Pričajmo malo o Santani

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
luka000

Pričajmo malo o Santani

Post by luka000 » 15 Nov 2008, 14:51

Stalno se spomonje po sporednim temama, pa ko veli da otvorim temu samo o njemu......
Covek me odusevljava, stvorio je svoj prepoznatljivi stil na gitari kombinujuci uglavnom prirodni mol, pentatoniku, blues skalu.....kombinacije rock-a i latina su mu fenomenalne.... eto toliko za pocetak od mene, sad da cujem vas :D
P.S. jel santana nekad svirao u beogradu?

Historik
MF veteran

Re: Pricajmo malo o Santani

Post by Historik » 15 Nov 2008, 15:03

Ja koliko znam jeste, predgrupa mu je bila Earth, Wind and Fire. Veoma postujem Santanu, ali samo njegove rane radove. Vrhunac karijere (u umetnickom i svakom drugom smislu ) po meni mu je album Abraxas, i turneje koje je drzao nakon objavljivanja prva dva albuma. Inace, ti albumi su stvarno umetnost radi umetnosti, vrhunski odradjeni, gde se pesme nadovezuju jedna na drugu, a nisam siguran da su albumi zamisljeni kao konceptualne celine. Ovo sto radi od albuma Supernatural na ovamo mi je degutantno i degradirajuce, to je kao kad bi Bob Dylan snimio duet sa Britni Spirs. Covek je postao gost na sopstvenim albumima, gde mu repuju raznorazni crnci i hispanci iz geta, a on je kao car sa sesirom, i otsvira solazu...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Nov 2008, 17:22

ja bas mislim da je to trip kad mu repuju crnci iz geta i britni spirs... vidi se pre svega da je njegov zvuk cenjen i da lako moze da se uklopi uz maltene sve... i nekako je trip videti nekog od drugih izvodjaca koje cak ni necenite sa karlosom iza kako kulira i solira :) meni je to super sto radi i netreba ocekivati soul sacrifice iz toga naravno al o5 lepo...
a sto se tice ranije karijere... ajmeee... woodstock, soul sacrifice... objasnio je cika svima sta se dobije kad se ukrsti bluz i latino... los karlos ;)

Santana

Post by Santana » 15 Nov 2008, 21:16

E, sad malo ja!
Prepoznatljiv ponekad ostar ponekad mekan zvuk gitare sa najlepsim kombinacijama nota koje deluju kao struja koja ponese covekovu mastu i dusu-jednostavno emotivno najpunija muzika. ja se sav oduzmem kad cujem revelations a za one lagane stvari kao before we go kako je to sladak i divan zvuk i melodija boze mili (inace sam ateista.
u vreme kad su svirali bluz on je cepao te svoje latino note najbolje izmesane sa bluzom.
svirao je u doba hendriksa i sad svira i to je jedini muzicar koji nema jasne uticaje svojih prethodnika i nije se menjao tokom decenija.ljudi moji-on postoji paralelno sa svim sto se desavalo od vudstoka i to je samo jedan jedini takav osecaj i muzika i zvuk i stil. stilski i melodijski tako izbrusene kompozicije. ja tako mogu da slusam 5 sati jedan disk koji sam sastavio od vecine pesama sa best ballads i nekih jos hitova. egzotican tip i egzoticna muzika.kralj.mada ceo supernatural mi je bulja. kapiram ja tu je kinta mtv ovo ono ali ako je taj neki rob thomas iole postao poznatiji zbog smooth sa santanom(koji je zapravo ceo pripao na kraju santani zbog gitare u njoj) to nije znacilo da ce svi posle od svojih pesama i od sebe napraviti zvezde ako to odrade sa karlosom. on je to odradio manje vise na isti kalup i tako to.-tezga.
Evo najjaci predlog. mozemo ako imamo dovoljno glasova da napravimo peticiju za city radio da dovedu santanu.
ima da povedem na koncert jedno 5-6 dzulova iz gimnazije odavde iz Nisa da mi naprave put do same scene.
jesmo li za?

Fat Old Sun

Post by Fat Old Sun » 15 Nov 2008, 21:42

Covek ima svoj stil.Njegovu gitaru bih mogao da prepoznam medju milion drugih.Sigurno u top 3 gitarista svih vremena.

Highway One

Post by Highway One » 16 Nov 2008, 17:25

Naravno.
ubedljivo najprepoznatljiviji.
kul potpis covece-comfortably numb

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 21 Nov 2008, 23:17

genije!toliko imam da kazhem...

pipistrello

Post by pipistrello » 21 Nov 2008, 23:33

Svidja mi se nacin na koji on izvodi svoje pesme...,sa nekom lakocom i jednostavnoscu...a boja tona koju on izvuce iz gitare je savrsena...a posto sam trenirala jedno vreme latino plesove onda takodje volim njegovu muziku-prve korake smo ucili u skoli uz njega.

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 22 Nov 2008, 15:14

ja ne volim satanu

Santana

Post by Santana » 24 Nov 2008, 08:43

Evo jedan super album za preslusti

Track List
1 Chill Out (Things Gonna Change)
2 Samba Pa Ti
3 Flor D'luna (Moonflower)
4 I Love You Much Too Much
5 Before We Go
6 Revelations
7 Black Magic Woman
8 One With You
9 Guru's Song
10 Europa (Earth's Cry Heaven's Smile)
11 En Aranjues Con Tu Amor
12 Taboo
13 Brightest Star
14 Love Is You
15 Contigo (With You)
16 Practice What You Preach

Prepravka by Dejankuki...

izvini, linkovanje ove vrste je no, no i pec, pec... tako da ... razgovarajte o tome na PP... hvala na paznji...i razumevanju !

Highway One

Post by Highway One » 12 Dec 2008, 19:33

evo malo za uzivanje -'Santana' ovo sam iskopao slucajno al dobro je

kurtrose

Post by kurtrose » 14 Dec 2008, 03:00

Nekako mi deluje smesno uz onu pesmu sa nicklback-om..

sixstring

Post by sixstring » 14 Dec 2008, 11:36

a meni se ona stvar sa nickelbackom maš mega svidela
elem
moram da prokomentarišem,
kad god vidim negde to Santana meni liči pa piše Satana!
Jel se i vama ovo događa!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Dec 2008, 11:39

ma da... ja kad vidim negde da pise AC/DC ja odma pomislim na Alternating Current/Direct Curent i na usisivac ;)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Dec 2008, 11:40

Santa,Santana, Satana... Ljudi pa to je jedan isti lik...

Post Reply