Pocetnik po drugi put

Moderator: Critical

Post Reply
BillyMack

Pocetnik po drugi put

Post by BillyMack » 08 Apr 2012, 01:10

Nekada, kao srednjoskolac, svirao sam gitaru. Muzicki sam nepismen, jos uvek se secam osnovnih akorda, svirao sam na tabulature, znao sam nekoliko skala i to je to. Sve sam skidao na sluh i ako mi neko pokaze. Imao sam cak i bend sa kojim sam odsvirao dve svirke. Sada imam 34 godine, a gitaru sam zadnji put svirao sa 19. Godinama vec razmisljam da se ponovo vratim sviranju jer me ljubav ka muzici i gitari nikad nije napustila. Sada imam jos jedan razlog - imam sina od 3 godine i hteo bih da od malena bude u kontaktu sa muzikom. Uz to me supruga (kao klinka pevala u horu, isla u muzicku skolu - klavir) nagovara da probamo da radimo nesto na fazon Boyce Avenue (http://www.youtube.com/watch?v=JQ3r-rXUABI) bar za nasu dusu i prijatelje, a ako budemo dobri, uzevsi u obzir opsti nedostatak kvalitetne muzike po nasim kaficima, mozda se i komercijalizujemo.

Imam, naravno, milion pitanja jer su se stvari za poslednjih 15 godina mnogo promenile, ali necu biti bezobrazan pa cu postaviti samo jedno, ono najvaznije: KOJU GITARU DA KUPIM? Preciznije, elektricnu nebih, bar ne u pocetku, ostarelo se za Metallicu, uzeo bih neku akusticnu, a opet voleo bih da mogu da je ukljucim u pojacalo ili u kompjuter pa da snimam, semplujem i radim sve sto omogucava savremena tehnologija a sto kao klinac nisam mogao ni da sanjam. Neznam ni kako se zovu te gitare, mi smo ih nekada zvali "poluakusticne" ili "akusticne sa magnetima". Nadam se da razumete na sta mislim. Ja zivim u Prokuplju pa bih morao u Nis u kupovinu, a tamo i neznam ima li i gde se nalaze prodavnice gitara, tako da bi mi savet od nekog Nislije dobro dosao. Sto se tice cene nemam para za bacanje tako da je i to bitan faktor. Za sve ostalo bi trebalo da bude lako - tu je internet a koliko vidim i ovaj forum mi mozda bude dovoljan.

Da rezimiram: koja "poluakusticna" gitara (za kucne uslove + PC + eventualni nastupi po kaficima) i naravno odgovarajuce pojacalo?

Nadam se da sam bio koncizan i da ne trazim mnogo. Svaka informacija i svaki savet su vise neko dobro dosli.

Unapred zahvalan.

Master Of Puppets

Re: Pocetnik po drugi put

Post by Master Of Puppets » 13 Apr 2012, 07:41

To se sad zove uglavnom "elektro-akusticne".JEdnostavno,akusticna sa malom stvarcicom na vrhu i ulaz za kabal...

U Nisu imas:
Mitros Music-Obrenovićeva BB, TC Kalča
+381 18 250 670
Radno vreme: 10h - 20h
Radno vreme subotom: 10h - 16h
Lyra Style- SVETOSAVSKA 9
+ 381 18 513 677
+ 381 18 513 677

Nadam se da sam pomogao

Post Reply