Pomos!!!

Moderator: Critical

Post Reply
HotSauce

Pomos!!!

Post by HotSauce » 07 Jul 2007, 15:02

Zdravo svima! Jas sam pocetnik u svirenje gitara. I imam par pitanja na koi cekam odgovor.
1.Znam neki osnovni akordi kako sto se c dur,g dur, a mol,a dur, e mol, e dur,d mol i d dur{ne barre havtovi} pa naucio sam da gi menuvam.
2.Citao sam za nekoi tehniki kako sto se slide,vibrato,hammer on,pull off,band i dr. pa dali treba da gi naucim prvo niv ili.......
3.Kako da hvatim ritam na nekoi pesni?Dali ima vezbi za ritam ili....
4.Kako da svirim solo?
5. I kako da hvatam barre hvatovi?
Izvinjavam se sto mjesam makedonski i srpski jer sam iz makedoniju pa mislim da ce me razumjlete. Hvala

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 07 Jul 2007, 15:34

Kao prvo, dobrodošao ti nama na forum momče makedonče ;)

Elem... prvo se ti pozabavi učenjem nekih osnovnih stvari poputa akorada, ritmova, sinhronizacije leve i desne ruke,... Lako ćemo posle za solo i za neke finese i stilove. Prvo treba da naučiš da sviraš "ritam" gitaru da bi solo kasnije išao lakše. Vežbi ima i na forumu je dosta pisano o tome (pogledaj postove Criticala, RocketRolla, KnightOfDooma i poneke moje... ima dosta stvari).

Ako te nešto konkretnije bude zanimalo, samo piši.

Cheers mate!

(i možeš slobodno pisati i na makedonskom ako ti više odgovara... razumećemo... ne brini...)

HotSauce

Post by HotSauce » 07 Jul 2007, 19:38

Hvala. Pa daj mi neko vjezba za ritam. Kako mozim vjezbati ritam?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 07 Jul 2007, 21:08

Dobrodosao! :lol:
Kako to da makedonac ima frku sa ritmom,pa vi ste bar po tome poznati da znate da "osetite" ritam.
E sada ,ako nisi znao ima skola gitare u kojoj je sve lepo napisano i na srpskom (Orbina skola) ,ja sam je stavio na net pa bi bilo dobro po tebe da je skines.
Naravno tu imas i vezbe za ritam i neke primere .
ovo je link >>>>>>> http://www.muzicki-forum.com/forum/vie ... c&start=0
Opet ako ti je i dalje nesto nejasno,Feel Free To Ask :lol:

HotSauce

Post by HotSauce » 08 Jul 2007, 08:47

Hvala!Dali mogu mi pomogni okolu vibrato tehnika i dali svi tehnikama za solo mogu da se izveduje i na akusticnoj girtarom?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Jul 2007, 13:19

Ajde prvo da ti odgovorim na drugo pitanje.
Da sve moze da se izvede na akusticnoj ,medjutim nece to zvucati kao na elektricnoj ,ali moze.
Primer tipa Tapping ,moze da se svira na akustari ali zvuci bezveze ,ali zato kada ukljucis El. Gitaru i das joj malo dist. zvuci super .

E sada ,sto se tice Vibrata .
Vibrato se izvodi na sledeci nacin ,okines zicu i istovremeno levom rukom (prstom leve ruke) pomeras zicu blago gore dole ,dobices male oscilacije u visini tona,koja se gotovo i ne cuju ,ali ton ti dobije onako masan (pun) zvuk.

To je odgovor koji proizilazi iz ovakvog pitanja,ako te zanima jos nesto ,navedi malo vise stvari ,sta ste muci ,i malo opsirnije,da bih znao sta tacno da ti odgovorim. :lol: :lol:

Peace :lol:

Post Reply