Ziva istinafrkadela wrote: Tačno tako! Da nema interneta, ne bih imao polovinu muzike koje imam. Al' opet, vjerovatno bih je pažljivije slušao

Moderator: Trooper
Ziva istinafrkadela wrote: Tačno tako! Da nema interneta, ne bih imao polovinu muzike koje imam. Al' opet, vjerovatno bih je pažljivije slušao
e imam i ja taj isti. bila je fino odradjena i sepultura roots, satro orignalDoolio wrote:.ali ljudi su i gotivili tu euforiju kad raspakujes novi album i trcis gajbi da ga pustis, ja kad sam kupio music for the jilted generation, bio je piratski, ali sam opet trazio ceo dan nekog pirata koji ima lepo odstampan buklet:)
Pokazi mi sada decu od 17 godina koja imaju 80 minuta autorskog materijala za koncert i koja organizuju koncert.AllHopeIsGone wrote:Zanimljivo za ono vreme bashMarkony wrote:Evo nekih snimaka sa probe, jesen 1991.
http://www.youtube.com/watch?v=usZPr-aME8A
http://www.youtube.com/watch?v=usZPr-aME8A
PS U najavi stoji godina 1990, to je greska. Ovo se odigralo 1991.A sta hoces sa ovim snimkom da kazes, ako nije tajna?
Zanimljivo, baš sam o tome razmišljao. Da se otvori tema sa izjašnjavanjem koliko ljudi na forumu ima bend koji ima makar sat i po 100% autorskog materijala za odsvirati. Nije neka specijalna brojnost, ali ipak je ovo muzički forum, tako da bi rezultati mogli da daju makar okviran odgovor na pitanje kojim se ova tema bavi.Markony wrote: Pokazi mi sada decu od 17 godina koja imaju 80 minuta autorskog materijala za koncert i koja organizuju koncert.
![]()
Nije rec o beloj kugi...
Neko je vec pomenuo kulturu kupovine muzike i kulturu ispijanja Jelena. Sa tim se potpuno slazem.
Konačno:nebojsak wrote:Ne znam, ja i dalje ne kapiram to oko podrške. Ako se pod podrškom smatra mogućnost proboja u mainstream i lagodan život od toga, onda se kompletno ne slažemo. Mislim, ako nešto stvarno mnogo voliš/imaš šta da izraziš time/imaš potrebu to da izraziš, ne vidim razlog da to ne radiš ako imaš vremena. Makar kao hobi.
Očigledno ni ja nisam razumio o čemu pričaš.Doolio wrote:e to je ta podrska, ne mislim na rts podrsku, mislim na kulturu svirki koja je i te kako postojala ranije, a sad, isto tako itekako, ne postoji. video sam svojim ocima kako to izgleda, i jedno i drugo.
tako da, ne znam zasto si zakljucio da je to sto si ti naveo definicija te podrske o kojoj pricam, kad sve vreme pricamo o letargicnosti publike.
mislim da nije do toga. slusa se gitarisanje i danas i to vise nego recimo pre 6-7 godina (a znatno manje nego pre petnes), a elektronika se slusala i devedesetih, oo kako se samo slusala devedesetih:) postajem dosadan, ali sam ubedjen da je letargija publike nambr van odgovor:)Ali, imam utisak da to nije slucaj samo u Srbiji. Kazu i da Madjare zabole za rokenrol. Dolaze na Exit da cuju ove plocare, to svi prate, znaju imena i albume... Manje se slusa gitarisanje danas, ne znam zasto...
Medijska blokada, nedostatak kvalitetnog mejnstrima, ili nesto trece...
E, vidis, ja sad imam ove "probleme"! Figure that outDoolio wrote:pa to ti pricam, dodju mi drugari iz odeljenja i kao vau imate bend aj brate snimi mi to, aj jel mogu da dodjem na probu, aj jel imate svirku. i to razliciti tipovi ljudi.
Pa znaš kako, meni je interesantan kult DJ. Pogledaj ih kako izgledaju i kako se predstavljaju. Izdignut je nekoliko metara izd mase, pa da bi ga vidjeli, svi moraju da gledaju u nebo, kao u Boga. Onda reflektori, laseri i zajebancije koje ga obasjavaju. Droga, što je u svemu tome i najbolje.sinisake wrote: Ali, imam utisak da to nije slucaj samo u Srbiji. Kazu i da Madjare zabole za rokenrol. Dolaze na Exit da cuju ove plocare, to svi prate, znaju imena i albume... Manje se slusa gitarisanje danas, ne znam zasto...
Medijska blokada, nedostatak kvalitetnog mejnstrima, ili nesto trece...
Pa dobro, to se podrazumijeva. Ali neozbiljno je konstantno svirati tribjute, kavere, itd... Ok je to u početku dok se bend ne uhoda (najbolje se vidi kako ekipa zajedno funkcioniše). Ali treba valjda težiti i nečem drugom, većem. Sviraš da bi nešto rekao, da bi prenio neku poruku. A dosadno je kad su tu poruku svi prenose na isti način.cccira wrote: Btw. zasmetalo mi je sto se kao merilo ozbiljnosti benda i kvaliteta spomenula minutaza autorske muzike. Lako je napraviti sat vremena bilokakve muzike, i to apsolutno nikako ne treba sebi postavljati kao cilj. Kvalitet<>kvalitet. Kapiram da je ovo ocigledno, al reko' da za svaki slucaj naglasim.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest