molim pomoc u vezi ucenja muzicke teorije-pocetnik

Moderator: Critical

Milinko94

molim pomoc u vezi ucenja muzicke teorije-pocetnik

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 00:18

koje sve kljuceve treba da poznajem?-da ih naucim. zelim da sviram solo, mozda ritam gitaru. uglavnom ne bas gitaru!

karadjordje

Re: molim pomoc u vezi ucenja muzicke teorije-pocetnik

Post by karadjordje » 24 Nov 2009, 00:40

Ako hoces da sviras gitaru nabavi knjigu Gitara za neupucene,tu imas sve sto ti treba od teorije.Ako znas engeski nabavi neki DVD iz Lick Library serije npr.Harmony and theory-beginners,intermediate,advanced, to je skroz kul stvar.Ima na netu da se skine i Skola gitare(Orbina),tako se zove i tu imas sve sto ti trba.E sad ako hoces da ucis teoriju radi teorije citaj Tajcevica i ostale .Imas jos i Lick library-Learn to play electric guitar,jako dobra stvar.

Milinko94

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 00:45

jel mi dovoljan samo tajcevic-osnovna t muzike? jel treba da poznajem i bas kljuc?

karadjordje

Post by karadjordje » 24 Nov 2009, 00:57

U Tajcevicu imas i vise nego sto ti treba.E sad,uputio sam te na Lick Library zato sto tamo pored toga sto te uce da sviras odredjene stvari prilicno dobro ti i objasne teoretski sta radis.Evo ti adresa sajta sa koga mozes da skines Orbinu skolu gitarehttp: //www.2akordi.net/

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 24 Nov 2009, 08:15

Milinko94 wrote:jel treba da poznajem i bas kljuc?
Naravno!

Ja predlazem da se otvori tema pomozimo Milinku i sve da se prebaci tamo :mrgreen:

Milinko94

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 13:31

jesu te 2 stvari: lick library(ili kako vec) i ovaj sajt sto si mi dao-ISTA STVAR?-koliko sam primetio ovde imaju pesme i akordi i nista vise?
samo jos ovo mi reci: jel mi dovoljan tajcevic-osnovna teorija muzike?-i jel mi se isplati da ga ucim?

p.s. ucim tajcevica vec 2-3 dana i veoma mi se dopada kako objasnjava. samo mi je malo nezgodno jer nema neka objasnjenja na gitari, nego na klavijaturi objasnjava. :ziveli:

karadjordje

Post by karadjordje » 24 Nov 2009, 16:30

Na sajtu akordi2net ides gore gde pise ZNANJE pa u sekciji eBooks imas Orbina skola gitare.A za Lick Library sam ti rekao da pored toga sto ti objasne kako se nesto svira(akorde,solaze...)objasne ti i teoriju.I ono Lick Library,Harmony and theory-ti je cista teorija,primenjena naravno.I jeste,dovoljan ti je Tajcevic a teorija je teorija.I dali ti se isplati da ga ucis-iskreno,ne preterano,procitaj ga onako informativno da znas o cemu se radi,ali ako sad sednes i gulis samo teoriju...hmm,nije to tako lose,znas,ima i gorih stvari.
Imas ono Skola Gitare 1,2,3,4,5 tu imas teoriju(ovo je novijeg datuma),knjige Jovana Jovicica,YES,ako negde nadjes Sajinovu Ozvucenu Skolu Gitare,imao sam je pre dvadesetak godina i tu imas teoriju,Zarka Vukosavljevica-Skola Gitare i tu imas teoriju,mada su to stare knjige.

Milinko94

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 17:02

sta mislis o ovome: http://www.zona-musical.com/post115517- ... sc-60.html
sta mi ti predlazes da radim, ako mi kazes da mi teorija ne znaci nista?

Milinko94

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 17:24

i kako se ptvara ova orbina skola kada se skine

karadjordje

Post by karadjordje » 24 Nov 2009, 18:10

Ovo sto si nasao na netu mislim da su o.k.stvari,poskidaj to pa pregledaj ako ti odgovara to je to.
Orbina skola se otvara tako sto kliknes na nju kad je skines(dva puta).
Nisam ti rekao da teorija ne znaci nista,a i ne mislim tako,samo,neces se bas mnogo nasvirati ako teoretises.Teorija se uci usput.
Sta ti savetujem,e to je vec pitanje,pa da mi je ova pamet,a da sam dosta godina mladji,ja bih samo ucio da sviram-npr.odes na youtube ukucas little wing guitar lesson,skines to na komp uz pomoc nekog downloadera,pregledas vise puta i pocnes da skidas polako.Kazem ti da mi je sad ova pamet jer kada sam bio u tvojim godinama i ja sam jurio teoriju,citao svaku mogucu knjigu koja mi je pala saka-nije ih bilo puno tada,ali bilo ih je,nije da nije,ali,mislim da sam na tome izgubio dosta dragocenog vremena.I ne samo ja,nego i vecina mojih drugara takodje.Ali,to moras sam da shvatis,znaci,NAVALI NA TEORIJU!!!

Milinko94

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 19:09

ovo su sve netacni sajtovi ili su izbrisane stvari.uglavnom ne moze da se skine. a taj orba kad ga skinem on otvara neke nebuloze i nece da radi. probaj i sam ako zelis.
hvala :ziveli:

karadjordje

Post by karadjordje » 24 Nov 2009, 19:16

Za linkove nemam pojma,ti si ih nasao, a za Orbu,evo,skinuo,proverio i kod mene radi o.k.Evo sada sam i prelistao malo,ma imas ovde teorije kolko oces.

Milinko94

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 19:30

ja kad skinem orbu on meni otvori nesto; the page can not be canceled. i sta god probam da otvorim nece. jbg :krstise:

Milinko94

Post by Milinko94 » 24 Nov 2009, 23:43

i da. jel mi treba bas kljuc ili ne?

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 24 Nov 2009, 23:50

Milinko94 wrote:i da. jel mi treba bas kljuc ili ne?
Ja mislim da tebe malo mrzi da ucis, a? :mrgreen:

Pitas za zvuk, pitas za bas kljuc, sta je sledece? Ako mislis da ti nesto ne treba, bar ga procitaj...
Nauci violinski dobro, svi ostali su posle laki, naravno ako mislis da ti treba :D

Post Reply