kako poceti?
Moderator: Critical
-
kako poceti?
mislim da je mozda malo glupo pitanje i tema,ali ako neko ima vremena i zivaca da jednom muzicki talentovanom amateru objasni sam nastanak neke pesme i na kraju celog albuma.gledam ovo nasu estradu i ne mogu da verujem,ljudi em sto nemaju nista svoje(ni muziku,ni tekst)jos i ne znaju da pevaju?!u glavi imam masu ideja,samo ne znam kako da ih realizujem.
od programa nemam nista,a od instrumenata sviram klavir,gitaru i malo bubnjeve.
unapred,hvala:)
od programa nemam nista,a od instrumenata sviram klavir,gitaru i malo bubnjeve.
unapred,hvala:)
Pocni da zapisujes sve ideje koje imas u glavi..sve do jedne..
polako ce ti se iz tih ideja stvarati celine..
ono sto treba da znas jeste da neces odmah napraviti remek delo..potrebno je vreme kao i puno, puno, puno zabelezenih, ispravljenih, "bacenih" ideja i realizacija
a ono sto je najbitnije - nemoj kritiku da prihvatas kao negativan stav prema tebi i tvom radu!!! nece svi biti u pravu, ali tvoje je da sve savete i kritike sagledas iz sto vise uglova..
ako zaista imas talenta, kao sto kazes, onda ti je samo potrebno da se uhodas
a to ces postici vec navedenim zabelezavanjem svih ideja!!! 
sretno!!!!!
(i ne odustaj brzo i lako
)
polako ce ti se iz tih ideja stvarati celine..
ono sto treba da znas jeste da neces odmah napraviti remek delo..potrebno je vreme kao i puno, puno, puno zabelezenih, ispravljenih, "bacenih" ideja i realizacija

a ono sto je najbitnije - nemoj kritiku da prihvatas kao negativan stav prema tebi i tvom radu!!! nece svi biti u pravu, ali tvoje je da sve savete i kritike sagledas iz sto vise uglova..
ako zaista imas talenta, kao sto kazes, onda ti je samo potrebno da se uhodas

sretno!!!!!

- zolideathmetal
- Urednik
Ohohohohoh veliko pitanje 
Pazi....ja pravim pesme vec nko vreme, ali tek pre par meseci sam dobio gitaru da mogu i to da snimam, i pre malo vise od pola godine normalne semplove za bubanj. Tako da recimo pola godine intenzivno radim pesme, skoro svaki dan.....
Nijednu dobru nisam napravio, da sam ja zadovoljan....sve je nekako nabacano....nepovezano...
Ali kad uporedim prvu, i zadnju, ima napredka
Zato...jedino ti ostaje...sedi smisljaj, zapisuj, snimaj
sacuvaj, i idemo dalje...salji svakom da cuje, i da ti kaze sta misli.
Znaci jednom odslusa, i odmah da ti kaze sta misli "ne svidja mi se ovaj deo" "cela stvar smara" "nema dovoljno przacine" "sve je to meni buka" iako se tebi cini da je ok stvar
Nemoj da primas sve k srcu, jer je najnormalnija stvar da ces praviti smesne pesme u pocetku
, i kao sto je Tenebra rekla, koristi kritike da se poboljsas, nemoj da budes u fazonu (ma nemate vi pojma...ovo je dobro), jer ces da zavrsis ko ja 

Pazi....ja pravim pesme vec nko vreme, ali tek pre par meseci sam dobio gitaru da mogu i to da snimam, i pre malo vise od pola godine normalne semplove za bubanj. Tako da recimo pola godine intenzivno radim pesme, skoro svaki dan.....
Nijednu dobru nisam napravio, da sam ja zadovoljan....sve je nekako nabacano....nepovezano...
Ali kad uporedim prvu, i zadnju, ima napredka

Zato...jedino ti ostaje...sedi smisljaj, zapisuj, snimaj

Znaci jednom odslusa, i odmah da ti kaze sta misli "ne svidja mi se ovaj deo" "cela stvar smara" "nema dovoljno przacine" "sve je to meni buka" iako se tebi cini da je ok stvar

Nemoj da primas sve k srcu, jer je najnormalnija stvar da ces praviti smesne pesme u pocetku

U potpunosti se slažem sa Tenebrom...
E sad...ako nemaš ništa od programa... well GET SOME!!! Što se tiče korišćenja istih, ako imaš želju da nešto uradiš i dovoljno čačkaš & čeprkaš, uspećeš a za neke stvari što ti budu baš brainbreaking, uvek možeš da pitaš ovde na forumu i neko će ti odgovoriti (ali pre toga MOLIM TE pročitaj šta smo do sada pisali).
Uzdravlje, sa srećom i očekujemo neke tvoje radove u Review Centru.
E sad...ako nemaš ništa od programa... well GET SOME!!! Što se tiče korišćenja istih, ako imaš želju da nešto uradiš i dovoljno čačkaš & čeprkaš, uspećeš a za neke stvari što ti budu baš brainbreaking, uvek možeš da pitaš ovde na forumu i neko će ti odgovoriti (ali pre toga MOLIM TE pročitaj šta smo do sada pisali).
Uzdravlje, sa srećom i očekujemo neke tvoje radove u Review Centru.
-
lose ste me skapirali.
imam ja u glavi 10000000 ideja i znam da ih osviram,zapisane su i sve,ali ne znam sta da radim dalje.kako da ih prenesem na racunar?tj. da li uopste trebam da ih prenesem na racunar ili se to svira u studiju?
nista ne znam.
nadam se da ce se naci dovoljno strpljiva osoba da me polako uvede u ove stvaralacke vode:)
imam ja u glavi 10000000 ideja i znam da ih osviram,zapisane su i sve,ali ne znam sta da radim dalje.kako da ih prenesem na racunar?tj. da li uopste trebam da ih prenesem na racunar ili se to svira u studiju?
nista ne znam.
nadam se da ce se naci dovoljno strpljiva osoba da me polako uvede u ove stvaralacke vode:)
- zolideathmetal
- Urednik
-
pa zelim da napravim album,ali pre toga moram da smislim pesme:)
ja sam mislio da postoji program preko koga mozes da sviras na razlicitim instrumentima i da kasnije to mozes da zapamtis i eto.na soni erikson telefonima ima jedna opcija da napravis pesmu(music dj)-e tako nesto sam mislio,samo profesionalnije.
postoji ili ne postoji?
ja sam mislio da postoji program preko koga mozes da sviras na razlicitim instrumentima i da kasnije to mozes da zapamtis i eto.na soni erikson telefonima ima jedna opcija da napravis pesmu(music dj)-e tako nesto sam mislio,samo profesionalnije.
postoji ili ne postoji?
- zolideathmetal
- Urednik