bancika wrote: ↑17 Jan 2017, 00:39
Rockatansky wrote: ↑17 Jan 2017, 00:24
Vezba se sviranjem...
vezba se vezbanjem
Pa i to je bio zakljucak mog teksta, da posebno obrati paznju - da vezba - desnu ruku.
To sto si rekao, je i meni pomoglo, taj ugao u odnosu na zice je prlicno bitan, onda ide tecno, a kada je tecno onda moze i da bude brzo.
Takodje i ugao (negde sam gledao video o tome ne mogu da nadjem nesto o preskakanju zica) znaci ugao pod kojim ide trzalica u drugoj ravni, ne znam kako da objasnim. Kada ide trzanje prema dole da je ugao prema dole, i obrnuto. Mislim moze da se svira i nepostujuci ovo

ali bolje je ako se ispostuje, s tim da cesto to ljudi rade i neznajuci, nesvesno, i sa toliko minimalnim pokretom da se skoro i ne primeti.
NikolaGerza wrote: ↑17 Jan 2017, 01:43
Da, sviram klasicnim pickingom, gore dole. Moguce da se zbog toga sto kazes prilikom prelaska na drugu zicu nekako useprtljam. Jer kao sto kaze kolega, leva ruka ima brzinu, a desna koci.
Ja mislim da je kod mene problem sto sam na pocetku ispustio neke vazne segmente u ucenju gitare i onda sam stekao neke navike koje je tesko ispraviti. Uglavnom sve sto znam, sam sam naucio.
Da ima to tacno sto se zove preskakanje zica, sting skipping, pogledaj na YT, ne razmisljas o tim stvarima nego samo sviras, ali kada malo razmislis onda vidis neke detalje...
Nekad moras malo da se vratis unazad da utvrdis gradivo.