Rocket Roll wrote:Vrlo dobro se sećam te situacije - imao sam ličnih obaveza. Žao mi je, ali u pitanju je sticaj okolnosti.
To se desilo pretprošlog septembra, a ne juče - pa ja već danas prduckam po forumu kako nisi ni prst pomerio da se to sredi.
Inače i dalje ne shvatam takav odgovor, umesto npr veoma jednostavnog "Kupi
to i to,
tu i tu, prati ožičenje i zameni".
Pogotovo što smo bilo, koliko sam ja kapirao, neki drugari, 'bem mu miša.
Upravo ti zbog toga neću odgovoriti na sve iz tvog posta, jer ne želim da vadim stvari iz kante, pogotovo ne tuđe i lične.
Rocket Roll wrote:ali u toj priči nije sve na svom mestu.
Nije, pogledaj poslednju rečenicu pre ovog citata.
Rocket Roll wrote:CEO se raspao?
Izvini, potenciometri su ostali na mestu. Znači,
samo držač led diode, džekovi i prekidač.
Ako će ti biti lakše, barem je Klon izdržao svakodnevno korišćenje u sobi, na probama i svirkama.
Rocket Roll wrote: I ti pritom ne javljaš, ne donosiš ga na pregled, ne žališ se na tranzistore... A radili smo ga da tebi odgovara, i kada si ga dobio, tvrdio si da ti baš takav zvuk treba i da si ponosan na takvu, point-to-point izradu.
Ne javljam se, ne mogu da ponavljam, za forum dovoljan deo razloga imaš u ovom i prethodnom mom postu na Maxless temi.
Da radili smo ga da meni odgovara, i pricali o malom povećanju gaina drugog tranzistora i većem bass tj input cap-u.
Da li je išta od toga ubačeno u pedalu? Neka ja ću, naravno da nije.
Po preuzimanju pedale si mi rekao šta si stavio, a znaš da je pogrešno, i da ćeš sve zameniti prvom prilikom kada budeš imao. Da li si? Naravno da nisi.
Hoćeš da spominjem i kapice za potove koje nisi imao pri ruci, ali si mi lepo objasnio gde mogu da kupim?
Na PTP izradu Fuzz Face-a, prenaseljenu i lebdeću pločicu obmotanu izolir trakom se nikada i nikome nisam žalio.
To si ti prebacio Maksi, ja to nisam nigde spominjao.
-------------
Očigledno je da ne želiš da slušaš šta ljudi pričaju i da si ti taj koji igra igru za jednu osobu.
Da si stvarno želeo, mogao si sasvim lepo sve da skapiraš iz par postova na Maxless temi. Očigledno je da si ih samo preleteo i nastavio po svom starom, dobrom običaju.
Na kraju, pošto je ovo tvoja tema, o pedalama (pretpostavljam tvojim), molim te mi objasni ovu glupost izrečenu u moru sličnih:
"Razumem da se za Maksine pedale odlučuju uglavnom
ljudi koji pokušavaju da uštede što više -
jako loš razlog da se neko odluči za DIY rešenja"
Zbog čega se, molim te, ljudi odlučuju za DIY? Konkretno pedala, jer o tome pričamo i to si radio.
Kvalitet u izradi nad originalom?
- teško, jer to još nisam video ni u jednoj.
Zvučna superiornost?
- nema potrebe spominjati, sa obzirom da je vrhunac oduševljenja obično "radi slično kao original, ma tu je, skoro isto"
Šansa za svukom koji samo ti juriš, a ne nudi se u proizvodnji?
- molim te me uputi na nekog ko zna da osmisli, projektuje i sprovede u delo funkcionalnu ideju, tj mani me klonera™.
Ili ispada da je samo obično pljuvanje po čoveku koji svoje radove, koji su možda 10% aljkaviji od tvojih, prodaje za trostruko manju cifru? Ako ti i dalje nije jasno, seti se zbog čega si pravio svoj BC Sunface i krenuo u sve to - mislim da čak postoji i tema na forumu.
Rocket Roll wrote:Sami sebe činimo besnim, nema nikog drugog koji nas ne čini besnim. Takođe, bes je OK, iz njega može da proiziđe mnogo kreativnih stvari, ako ga ne shvatate kao kraj sveta - "besan sam, pa moram nekog da povredim".
Mogao bi da izvučeš nešto iz ovoga što si napisao.
Ja sam, samo, umoran i razočaran - i dok ne vidim neku promenu uvek ću radije malo sačekati, izdvojiti 10-50 evra više i kupiti nešto "sa trake" sa čime ću moći da izadjem pred dvoje ili dve hiljade ljudi i bez ikakve bojazni odradim svirku.
Od Boss-a i sl znam da
ne mogu ništa da očekujem, od Mike Piere
znam da mogu da računam na svu pomoć, Fulltone
ne može da zvekne pri normalnom korišćenju i to je to.
Znam na čemu sam
.