Kako da naučim neke stvari iz teorije muzike (gitarista)?
Moderator: Critical
Kako da naučim neke stvari iz teorije muzike (gitarista)?
sviram godinu dana gitaru. znam vecinu potrebnih akorda i imam dosta dobru brzinu... ALI STO SE TICE TEORIJE NE ZNAM DA BEKNEM!!!!!!!!!!!!!! STA DA RADIM?? M
Re: Kako da naučim neke stvari iz teorije muzike (gitarista)?
Za pocetak nemoj bezati sa casova Muzickog!
Kupi knjigu za Muzicko vaspitanje sa polaznim osnovama. Tu ces pronaci sta su note, notni sistem, violinski kljuc, takt, tempo,povisilice i snizilice, pauze, prima i sekunda volta, repeticije... U moje vreme to se ucilo pocevsi od treceg do petog razreda.
Pretpostavljam da znas gde se koji ton nalazi na gitari?
Kupi knjigu za Muzicko vaspitanje sa polaznim osnovama. Tu ces pronaci sta su note, notni sistem, violinski kljuc, takt, tempo,povisilice i snizilice, pauze, prima i sekunda volta, repeticije... U moje vreme to se ucilo pocevsi od treceg do petog razreda.
Pretpostavljam da znas gde se koji ton nalazi na gitari?
Za pocetak nabavi neku knjigu.. Na primjer knjigu Opsta nauka o muzici(Marko Tajčević, Prosveta - beograd)..Ima i drugih knjiga od Marka Tančevića kao npr osnovna teorija muzike itd.. al misli da je ova najbolja.. ima jedno 200 strana,, jeste da je ta knjiga za malo naprednije al za sve osnovno sto te zanima mozes pitati i wikipediju..
koristi malu opciju po imenu "search", koja se nalazi u desno uglu.Milinko94 wrote:sviram godinu dana gitaru. znam vecinu potrebnih akorda i imam dosta dobru brzinu... ALI STO SE TICE TEORIJE NE ZNAM DA BEKNEM!!!!!!!!!!!!!! STA DA RADIM?? M

Milinko94 wrote:sviram godinu dana gitaru. znam vecinu potrebnih akorda i imam dosta dobru brzinu... ALI STO SE TICE TEORIJE NE ZNAM DA BEKNEM!!!!!!!!!!!!!! STA DA RADIM?? M
http://www.gitare.info/ !!!

da li mi se isplati da sada sa 15 godina upisem muzicku skolu????
da.Milinko94 wrote:da li mi se isplati da sada sa 15 godina upisem muzicku skolu????

- KnightOfDoom
- Site Admin
Za koga je deki ovo pisao... viewtopic.php?f=15&t=1637
koliko je pouzdan ovaj music teori??? jel mozes iz njega bas sve o teoriji da naucis? jel on samo za klavir?
Teorija je teorija.
Kada je naucis onda je prakticno primenis na bilo koji instrument.U ovom slucaju gitaru.
Kada je naucis onda je prakticno primenis na bilo koji instrument.U ovom slucaju gitaru.
KnightOfDoom wrote:Za koga je deki ovo pisao... viewtopic.php?f=15&t=1637

vlobrk wrote:Teorija je teorija.

kakav je ovaj sajt music theori? jel ima sve sto treba da se zna na njemu?
Milinko, vrlo si nezahvalan.