Rocketova tema... o pedalama

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Rocketova tema... o pedalama

Post by Rocket Roll » 30 Mar 2012, 14:21

Nastavljeno odavde viewtopic.php?f=43&t=18086&start=300#p294713
guv'nor wrote:Napomenuo sam ti da za vikend imam svirku i da mi je bitno da se sve zavrsi u narednih par dana, tj nadao sam se da ti nece biti problem da odvojis 15 minuta - 5 da prelemis i 10 da se pozdravimo.
Vrlo dobro se sećam te situacije - imao sam ličnih obaveza. Žao mi je, ali u pitanju je sticaj okolnosti.
guv'nor wrote:Sto se tice Fuzz Face-a, CEO se raspao... To je iskljucivo moj problem...
Nije isključivo tvoj problem, ali u toj priči nije sve na svom mestu. CEO se raspao? I ti pritom ne javljaš, ne donosiš ga na pregled, ne žališ se na tranzistore... A radili smo ga da tebi odgovara, i kada si ga dobio, tvrdio si da ti baš takav zvuk treba i da si ponosan na takvu, point-to-point izradu.

Ljudi, ono što sam rekao stoji, i tako je kod mene uvek i bilo - ko ima primedbe na rad, hoće izmenu pedale ili želi pare nazad, moj PP je otvoren za poruke. Ili predložite nešto treće, ako vam nešto od ovog što vam nudim ne odgovara. Do sada mi se niko nije javio po tom pitanju. Šta da vam kažem? Ili vi koji se žalite hoćete da terate ahilovsku ljutnju, ili imate neke druge planove u koje neću da ulazim. Imate pravo na to, ali to je igra za jednu osobu.

Sami sebe činimo besnim, nema nikog drugog koji nas ne čini besnim. Takođe, bes je OK, iz njega može da proiziđe mnogo kreativnih stvari, ako ga ne shvatate kao kraj sveta - "besan sam, pa moram nekog da povredim". Kakva "podmuklost", Cortex, zaboga? Za koga me ti držiš? Ja lično hoću čist račun, čiste emocije, zadovoljstvo sa obe strane - i da se ne prećutkuje kad neko brlja ili nema pojma.

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Rocketova tema... o pedalama

Post by dejankuki » 30 Mar 2012, 15:31

Evo teme koja je proizisla iz teme o maksinim pedalama..
Nastavite slobordno ovde, ona tema je zakljucana.

majtimika

Post by majtimika » 30 Mar 2012, 21:23

Rocket Roll wrote: "besan sam, pa moram nekog da povredim". Kakva "podmuklost".
:twisted: :twisted: :roll: :povrac:

Milanares

Post by Milanares » 30 Mar 2012, 22:09

+ :povrac:

guv'nor

Post by guv'nor » 30 Mar 2012, 23:02

Rocket Roll wrote:Vrlo dobro se sećam te situacije - imao sam ličnih obaveza. Žao mi je, ali u pitanju je sticaj okolnosti.
To se desilo pretprošlog septembra, a ne juče - pa ja već danas prduckam po forumu kako nisi ni prst pomerio da se to sredi.
Inače i dalje ne shvatam takav odgovor, umesto npr veoma jednostavnog "Kupi to i to, tu i tu, prati ožičenje i zameni".
Pogotovo što smo bilo, koliko sam ja kapirao, neki drugari, 'bem mu miša.
Upravo ti zbog toga neću odgovoriti na sve iz tvog posta, jer ne želim da vadim stvari iz kante, pogotovo ne tuđe i lične.
Rocket Roll wrote:ali u toj priči nije sve na svom mestu.
Nije, pogledaj poslednju rečenicu pre ovog citata.
Rocket Roll wrote:CEO se raspao?
Izvini, potenciometri su ostali na mestu. Znači, samo držač led diode, džekovi i prekidač.
Ako će ti biti lakše, barem je Klon izdržao svakodnevno korišćenje u sobi, na probama i svirkama.
Rocket Roll wrote: I ti pritom ne javljaš, ne donosiš ga na pregled, ne žališ se na tranzistore... A radili smo ga da tebi odgovara, i kada si ga dobio, tvrdio si da ti baš takav zvuk treba i da si ponosan na takvu, point-to-point izradu.
Ne javljam se, ne mogu da ponavljam, za forum dovoljan deo razloga imaš u ovom i prethodnom mom postu na Maxless temi.
Da radili smo ga da meni odgovara, i pricali o malom povećanju gaina drugog tranzistora i većem bass tj input cap-u.
Da li je išta od toga ubačeno u pedalu? Neka ja ću, naravno da nije.
Po preuzimanju pedale si mi rekao šta si stavio, a znaš da je pogrešno, i da ćeš sve zameniti prvom prilikom kada budeš imao. Da li si? Naravno da nisi.
Hoćeš da spominjem i kapice za potove koje nisi imao pri ruci, ali si mi lepo objasnio gde mogu da kupim?

Na PTP izradu Fuzz Face-a, prenaseljenu i lebdeću pločicu obmotanu izolir trakom se nikada i nikome nisam žalio.
To si ti prebacio Maksi, ja to nisam nigde spominjao.

-------------

Očigledno je da ne želiš da slušaš šta ljudi pričaju i da si ti taj koji igra igru za jednu osobu.
Da si stvarno želeo, mogao si sasvim lepo sve da skapiraš iz par postova na Maxless temi. Očigledno je da si ih samo preleteo i nastavio po svom starom, dobrom običaju.

Na kraju, pošto je ovo tvoja tema, o pedalama (pretpostavljam tvojim), molim te mi objasni ovu glupost izrečenu u moru sličnih:
"Razumem da se za Maksine pedale odlučuju uglavnom ljudi koji pokušavaju da uštede što više - jako loš razlog da se neko odluči za DIY rešenja"
Zbog čega se, molim te, ljudi odlučuju za DIY? Konkretno pedala, jer o tome pričamo i to si radio.
Kvalitet u izradi nad originalom?
- teško, jer to još nisam video ni u jednoj.
Zvučna superiornost?
- nema potrebe spominjati, sa obzirom da je vrhunac oduševljenja obično "radi slično kao original, ma tu je, skoro isto"
Šansa za svukom koji samo ti juriš, a ne nudi se u proizvodnji?
- molim te me uputi na nekog ko zna da osmisli, projektuje i sprovede u delo funkcionalnu ideju, tj mani me klonera™.

Ili ispada da je samo obično pljuvanje po čoveku koji svoje radove, koji su možda 10% aljkaviji od tvojih, prodaje za trostruko manju cifru? Ako ti i dalje nije jasno, seti se zbog čega si pravio svoj BC Sunface i krenuo u sve to - mislim da čak postoji i tema na forumu.
Rocket Roll wrote:Sami sebe činimo besnim, nema nikog drugog koji nas ne čini besnim. Takođe, bes je OK, iz njega može da proiziđe mnogo kreativnih stvari, ako ga ne shvatate kao kraj sveta - "besan sam, pa moram nekog da povredim".
Mogao bi da izvučeš nešto iz ovoga što si napisao.

Ja sam, samo, umoran i razočaran - i dok ne vidim neku promenu uvek ću radije malo sačekati, izdvojiti 10-50 evra više i kupiti nešto "sa trake" sa čime ću moći da izadjem pred dvoje ili dve hiljade ljudi i bez ikakve bojazni odradim svirku.
Od Boss-a i sl znam da ne mogu ništa da očekujem, od Mike Piere znam da mogu da računam na svu pomoć, Fulltone ne može da zvekne pri normalnom korišćenju i to je to.
Znam na čemu sam.

SonicX

Post by SonicX » 31 Mar 2012, 01:59

guv'nor wrote:
Rocket Roll wrote:Vrlo dobro se sećam te situacije - imao sam ličnih obaveza. Žao mi je, ali u pitanju je sticaj okolnosti.
To se desilo pretprošlog septembra, a ne juče - pa ja već danas prduckam po forumu kako nisi ni prst pomerio da se to sredi.
Inače i dalje ne shvatam takav odgovor, umesto npr veoma jednostavnog "Kupi to i to, tu i tu, prati ožičenje i zameni".
Pogotovo što smo bilo, koliko sam ja kapirao, neki drugari, 'bem mu miša.
Upravo ti zbog toga neću odgovoriti na sve iz tvog posta, jer ne želim da vadim stvari iz kante, pogotovo ne tuđe i lične.
Rocket Roll wrote:ali u toj priči nije sve na svom mestu.
Nije, pogledaj poslednju rečenicu pre ovog citata.
Rocket Roll wrote:CEO se raspao?
Izvini, potenciometri su ostali na mestu. Znači, samo držač led diode, džekovi i prekidač.
Ako će ti biti lakše, barem je Klon izdržao svakodnevno korišćenje u sobi, na probama i svirkama.
Rocket Roll wrote: I ti pritom ne javljaš, ne donosiš ga na pregled, ne žališ se na tranzistore... A radili smo ga da tebi odgovara, i kada si ga dobio, tvrdio si da ti baš takav zvuk treba i da si ponosan na takvu, point-to-point izradu.
Ne javljam se, ne mogu da ponavljam, za forum dovoljan deo razloga imaš u ovom i prethodnom mom postu na Maxless temi.
Da radili smo ga da meni odgovara, i pricali o malom povećanju gaina drugog tranzistora i većem bass tj input cap-u.
Da li je išta od toga ubačeno u pedalu? Neka ja ću, naravno da nije.
Po preuzimanju pedale si mi rekao šta si stavio, a znaš da je pogrešno, i da ćeš sve zameniti prvom prilikom kada budeš imao. Da li si? Naravno da nisi.
Hoćeš da spominjem i kapice za potove koje nisi imao pri ruci, ali si mi lepo objasnio gde mogu da kupim?

Na PTP izradu Fuzz Face-a, prenaseljenu i lebdeću pločicu obmotanu izolir trakom se nikada i nikome nisam žalio.
To si ti prebacio Maksi, ja to nisam nigde spominjao.

-------------

Očigledno je da ne želiš da slušaš šta ljudi pričaju i da si ti taj koji igra igru za jednu osobu.
Da si stvarno želeo, mogao si sasvim lepo sve da skapiraš iz par postova na Maxless temi. Očigledno je da si ih samo preleteo i nastavio po svom starom, dobrom običaju.

Na kraju, pošto je ovo tvoja tema, o pedalama (pretpostavljam tvojim), molim te mi objasni ovu glupost izrečenu u moru sličnih:
"Razumem da se za Maksine pedale odlučuju uglavnom ljudi koji pokušavaju da uštede što više - jako loš razlog da se neko odluči za DIY rešenja"
Zbog čega se, molim te, ljudi odlučuju za DIY? Konkretno pedala, jer o tome pričamo i to si radio.
Kvalitet u izradi nad originalom?
- teško, jer to još nisam video ni u jednoj.
Zvučna superiornost?
- nema potrebe spominjati, sa obzirom da je vrhunac oduševljenja obično "radi slično kao original, ma tu je, skoro isto"
Šansa za svukom koji samo ti juriš, a ne nudi se u proizvodnji?
- molim te me uputi na nekog ko zna da osmisli, projektuje i sprovede u delo funkcionalnu ideju, tj mani me klonera™.

Ili ispada da je samo obično pljuvanje po čoveku koji svoje radove, koji su možda 10% aljkaviji od tvojih, prodaje za trostruko manju cifru? Ako ti i dalje nije jasno, seti se zbog čega si pravio svoj BC Sunface i krenuo u sve to - mislim da čak postoji i tema na forumu.
Rocket Roll wrote:Sami sebe činimo besnim, nema nikog drugog koji nas ne čini besnim. Takođe, bes je OK, iz njega može da proiziđe mnogo kreativnih stvari, ako ga ne shvatate kao kraj sveta - "besan sam, pa moram nekog da povredim".
Mogao bi da izvučeš nešto iz ovoga što si napisao.

Ja sam, samo, umoran i razočaran - i dok ne vidim neku promenu uvek ću radije malo sačekati, izdvojiti 10-50 evra više i kupiti nešto "sa trake" sa čime ću moći da izadjem pred dvoje ili dve hiljade ljudi i bez ikakve bojazni odradim svirku.
Od Boss-a i sl znam da ne mogu ništa da očekujem, od Mike Piere znam da mogu da računam na svu pomoć, Fulltone ne može da zvekne pri normalnom korišćenju i to je to.
Znam na čemu sam.
Majke ti, koliko ti je trebalo da sve ovo napises? :grummel_2: :lol:
Salu na stranu, nije fora da se prepucavate oko necega sto je proslo. Sve se da resiti uz koju gajbu piva. ^^

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Mar 2012, 16:18

guv'nor wrote: To se desilo pretprošlog septembra, a ne juče - pa ja već danas prduckam po forumu kako nisi ni prst pomerio da se to sredi....
i da ćeš sve zameniti prvom prilikom kada budeš imao. Da li si? Naravno da nisi.
Ja sam te zvao još nekoliko puta, a ti... Nit' pisma, nit' razglednice. Pomislih, rešio čovek problem, ili prestao da ga gleda kao problem. Eto, žali Bože propuštenog vremena. Žao mi je zbog toga, a ponuda i dalje stoji - servis, ili šta već.

A što se drugarisanja tiče, to nekako u mojoj glavi i dalje stoji. Čak mi je stajalo i za Cortexa. (Dobro, ovo su već privatne stvari.)
guv'nor wrote: Da radili smo ga da meni odgovara, i pricali o malom povećanju gaina drugog tranzistora i većem bass tj input cap-u.
Pa taj FuzzFace je imao baš to - hi-gain, ogroman bas - takav kakav je otišao od mene tebi.

majtimika

Post by majtimika » 01 Apr 2012, 11:06

poenta je gazda da si ti u stvari zadovoljan sa tom pedalom, samo jos nisi svestan toga :D

Usred Zala

Post by Usred Zala » 03 Apr 2012, 10:17

Ovog teksta ne bi bilo da nije Rocketove ogromne sujete i neopravdane prepotentnosti! Koliko sam video na prethodnoj temi niko nije podržao Rocketov nadmeni stav i umesto da prekine diskusiju on otvara novu temu! Kada već hoće tako evo mu...

Video sam par Rocketovih pedala i mogu da dam komplimente za izradu, sve je uredno odrađeno i na (uglavnom) najbolji način. Delovi ni manje ni više kvalitetni od drugih, uglavnom oni koji mogu da se nabave ovde ili na Banzaiu. Manje-više i tamo i ovde su sve to kineski delovi. Maksine pedale nisam video uživo već jedino ovde na forumu. Ovo što sam ovde video deluje dosta ružno, dosta neuredno sa razbacanim žicama na sve strane. Već to ume da bude problem i da unosi šumove, parazitske oscilacije i druge gluposti, ali to nije obavezno, zavisi i od same konstrukcije uređaja. U svakom slučaju urednim radom se eliminišu neki mogući preduslovi za probleme. Delovi koliko vidim su oni koji mogu da se nabave i ne smatram ih kritičnim za krajnji rezultat.

Rocket je poprilično u pravu kada kaže recimo da „nema izgovora za neznanje“ pa onda da „Proizvođač, takođe, ne može da ne zna kako se rešava neki problem“ itd. Međutim, problem je u tome što ni on sam nije neki znalac niti poznavalac elektronike. Čovek je lingvista ili tako nešto, a ovo mu je samo hobi kao i mnogima među nama. Neki ga nazivaju majstorom što meni smeta jer on nije majstor. U stvari smeta mi to što se ovde mnogi prozivaju kao majsrtori. Rocket je pomenuo neka imena od kojih neke poznajem lično, ali od navedenih jedino pouzdano znam za Mirka Tasića da je majstor. To znači da je čovek išao u školu za obradu drveta i to baš smer muzičkih instrumenata, zaposlio se u firmi za proizvodnju i popravku muzičkih instrumenata, kasnije nastavio samostalnu karijeru. To je majstor. Mislim da čak ni Holibily ne može da se smatra majstorom jer je zaposlen u firmi i izrada pojačala mu je dodatna delatnost. Ne umanjujem time značaj njegovog rada jer on to što radi radi zaista lepo i dobro, ali on sa tim može da prekine kada god hoće, pravi majstor profesionalac to ne može! Za Rocketa mi je takođe poznato da se jako trudio za vreme dok je pravio pedale i da je po internetu dosta čitao o onome što trenutno radi pa se na taj način trudio da proizvod koji trenutno radi napravi najbolje što može. Ali on nije znalac, on nema ni jedan sopstveni proizvod, nema čak ni sopstveni dizajn neke pločice što je za tkzv. botique pedale obavezno, nema elementarna znanja iz elektrotehnike. U pitanju je takozvani internet DIY copy/paste hobista! Ma nije to loše da se razumemo, samo ne volim kada mi takav soli pamet i deli savete iz elektronike. Sve u svemu ispade ona narodna „rugala se koza ovci“...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Apr 2012, 10:42

I morao si da napravis drugi nalog da bi sve ovo napisao, matori? :wink: :lol:
Ne bi se niko uvredio i da si koristio originalni nalog, verujem. :bambi:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Apr 2012, 15:50

Usred Zala wrote:Ali on nije znalac, on nema ni jedan sopstveni proizvod, nema čak ni sopstveni dizajn neke pločice što je za tkzv. botique pedale obavezno, nema elementarna znanja iz elektrotehnike. U pitanju je takozvani internet DIY copy/paste hobista! Ma nije to loše da se razumemo, samo ne volim kada mi takav soli pamet i deli savete iz elektronike. Sve u svemu ispade ona narodna „rugala se koza ovci“...
Meni to zaista nije zanat, i to nikad nisam krio.

"Originalne" pedale nikad nisam hteo da pravim, isto tako ni originalne nacrte. Jednostavno, zanimaju me klonovi starih, legendarnih stvari, i tome sam se posvetio. Izvlačiti iz mog ličnog izbora zaključke o tome kako nešto "znam" ili "ne znam" je kao zaključivati da BB King zna da svira samo pentatoniku. Zna on mnogo više, ali je odabrao da svira samo pentatoniku. Prema tome, ovo o "elementarnim znanjima iz elektrotehnike" je malo prestrogo.
sinisake wrote:I morao si da napravis drugi nalog da bi sve ovo napisao, matori? :wink: :lol:
Ne bi se niko uvredio i da si koristio originalni nalog, verujem. :bambi:
Ne znam ko je u pitanju, ali se ne bih uvredio i da znam. Molim vas, sve što imate da mi kažete - ovde je mesto za to. Mogu i da preimenujem temu u "Sve što ste oduvek hteli da kažete RR-u, ali se do sada niste usuđivali" :zzz:

Milanares

Post by Milanares » 03 Apr 2012, 16:08

ja sam ubedjen da si mnogo bolji pedal builder nego moderator.

majtimika

Post by majtimika » 03 Apr 2012, 18:46

Usred Zala wrote:Ovog teksta ne bi bilo da nije Rocketove ogromne sujete i neopravdane prepotentnosti! Koliko sam video na prethodnoj temi niko nije podržao Rocketov nadmeni stav i umesto da prekine diskusiju on otvara novu temu! Kada već hoće tako evo mu...

Video sam par Rocketovih pedala i mogu da dam komplimente za izradu, sve je uredno odrađeno i na (uglavnom) najbolji način. Delovi ni manje ni više kvalitetni od drugih, uglavnom oni koji mogu da se nabave ovde ili na Banzaiu. Manje-više i tamo i ovde su sve to kineski delovi. Maksine pedale nisam video uživo već jedino ovde na forumu. Ovo što sam ovde video deluje dosta ružno, dosta neuredno sa razbacanim žicama na sve strane. Već to ume da bude problem i da unosi šumove, parazitske oscilacije i druge gluposti, ali to nije obavezno, zavisi i od same konstrukcije uređaja. U svakom slučaju urednim radom se eliminišu neki mogući preduslovi za probleme. Delovi koliko vidim su oni koji mogu da se nabave i ne smatram ih kritičnim za krajnji rezultat.

Rocket je poprilično u pravu kada kaže recimo da „nema izgovora za neznanje“ pa onda da „Proizvođač, takođe, ne može da ne zna kako se rešava neki problem“ itd. Međutim, problem je u tome što ni on sam nije neki znalac niti poznavalac elektronike. Čovek je lingvista ili tako nešto, a ovo mu je samo hobi kao i mnogima među nama. Neki ga nazivaju majstorom što meni smeta jer on nije majstor. U stvari smeta mi to što se ovde mnogi prozivaju kao majsrtori. Rocket je pomenuo neka imena od kojih neke poznajem lično, ali od navedenih jedino pouzdano znam za Mirka Tasića da je majstor. To znači da je čovek išao u školu za obradu drveta i to baš smer muzičkih instrumenata, zaposlio se u firmi za proizvodnju i popravku muzičkih instrumenata, kasnije nastavio samostalnu karijeru. To je majstor. Mislim da čak ni Holibily ne može da se smatra majstorom jer je zaposlen u firmi i izrada pojačala mu je dodatna delatnost. Ne umanjujem time značaj njegovog rada jer on to što radi radi zaista lepo i dobro, ali on sa tim može da prekine kada god hoće, pravi majstor profesionalac to ne može! Za Rocketa mi je takođe poznato da se jako trudio za vreme dok je pravio pedale i da je po internetu dosta čitao o onome što trenutno radi pa se na taj način trudio da proizvod koji trenutno radi napravi najbolje što može. Ali on nije znalac, on nema ni jedan sopstveni proizvod, nema čak ni sopstveni dizajn neke pločice što je za tkzv. botique pedale obavezno, nema elementarna znanja iz elektrotehnike. U pitanju je takozvani internet DIY copy/paste hobista! Ma nije to loše da se razumemo, samo ne volim kada mi takav soli pamet i deli savete iz elektronike. Sve u svemu ispade ona narodna „rugala se koza ovci“...

Lici mi na mene, samo blaze. Ali da ja znam nisam, ili sam mozda bio janpi, ali da znam nisam, mada opet

:ziveli: :ziveli:

Popka

Post by Popka » 03 Apr 2012, 20:07

Ne znam koga je sve Rocket Roll oterao sa foruma, ili kome ga je jednostavno ogadio,
mozda samo meni, ali cisto da se ucipim - srecan sam sto, iako svracam tek jednom
na par nedelja, najzad vidim da je populacija obelodanila ono sto mu vec koliko,
4 godine precutkuje?

Secam se, taman krenuo pozitivan kontakt sa ljudima, razmena klipova, diskusija,
kad ono poce sadisticki ludak da se istresa (da ne kazem izdrkava, ups) po svima...
Ma, ne pada mi na pamet da trpim pasivnu agresiju nekoga kome je dovoljna
tastatura da upadne u trip moci.

Siguran sam da bi forum bio veci, aktivniji, lepsi i zdraviji da nije bio proklet njegovim
prisustvom, ma koliko je azurno prezvakavao internet poluznanja i servirao ih ljudima
sa izvanredno niskim ocekivanjima koji se, valjda, odusevljavaju u istoj meri u kojoj
ne znaju engleski.

I njemu i forumu zelim brz i srecan oporavak, ali bojim se da njemu ipak treba i psihijatar.

xspaceman

Post by xspaceman » 03 Apr 2012, 20:19

Trzalica? :D

Post Reply