto ostala raja koristi, nego kombinuje neke lo fi rigove i vadi im dusu. Jeftine pivi trandza glave plus 4 x 12, kombinovane sa ampegom i 4 x 12, ozvuceno sa sto strana, spiceno super hard on-om, itd. Ko zna sta sve zapravo koristi. :ziveli:

Post Reply