Meni EKV nije nikada bio toliko dobar, koliko mnogi tvrde. Cak iskreno, mislim da je on jedan od nasih bendova koji je ocigledan primer za neopravdano znacajan status u domacem rokenrolu, sto je doduse kod nas cesta pojava.
Milan je znao, tu i tamo da ubode po koji stih, ali ako se sagledaju cele pesme, meni tu nema nekog posebnog materijala. Sto se tice svirke, ok je sve to ali nista epohalno i u krajnjoj liniji nista drasticno novo. Meni licno, najprihvatljiviji njihov album je Ljubav (ako nisam pogresio naziv istog).
Najzalosnije je sto, da Milan a kasnije i neki drugi clanovi benda, nisu pomrli oni bi danas verovatno imali status poput npr. Presinga, DLM-a ili nekog takvog benda. Prosto nisu oni imali realan kvalitet, vec je pre cela fama nastala upravo zbog nesrecnih sudbina tih ljudi. Mada, i za to je sad diskutabilno reci koliko su njihove sudbine "nesrecne", jer su oni generalno imali velikih problema sa drogama a to su sami izabrali, ali to je neka druga tema.
Sto se tice termina "urban", taj i slican termin narocito ako se odnosi na muziku mi je prosto nerazumljiv. Jer ako je EKV "Urban", sta mu onda dodju Riblja Corba ili Leb i Sol? Mislim, prosto je takva etiketa meni potpuno besmislena kada se koristi za ovakvu vrstu muzike.
E sad, ono sto im se ne moze osporiti jeste da imaju mozda "najagresivniju" grupaciju fanova, koji su spremni da vas raspnu na kriz ako se usudite da kazete nesto negativno o EKV-u