Pozdrav!
Moja cerkica od 8 godina probace na prijemnom krajem maja da upise osnovnu muzicku skolu, smer violina. Otprilike znamo kako izgleda taj prijemni, ali opet neki savet je dobrodosao...
Upis u osnovnu muzicku skolu
Moderator: Critical
Re: Upis u osnovnu muzicku skolu
Pozdrav!
Nije nista strasno, samo da se ne uplasi!Imace pripremu za prijem u muzicku skolu (makar sam ja imao), priprema se sastoji od jedne pesmice da provere da li ima sluha.
Trebace da ponovi ritmicku vezbu koju nastavnica izvede i da otpeva tonove koje nastavnica svira na klaviru.
I to je to, rezultati kroz par dana.
Moj predlog, je da se unapred kupi violinu, da kasnije moze brze da napreduje.
Nije nista strasno, samo da se ne uplasi!Imace pripremu za prijem u muzicku skolu (makar sam ja imao), priprema se sastoji od jedne pesmice da provere da li ima sluha.
Trebace da ponovi ritmicku vezbu koju nastavnica izvede i da otpeva tonove koje nastavnica svira na klaviru.
I to je to, rezultati kroz par dana.
Moj predlog, je da se unapred kupi violinu, da kasnije moze brze da napreduje.
Hvala za odgovor! To je otprilike ono kako sam se i ja raspitao, stavise bili smo pre izvesnog vremena kod nastavnice u muzickoj skoli i ona je na taj nacin ``na blic`` izvrsila neku kratku kontrolu. I ohrabrila nas prakticno da dodjemo i pokusamo. Malo nam istina teze ide to ponavljanje zadatog ritma, odnosno ritmicka vezba, ali dobro...
Srecno, sa upisom!
Pozdrav!
Pozdrav!