Izrada gitarske pedale (na primeru Triangle Big Muffa)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Izrada gitarske pedale (na primeru Triangle Big Muffa)
Na taj... blur. Sympa stvar. Ne čujem nešto baš inovativno tu, ali je slatka pesmica. Jogurt koji igra, pevljivi refren, Badi Holi nije umro uzalud, verujem da su vrlo popularni kod mlađih maloletnica. Podseti me na predpubertetske dane, kada je život bio prostiji a rani Bitlsi božanstva. Za solo si u pravu - to je to. A Zoom - nijedna od distorzija koje sam čuo iz modela 505 nije baš "nekonvencionalna", ali verujem da se nešto može dobiti layerovanjem "vremenskih" efekata.
Hej, Aphex Twin je pravio pesmice digitronima, a u Japanu ima još kreativnijih muzičara od njega. Princip je bitan.
Hej, Aphex Twin je pravio pesmice digitronima, a u Japanu ima još kreativnijih muzičara od njega. Princip je bitan.
Hm... hajde uzmi taj album (13) pa ga PAZLJIVO preslusaj(a mozes i Think Tank), pa onda ponovo napisi ovo, ako smes.Jogurt koji igra, pevljivi refren, Badi Holi nije umro uzalud, verujem da su vrlo popularni kod mlađih maloletnica.

I pazljivo poslusaj i ovu pesmu, probaj da je skines, pa pogledaj kakva je harma, a onda ces videti da je ovo mnoooogo daleko od ranih Bitlsa i da se moze, ako cemo vec porediti, porediti samo sa zrelijem Bitlsima, sve ostalo je BLASFEMIJA!
Naravno, konacno se slozismo, dobar, pa cak i alternativni sound moze se dobiti i ako se ne koriste Sveti Muff, Plemenita Expandora i sl.Hej, Aphex Twin je pravio pesmice digitronima, a u Japanu ima još kreativnijih muzičara od njega. Princip je bitan.

- Rocket Roll
Sad ja mislim da je ovo izraz tvog smisla za humor - blur i složene harmonije! Žao mi je, "kravlja toplina romantizma" (kako kaže Leverkin) i srodne joj "sanjalačke" pop baljezgarije ne oplemenjuju svet, "sveti Muff" i "seljačina iz Teksasa" koji peva o Raspeću su verovatno bliži tom cilju.sinisake wrote:ovo mnoooogo daleko od ranih Bitlsa... sve ostalo je BLASFEMIJA!
(Šta te je zbunilo - Bili Gibons, pevač i gitarista "ZZ Topa", je sveštenik po zvanju. Zato kažem "prečasni Gibons"... a ti ćeš goreti u Paklu zbog onog "seljačina iz Teksasa".

Koji bre Leverkin? Onaj sto je prod'o dusu djavolu?
Aaa, koliko vidim, nisi poslusao pazljivo poznije radove Blur-a, zasnovane na jakoj britanskoj tradiciji dobre pop pesme(sta fali popu?) sa bogatom harmom (uslovno receno bogatom, bogatom u odnosu na rok) i zgodnim uticajima americkog noise-a.
Veliki minus za jednog alternativca, kolega, nije bas za Pakao, ali...

Aaa, koliko vidim, nisi poslusao pazljivo poznije radove Blur-a, zasnovane na jakoj britanskoj tradiciji dobre pop pesme(sta fali popu?) sa bogatom harmom (uslovno receno bogatom, bogatom u odnosu na rok) i zgodnim uticajima americkog noise-a.
Veliki minus za jednog alternativca, kolega, nije bas za Pakao, ali...

- Rocket Roll
Taj Leverkin. Nisi pažljivo čitao knjigu, ne postoji "prodaja" duše đavolu... Uostalom, muzičke delove je pisao Adorno, može se odmah preći na "Teoriju nove muzike" - tamo gde je sve "oblo i ljigavo zalizano", kao u tom blur-milkenju gitare od kojeg samo devojčice mogu da vlaže, nema ničeg zaista novog / bitnog. Pop - ok, ali pop ala Caesars ("Jerk It Out")...
...u kojem se čuje barem nešto nekomercijalno, nešto "tongue-in-cheek". Isto bi važilo za već pomenuti anti-pop ala Kobejn odnosno Primus... ili Eagles Of Death Metal, ili Nil Jang. E, takav kreativniji pop već traži Big Muffa - netipična distorzija za netipične poruke.
...u kojem se čuje barem nešto nekomercijalno, nešto "tongue-in-cheek". Isto bi važilo za već pomenuti anti-pop ala Kobejn odnosno Primus... ili Eagles Of Death Metal, ili Nil Jang. E, takav kreativniji pop već traži Big Muffa - netipična distorzija za netipične poruke.
Ma nisam je ni procitao...Taj Leverkin. Nisi pažljivo čitao knjigu, ne postoji "prodaja" duše đavolu

"Hteo sam, nisam mogao..."(Pepi Lakovic, "Majstori,majstori").

Ali, opet kazem, nisi ni ti taj Blur dobro poslusao.
Ma ti si metalac u dusi, vidim ja.tamo gde je sve "oblo i ljigavo zalizano", kao u tom blur-milkenju gitare od kojeg samo devojčice mogu da vlaže, nema ničeg zaista novog / bitnog

- Rocket Roll
Yeah, pretposlednji Mohikanac iz "Ancient Dark Noise Drone School of Višnjička Banja" plemena. 
Da vratimo ovaj thread u kolosek - hoću da se iskupim pred sobom za nesavršenu izradu prvog Triangla, pa krećem u nove avanture sa novom 1590B kutijom. Lakiranje, nalepnice i bušenje je iza mene, sledi pločica itd. Ne menjajte kanal.

Da vratimo ovaj thread u kolosek - hoću da se iskupim pred sobom za nesavršenu izradu prvog Triangla, pa krećem u nove avanture sa novom 1590B kutijom. Lakiranje, nalepnice i bušenje je iza mene, sledi pločica itd. Ne menjajte kanal.

Sredjena tema.... obrisan offtopic.
- Nyarlathotep
- MF veteran
krv ti *****... Muff kutijica na Kjerkegoru!
savrseno!
hehehehehehehe.....
savrseno!
hehehehehehehe.....
Evo interesantnih kutijica za pedalice (dok ne stigne muf koji sam obecao).

Nesto zeza. Ma evo bolje ovako:http://www.lampaskapojacala.s5.com/photo2.html
super msm da cu krenuti uskoro izradu te pedale
ali bih vise voleo da napravim jednu koja ce mi zvucati kao npr gary moore - stil got the blues
dali neko moze da mi kaze koja bi tu pedala bila u pitanju a po mogucstvu i da mi da sheme
btw svaka cast za izradu pedale
respect
ali bih vise voleo da napravim jednu koja ce mi zvucati kao npr gary moore - stil got the blues
dali neko moze da mi kaze koja bi tu pedala bila u pitanju a po mogucstvu i da mi da sheme
btw svaka cast za izradu pedale
respect

- Rocket Roll
TubeScreamer (ako imaš Strata) ili Brown Sound In A Box 2 (ako imaš Les Paula).Danielt wrote:...gary moore - stil got the blues...
http://www.generalguitargadgets.com/ind ... &Itemid=26
od pravog strata imam samo oblik:) a gitara je maxtone proizvodnjeRocket Roll wrote:TubeScreamer (ako imaš Strata) ili Brown Sound In A Box 2 (ako imaš Les Paula).Danielt wrote:...gary moore - stil got the blues...

na netu sam odslusho tube scremera i svidja mi se zvuk
taj cu i praviti e sad treba krenuti
hvala za informaciju
taj cu i praviti e sad treba krenuti
hvala za informaciju