N00bish pojacalo za oko 100e
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
N00bish pojacalo za oko 100e
Kao sto i naziv teme kaze, trazim neko pocetnicko pojacalo od oko 100e, Da ima koliko-toliko pristojnu snagu (mislim, necu ja sad neke svirke organizovati, samo da moze da istera ljude iz moje sobe
), i da ima bar distorziju (koja mi je neophodna, jer nemam pare za pedalu). Koristio bih ga sa Yamahom Pacificom (ako to ima ikakve veze)

Imam 3 predloga:
1.Aster lk 630,jeftino pojacalo koje ima 20w,i koje je solidnog kvaliteta,ima overdrive i reverb,tesko oko 7 kg.
2.Roland cube 15,Preko 100 evra,sa dosta efekata(mislim preko 5 efekata)Nisam upoznat sa tezinom.
3.Vox Pathfinder 15r,veoma fino pojacalo,koliko znam neposeduje efekte,idi na sky-jev sajt.
Nadam se da sam pomogao
1.Aster lk 630,jeftino pojacalo koje ima 20w,i koje je solidnog kvaliteta,ima overdrive i reverb,tesko oko 7 kg.
2.Roland cube 15,Preko 100 evra,sa dosta efekata(mislim preko 5 efekata)Nisam upoznat sa tezinom.
3.Vox Pathfinder 15r,veoma fino pojacalo,koliko znam neposeduje efekte,idi na sky-jev sajt.
Nadam se da sam pomogao
pa gledaj, ja mislim da je pojacalo od 15 W cak i vise nego dovoljno da istera ljude iz tvoje sobe, a mislim da sad skoro svako pojacalo to 'kucno' ima u sebi distorziju, ako ne i josh neke efekte... ne mogu da se hvalim da sam svirao mnogo pojacala ali mislim da bi fender 15r bio ok za tu tvoju svrhu...
- Rocket Roll
- Rocket Roll
Pa ima nekakav overdrajv u sebi, ali nećeš naći dobar overdrajv na "početničkom pojačalu od oko 100 evra", ma koliko tražio.
Ono što će svaki gitarista uraditi - čak i onaj koji ima Marshalla od 100 vati - jeste da koristi clean kanal pojačala i neku overdrive/ distortion pedalu po svom izboru ispred tog clean kanala.
Ono što bi ti trebalo da uradiš jeste da kupiš bilo koju Behringer pedalu po tvom izboru - ima ih zaprepašćujuće dobrih, i ima ih od blagih overdrajvova do surovih distorzija. A cena im je - hiljadu i nešto dinara. Nezavisno od modela.
Dakle, ako imaš para za Pathfinder, svakako ćeš uspeti da se skrpiš za neku Behringerovu distorziju + Pathfinder. A Pathfinder - kada ga jednom čuješ - nećeš brzo prodavati, ako ne sviraš ekstremno težak metal i tako te stvari.
Ono što će svaki gitarista uraditi - čak i onaj koji ima Marshalla od 100 vati - jeste da koristi clean kanal pojačala i neku overdrive/ distortion pedalu po svom izboru ispred tog clean kanala.
Ono što bi ti trebalo da uradiš jeste da kupiš bilo koju Behringer pedalu po tvom izboru - ima ih zaprepašćujuće dobrih, i ima ih od blagih overdrajvova do surovih distorzija. A cena im je - hiljadu i nešto dinara. Nezavisno od modela.
Dakle, ako imaš para za Pathfinder, svakako ćeš uspeti da se skrpiš za neku Behringerovu distorziju + Pathfinder. A Pathfinder - kada ga jednom čuješ - nećeš brzo prodavati, ako ne sviraš ekstremno težak metal i tako te stvari.
- Rocket Roll
Naravno da im ne bi bilo u interesu - Cube 15 je na najpovoljnijem mestu 12 000 dinara, Pathfinder 15 R je malo ispod 9 000 dinara. Oni su trgovci, bre, šta ti je? A svi trgovci su sumnjivi - to su elementarne stvari, o tome imaš i u temi za početnike.
Pathfinder će se više i lepše "drati" i moći će da te okrpi čak i za normalne probe. Cube 15 ima neke dobre efekte na sebi, ali ti vidi da li želiš da doplatiš toliko.
Ti, svakako, kako hoćeš, tvoje pare. Osmica Pathfinder, osmica Cube 15. Po meni je Pathfinder bolji - korak bliže "gig-worthy" stvarima od Cube 15. Efekti na Cube seriji su, opet, pristojni, tu imaš i štimer, i kompresor, pa onda distorzije... a Roland je pouzdana firma.
Pathfinder će se više i lepše "drati" i moći će da te okrpi čak i za normalne probe. Cube 15 ima neke dobre efekte na sebi, ali ti vidi da li želiš da doplatiš toliko.
Ti, svakako, kako hoćeš, tvoje pare. Osmica Pathfinder, osmica Cube 15. Po meni je Pathfinder bolji - korak bliže "gig-worthy" stvarima od Cube 15. Efekti na Cube seriji su, opet, pristojni, tu imaš i štimer, i kompresor, pa onda distorzije... a Roland je pouzdana firma.
- Chord-Master
- MF veteran
Znas sta kupi sta ti odgovara, ali sve dobro isprobaj da ne bi bilo posle "uh al' sam se zajebao!".
Ako ti odgovara Roland onda uzmi Rolanda, ali i Fender i Vox su sasvim dobra pojacala.
Ako nisi siguran sta bi ti tacno odgovaralo, onda ti savetujem, ako imas nekoga ko svira gitaru i ko je iskusniji od tebe, da ga povedes sa sobom da ti pomogne u izboru.
Ako ti odgovara Roland onda uzmi Rolanda, ali i Fender i Vox su sasvim dobra pojacala.
Ako nisi siguran sta bi ti tacno odgovaralo, onda ti savetujem, ako imas nekoga ko svira gitaru i ko je iskusniji od tebe, da ga povedes sa sobom da ti pomogne u izboru.
- Chord-Master
- MF veteran
Pre ce biti Micro,ali i to je super pojacalo,jeste da radi na baterije i da nije mnogo glasno ali ima puno efekata,i izuzetnog kvaliteta,pre bih,da sam na tvom mestu kupio Rolanda od 15w!theTrooper wrote:Ja sam u mitrosu video MicroCube 15, ali a nekih 9k...
E sad, moguce je da sam se ja gadno za**bao... zato sam napisao da je povoljniji micro