Napravismo metal bend...

Moderator: Critical

Kako da se zovemo?

Poll ended at 02 Jul 2008, 00:39

MASA-DEFINICIJA
10
77%
TimeMachine
3
23%

Total votes: 13

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Jul 2007, 16:49

a, onda dobro, verujem ti, poverenje je kljucna stvar u vezi:)

nazovite se plasttica ili jaguara ili mozda guided balloon, zavisi sta svirate, uglavnom neki originalan naziv:))))))
ili kao krozbi, stils, nes end jang, samo sto cete vi biti nesto tipa petrovic, jakovljevic, savic i markovic:)))
a ako svirate death, nista lakse, samo uzmete veliki narodni lekar i gledate one latinske nazive:)

salu na stranu, mnogo je mogucnosti, ali koja li je prava?:) kontam da je najbolje ipak nesto barem malo spontano i da je vama bitno (bitno u smislu da je to neki vas trip - kao recimo kritikalova lutka s kojom me nije varao).

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 08 Jul 2007, 18:59

Smislicemo nesto bolje sto odgovara nasim karakterima!
Bas to.A i na kraju krajeva bitno je kako sviramo,a ne kako se zove bend...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jul 2007, 19:51

Grešiš, ovaj, grdno grešiš, sinko...

Pretpostavljam da si pročitao neki roman Terija Pračeta? Disksvet, Rinsvind i kompanija, Smrt i sve to skupa? Pračetov roman (nije preveden kod nas) "Soul Music" je u potpunosti posvećen rokenrolu i jedno je od najboljih štiva na tu temu... da ne pominjem da je najsmešnije. Specijalno za Muzički Forum prevodim jedno ključno mesto iz romana. Dečki koji ne znaju baš dobro da sviraju pokušavaju da drže probe i osnuju bend, i evo šta se događa:

----------------
----------------

"Kreš nije dobio ime Kreš na rođenju. On beše sin bogatog trgovca zoblju i drugom stočnom hranom, ali je prezirao svog oca zato što je ovaj bio duhovno mrtav, obuzet materijalnim stvarima, bez trunke mašte, a takođe i zato što mu je ovaj davao samo bedna tri dolara mesečnog džeparca.

Krešov je otac ostavio dva konja u štali gde su momci vežbali. U ovom trenutku su oba konja pokušavala da se sakriju u jednom uglu, shvativši da nikako ne mogu da ritanjem probiju zid i pobegnu.

'Računam da sam ovaj put zamalo uboo akord', reče Kreš dok je slama curela sa sprata a drvomorci bežali iz greda u potrazi za boljim domom.

'Ali to nije - mislim, to JeBoTe nije kao taj čarobni zvuk koji smo čuli na koncertu u krčmi', reče Džimbo kritički. 'Malo mu nalikuje, ali to nije - izvinite, htedoh reći to JeBoTe nije taj zvuk.'

Džimbo beše Krešov najbolji drug. Očajnički je želeo da bude kul.

'Dovoljan je za početak,' reče Kreš. 'Ti i Nodi kupite gitare. Bedo, ti... ti ćeš svirati bubnjeve.'

'Nejznam kako', reče Beda. Beda je bilo njegovo pravo ime.

'Pa niko i ne zna kako se sviraju bubnjevi,' reče Kreš strpljivo. 'Nema tu šta da se zna. Prosto ih udaraš palicama.'

'Jes' vala, al' šta ako, kao, promašim?'

'Sedneš bliže. Okej,' reče Kreš, i zavali se unazad. 'A sada, ono stvarno bitno... mislim, ono zaista bitno, to je... kako ćemo da se zovemo?'

--------------------
--------------------

Neprocenljivo i veoma trOO.

dragomix

Post by dragomix » 08 Jul 2007, 20:29

Ime je za mene nesto sto okuplja bend, tj. ljude koji sviraju u njemu, i definise ga na jedan poseban nacin. Bez imena bend nije bend. Ljudi koji sviraju u njemu su izgubljeni jel nemaju nesto sto ih vezuje za tu druzinu, a to je ime. Kad te neko pita jel sviras negde ti ces ponosito odgovoriti DA, sledece pitanje je kako se zove bend, a ti zanemelo cutis ili kazes nemamo ime JOS. Prvo kad se sakupe ljudi za bend daje se ime jel to je ono prvo sto ih vezuje za bend, jel mi smo drugovi i sa i bez benda, ali kad bend ima ime onda postajemo nesto vise, postajemo svi udruzeni u nekom visem cilju, postajemo tim koji radi zajedno. Mislim da se to sve vidi iz gore navedenog, lepo si to iskazao Rocket Roll!

dragomix

Post by dragomix » 08 Jul 2007, 22:28

Znam da nije prikladno ovde ovo da pitam, ali je ipak pocetnicki a i vezano je za bend :lol: . Zasto mi zuji sve kad povezem pojacalo za komp?

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 09 Jul 2007, 03:50

I mi smo se razmiljali dugo za ime... smisljali smo neka "paljevinska" imena, i na kraju, posto smo bend osnovali ja, moj brat, i bubnjar i svi vozimo stare, budzene motore, nazvasmo se Two Strokes, ili to dva takta, kao dvotaktna masina, e sad pevac i klavijaturista ne voze motore, ali oni su upali kasnije u bend...

XtrmntR

Post by XtrmntR » 11 Jul 2007, 12:27

dragomix wrote:Znam da nije prikladno ovde ovo da pitam, ali je ipak pocetnicki a i vezano je za bend :lol: . Zasto mi zuji sve kad povezem pojacalo za komp?
ako ti je tako samo na kompu, proveri kabl, a moguce da je i do zvuchne.

Post Reply