MUSE

Moderator: Trooper

Post Reply
Doolio
Macho man-celavi batica

Re: MUSE

Post by Doolio » 13 Jul 2009, 15:49

ne znam, meni bas imaju muda, pogotovo na certu kad sam bio sam se pozitivno iznenadio

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Jul 2009, 16:12

da, kapiram. neki moji drugari koji preziru Muse mi rekose da je cert bio ultra profi otpeglan i namunjen. ali, nekako, dzaba sve to meni pored one kuknjave i pretencioznog slinavljenja. jbg, moje vidjenje benda Muse. :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Jul 2009, 16:20

A sto su isli da ih gledaju kad ih preziru? :)

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Jul 2009, 16:21

Nyarlathotep wrote:jbg, ja Muse ne mogu da smislim. meni je to prepakovani, upropasceni, metalizirani Radiohead za decu. zaista. sve fensi, svirka, hitovi, peglanje i sve to... ali meni tu nema ni trunke rokenrol muda. :?
Da, da, to je to.

I Van Gog zvuči opako na bini, jbg, sve pršti i bije. Međutim...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Jul 2009, 16:25

razliciti su nam utisci:) meni je u prvom planu bilo upravo to sto su narodski receno pokidali svirku, a ne to sto je bilo namunjeno i upeglano. pokidali kao kad kazes 'e, pantera je pokidala' ili, eto, jos drasticnije, kad kazes 'obojeni program je pokidao', a ono svirka na demiji pred 80 ljudi sa tri i po monitora, dva mikrofona i pauzama da se zameni kabal:) drugim recima, meni oni deluju iznenadjujuce iskreno, energicno i jebacki, u principu vise zbog toga sam ih i zapazio nego zbog upeglanosti i sarenih bombona u pesmama...eto sto su utisci cudna stvar, veze nemaju:)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Jul 2009, 17:09

sinisake wrote:A sto su isli da ih gledaju kad ih preziru? :)
cisto onako, imali karte... pa da ne propuste cert. ja nisam hteo da idem, naravno. :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Jul 2009, 17:11

Prevario si se. Ja sam zahvaljujuci jednoj provincijskoj svircici promenio misljenje o jednom domacem bendu (nije van gog!).
Mozda bi se i tebi desilo nesto slicno. :wink:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Jul 2009, 17:14

hehe... ne kazem da to nije moguce...
ali, brate, ma taman da su najbolji na svetu, nije to po mom ukusu. za mene je to daleko previse kuknjave i slinavljenja :) .

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Jul 2009, 17:19

:wink: :)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Jul 2009, 17:33

hahahahaha... :mrgreen:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 14 Jul 2009, 00:29

ne znam, meni ni u snu ne bi palo na pamet da muse slinave i kukaju, lik ima visok glas i voli da vristi pre nego da se prenemaze, dok recimo tom jork stalno slinavi i kuka (ne da je to lose/dobro, nego mi cudno sto si vezao te pojmove za muse.

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 14 Jul 2009, 00:49

Apsolutno se slažem sa Dooliom. Ima neverovatno jak glas za nekoga ko peva tako visoko.

Jbm li ga, ukusi... :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 14 Jul 2009, 00:51

jbg, ne znam... meni je to dno dna. jbg. nikada nisam gotivio takve bendove. verujem u sve njihove neverovatne sviracke kvalitete itd... ali...
meni je to bala sa preproduciranim i preforsiranim svim komercijalnim fazonima gitarske muzike danas. malo vristanja, malo cmizdrenja, malo melahnolicnih gradacijskih molskih pasaza, malo riljanja, malo prog bacakanja... na kraju krajeva, ne svidja mi se ni zvuk djitre, prshti ona prekompresovana digitalija. "slike su za zid, ne za knjige", iliti "Kaosspad je za sint i sempler, ne za el. tamburu". :mrgreen:
jbg, mojim culima to ne lezi. pitanje je ukusa i dozivljavanja muzike, pretpostavljam.

Radioehad su, naravno, legendaran bend. daleko izvan domasaja MUSEa.
ranije albume sam bas slusao.

nebojsak

Post by nebojsak » 14 Jul 2009, 01:06

Neam pojma, meni taj Muse zvuči onako... gomila opštih mesta. Kao da slušam Van Gog ili 357. Naravno, prethodnu rečenicu shvatite vrlo uslovno, daleko su oni od ova dva pomenuta domaća bisera, ali opet... sve puca, sve lepo, lažni Thom Yorke za mikrofonom, i gomila recikliranih rifova spakovanih u pop formu.

Neke stvari su neobjašnjive. Neko ume da koristi opšta mesta da se usereš, kod nekog ne čuješ ništa osim praznine. Tako da, realno, i nemam mnogo argumentovanog materijala da diskutujem o tome. Verovatno bih na kraju stigao i do The Cult, a onda bi se bes obožavalaca spustio na me.

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 14 Jul 2009, 03:54

zasto svi govore da Met kopira Jorka, kad to nema veze s vezom. lik ima takav glas kakav ima i ume da ga iskoristi na dosta nachina, a ako on kuka i slinavi znachi da i jork slinavi :) po nekoj logici, valjda, ne znam.
kao kad bi poredio bubnjare ili gitariste, petruci je iskopirao vaia, portnoj kopira peart-a. pa ne ide to tako... slichnosti ne znache da se neko kopira... meni Muse nema veze sa Radiohedom, ne bih mogao da ih poredim. .. a pogledaj, vratimo se na to, jeste da koriste dosta tehnike/samplova i chuda kojekakvih, ali kad se sve to uklopi, to bude neverovatna celina > a samo ih je 3ica. msm, ovaj svira gitaru i klavir i peva pa gde ces vishe... dodushe, meni je Muse uzivo daleko bolji od studijskih chuda, sve je to lepo, ali opet zivo je zivo :)

Post Reply