Boss Metal Zone vs Rocktron Metal Planet
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Boss Metal Zone vs Rocktron Metal Planet
Za koju od ove dve distorzije biste se odlucili i zasto? Jedan nas kolega sa foruma prodaje rocktron-a, pa se razmislja da prodam moj boss i kupim tu pedalu, ako se ispostavi da ima bolji zvuk?
Re: Boss Metal Zone vs Rocktron Metal Planet
Nijednu. Kupi Line 6 Uber Metal. A onda ga prodaj dodaj malo para i napravi Dr Boogey. Nema bolje distorzije po mom mishljenju u obliku pedale.
Ili to ili da koristish drive sa pojachala, neki dobar.
Mada, svako ima ono shto voli i zvuk koji juri...meni je MT-2 najgora pedala u istoriji sveta. A Rocktron Metal Planet sam probao, i bio je sasvim neubedljiv, bez trunke muda.
Ili to ili da koristish drive sa pojachala, neki dobar.
Mada, svako ima ono shto voli i zvuk koji juri...meni je MT-2 najgora pedala u istoriji sveta. A Rocktron Metal Planet sam probao, i bio je sasvim neubedljiv, bez trunke muda.
Nisi rekao koju gitaru i pojacalo imas. Imao sam MT2 ali mi se nije svideo. Jeste da je imao dobru eq sekciju, ali mi je zvuk bio mnogo zujav. Roktrona nisam probao, ali sam ranije bio zainteresovan za njega i citao neke recenzije na netu i delovao mi je kao bolja kupovina. Koliko sam primetio obe pedale se relativno cesto vrte po oglasima, pa bih ti savetovao da probas, mozda ti se svidi.
A ako hoces da pravis (ili da ti neko pravi) pedalu imas veci izbor. Dr. Bugi ti je odlicno resenje za simulaciju nekog Mesa Rektifajer zvuka.
A ako hoces da pravis (ili da ti neko pravi) pedalu imas veci izbor. Dr. Bugi ti je odlicno resenje za simulaciju nekog Mesa Rektifajer zvuka.
- mislim_stvarno
Jednom prilikom sam svirao metal zone, mnogo je zujav sto rece subzerooo. Dr.Boogie imam, i to ubija, znaci ludnica totalna. Basa i gaina koliko volis. Roctron nisam probao niti sam slusao na netu review-e, ali mi se pre svidjala Roctron Zombie. Jos jedna pedala koja mi se mnogo svidja je Metal Muff (ako neko vidi neku shemu na netu, neka javi)

Da da, Metal Muff je najbolji izbor. Ja ga imam, prezadovoljan sam.
Pogledaj na YT klipove, probaj ga u prodavnici. Videces, ubija. 

Smesno je kad neko drzi elektricnu na levoj nozi.mislim_stvarno wrote:

Sto se teme tice, i ja bih ti preporucio da das nekom da ti napravi bugija.
I metal muff je dobar ali ako mene pitas, bugi ga pojede.
Ok mi zvuchi prema tjubu i MD-2 od Boss-a, shta znam.
Da, to sam zaboravio da pomenem! Trenutno imam Jackson Dineky JS30, ali nameravam da ga menjam za neku gitaru sa fixnim mostom, a od pojacala kod kuce imam Randall RX75, a u studiu na probama se vrte Fender FM glave (odvratne) I Randall RH100
- mislim_stvarno
ovde ga izgleda svira Jack BlackCortex wrote:Ok mi zvuchi prema tjubu i MD-2 od Boss-a, shta znam.

Ja imam tog roktrona, a uzeo sam metal zone na nedelju dana da uporedim valjano te dve pedale.
Roktron je bolji jer nema to visoko zujanje, i parametrički middle stvarno radi, kada pojačaš srednje i
okrećeš opseg zvuči kao da gaziš po vahu, probaj sa MT2 to da uradiš da vidiš na šta će da liči.
A i roktron se često nađe za male pare po oglasima. Jedino što je duplo veći od bossa.
Roktron je bolji jer nema to visoko zujanje, i parametrički middle stvarno radi, kada pojačaš srednje i
okrećeš opseg zvuči kao da gaziš po vahu, probaj sa MT2 to da uradiš da vidiš na šta će da liči.
A i roktron se često nađe za male pare po oglasima. Jedino što je duplo veći od bossa.