VOX Predstavlja: "Satchurator" (Satriani Signature Pedal)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

VOX Predstavlja: "Satchurator" (Satriani Signature Pedal)

Post by Rocket Roll » 14 Mar 2008, 22:12

Image

Pedala se pušta u prodaju na leto ove godine, ne znam koja se cena očekuje. Ne zna se ni šta je unutra, osim šturog saopštenja na VOXovom sajtu da je u pitanju "high-gain... ali vrlo tiha pedala" (tiha u smislu da ima dobar signal-to-noise ratio) koja "ne menja zvuk gitare" (pretpostavljam da to znači "mrtav" ili vrlo blago izobličen EQ-odziv pedale, što je definitivno vrlo kewl - možda Satchurator bude manje "zujalica" od trenutne hi-gain ponude) i koja "reaguje na dinamiku sviranja" (hm, možda unutra ima malo germanijuma?).

Takođe se navodi da će Satchurator biti "prvi u nizu" pedala koje će nositi Sačov potpis.

Specifikacije:

* Analog distortion pedal designed under the complete supervision of Joe Satriani
Controls for Gain, Tone and Volume
* ‘More’ gain boost switch enables two footswitchable distortion sounds in one pedal. This gain boost is dramatic when gain knob is set low, and is a subtle solo boost when gain knob is set to maximum.
* ‘Pad’ switch pads down input to allow for high gain pedals (such as modern wahs) placed before Satchurator. Up is pad ‘ON’. Down is pad ‘OFF’ for full Satchurator effect.
* High gain, low noise design provides vintage to modern distortion sounds
* Dynamic circuit is highly responsive to rolling off the guitar’s volume and preserves the guitar’s high end when the volume is rolled off.
* Cream chicken-head knobs for precise positioning and high visibility on dark stages

Pogledajte YouTube prezentaciju - podcast sa "Mr. Mystical Potato Head" lično:

Više podataka na VOXovom websiteu i na http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... dal-142550

Rocket Roll

Re: VOX Predstavlja: "Satchurator" (Satriani Signature Pedal)

Post by Rocket Roll » 25 Apr 2008, 20:53

Stiže i on, polako... 130$. Bolje bi mu bilo da me odmah pretvori u Satcha, za te pare... mada mislim da mi se ne bi svidelo da budem ćelav. :mrgreen:

http://elderly.com/new_instruments/items/JSDS.htm

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 May 2008, 21:51

cuo sam zvuk, zvuk mogu opisati samo.. JEBA MAMA! naci veoma kualj pedala..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Aug 2008, 23:34

U prodaji je:

dweezil

Post by dweezil » 29 Aug 2008, 23:51

Meni ima malo bljuzgav sound mada i Satch zadnjih godina zvuci drugacije. Meni se vishe svidjao sa pocetka karijere kad je ishao kroz Marshall-a. I gde nadje Vox da mu uradi pedalu mislim ta firma veze nema sa njegovim zvukom. Marketing izgleda.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Aug 2008, 23:59

Meni je malo mnogo "buzzy", mada sam čuo neke demoe na kojima je "mračnija". Da li se i tebi čini da (ovako na demu) ima sličnosti sa DS-1, koji je Sač valjda svirao sve do sada?

dweezil

Post by dweezil » 30 Aug 2008, 00:04

da moguce da ima neke veze sa DS-1 ali mi Satchurator zvuci mnogo mutnije nekako, neam pojma, jeste to prilicno zvuk kako on sada zvuci ali meni se ne dopada. Nisam ni cheprkao po netu da nadjem shemu moguce da su nesto dobudzivali DS-1, ubacivali razlicite diode u cliping section, neam pojma.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Aug 2008, 00:07

Pedala ima jednu manu, koja je u isto vreme i njena najveca prednost:
Namenjena je ''jurenju'' Satchovog zvuka (kazu).

No, ako neko nalazi da je to smisleno, 130$ nije mnogo. :wink:

Meni zvuci ipak malko masnije od DS1.

Hm, evo sad slusam i http://www.ProGuitarShop.com demo, tu zvuci drugacije nego na onom prvom linku, prilicno mutnije(meni bolje!):

Nego, hoce li je i Joe koristiti? :mrgreen:

Ma, sto vise slusam... nabudzeni DS1, u pravu ste... :)
Last edited by sinisake on 30 Aug 2008, 00:15, edited 2 times in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Aug 2008, 00:10

Džozef valjda mora, pod ugovorom je. :D

Nema još šema, rano je - tek je par dana u prodaji.

dweezil

Post by dweezil » 30 Aug 2008, 00:29

ma Satrianijev zvuk je ono dobra basswood/mahagony gitara, dobri humovi, neki lampash sa dobrim gainom (Marshall ili Peavey), dobar wah koji je skoro stalno ukljucen i jos mnogo toga a ne samo jedna pedala, mislim ljudi ce da ovo kupuju i da se prze, dodushe i nije nesto skupa al opet, marketing jbg.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Aug 2008, 00:50

Ljudi objasnite mi molim vas, poshto se u to ne razumem uopshte, kako je moguce da je Satch pre koristio DS-1 i imao onakav zvuk? Pa moj drug ima to i ja ne mogu da verujem koliko je to slaba nekako distorzija, neubedljiva, bash nishta posebno ne dodaje na zvuk. Izvinite, neznalica sam oko tih stvari, ok, dweezil je naveo sa chim Satch-ov zvuk ima sve veze te i sam pochinjem da mislim da je nekako gain na pojachalu bitniji od same distorzije koja je tu da samo to oboji i josh vishe pojacha. Ajd objasnite mi ako nije frka, kako to ide? Otkud onolika mast, i kako mi mnogo salbijih platezhnih mogucnosti da se nadamo bar malo masnijem zvuku? Shta kupiti? Ja sam neshto pocheo da razmishljam o Marshall JH-1 Jackhammer pedali i Boss GE-7 u kombinaciji i kao nadam se da cu dobiti neki cool ton za takve solazhe... Jel ima ovo veze s vezom?

dweezil

Post by dweezil » 30 Aug 2008, 00:59

nesto se spominju i TC Jauernig Gristle King i DGTM tj. The Diabolical Gristle Tone Manipulator (kakvo predivno ime) kao pedale od koje je nastao i Satchurator.

Image

Image

http://www.ultimate-guitar.com/forum/pr ... p?t=902006
Last edited by dweezil on 30 Aug 2008, 01:03, edited 1 time in total.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 30 Aug 2008, 01:03

Cortex wrote:Ja sam neshto pocheo da razmishljam o Marshall JH-1 Jackhammer pedali i Boss GE-7 u kombinaciji i kao nadam se da cu dobiti neki cool ton za takve solazhe...
Ja imam BASH tu kombinaciju... I to ide u Laney MXD30 clean kanal... Ja sam zadovoljan, ali uskoro uzimam novo pojacalo, tako da cu verovatno prodavati Jackhammera, a mozda i GE-7, tako da strpi se malo, mogu ti dati za lepu cenu... :wink:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Aug 2008, 01:05

Otkud onolika mast, i kako mi mnogo salbijih platezhnih mogucnosti da se nadamo bar malo masnijem zvuku? Shta kupiti?
Ovo meni zvuci prilicno masno, a nije skupo (ne znam da li ih ima kod nas):
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/MD-2/demos.html

E, sad, nisam siguran da ti to treba (a nisam siguran da li i ja sam zapravo hocu tu i takvu mas' :roll: ).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Aug 2008, 01:07

Cortex wrote:...kako je moguce da je Satch pre koristio DS-1 i imao onakav zvuk?
Znam samo da su prvih nekoliko Sačovih albuma snimljeni u kombinaciji "vulgaris" Boss DS-1 u pojačalo i ćao đaci. Ništa modifikacije. Mnogi kažu da je to bila era njegovog najboljeg tona.

E sad, da li je to zato što je on koristio stari japanski DS-1 ili zato što je prosto našao kako da ga "namesti" - u to nisam ulazio.

Post Reply