Napravismo metal bend...
Moderator: Critical
Napravismo metal bend...
Ovako, zahvaljujuci ovom forumu uspeo sam da nadjem super gitaristu (potpisuje se Rocker. na forumu), posto je vec postojao bend pa je gitarista otiso on je doso kao zamena (dobro jos neznam dal je gitarista otiso, ustvari otiso je u selo pa ga nema 15 dana....). Sad postoji jedan malo problemcic u vidu daljine, gitarista je iz vrnjacke banje a mi smo u KV-u, ekvivalent 240 dindzi tamo nazad za gitaristu, a jos mu treba kinta da uzme pojacalce. Sta da radimo, da smanjimo intenzitet proba ili da zaboravimo na pojacalo? Da i treba pomoc oko imena... Da li bi ste pre otisli na svirku benda koji se zove TimeMachine ili MASA-DEFINICIJA?
Video sam vec sva ta imena i nesto bas nestoje, nekako mi nisu bas... neznam nesvidjaju mi se to je sve. Nekako mi ovo MASA-DEFINICIJA mnogo originalno zvuci, neznam sto ali mislim da bi pre uspeli sa takvim nazivom! Naravno da ce mo jos razmisliti, a ima tu jos jedno dva imena tipa twighlight i poslednja nada zatim tunderbird ili tako nesto, ali to je meni sve glupo, ovaj MASA-DEFINICIJA je bas bas...
- Mithrandir
- MF veteran
- Rocket Roll
Morate da ZvUčItE kao nešto, a onda da taj vaš zvuk pretvorite u ime. Sve ostalo će vam se obiti o glavu.
Vidim, recimo, plakat za koncert "Time Machine" i očekujem, je li, po imenu da to bude vintage bend sa malo sulude elektronike - neki stari rock/ rani hippie zvuk začinjen modernom elektrondžom, i još mi kroz glavu sevaju reminiscencije na Dadu Topića i grupu "Time", kupim kartu, odem na koncert - a ono tamo vi ljuštite boju sa zidova distorzijom i growlujete na sceni, i šta? Odem zbunjen, kao i ostatak publike, i nikada vam više ne dođem na koncert.
Vidim zatim, recimo, plakat za koncert "Mase - Definicije" i pomislim, aha! Homo bend, gay bilderi, steroidi, obrijane glave i trucker's boots, Vin Dizel klonovi, "I'm too sexy for my pants" i tako te stvari, možda još začinjeno sa malo neonacizma i white supremacy, i šta vidim? Mršavi tinejdžeri sa ponekom bubuljicom drže gitare kao pankeri... i pošto sam, je li, na taj koncert otišao pošto sam i sam nabildovani nacista, umlatim Boga u vama i polomim vam svu opremu.
Ime je marketing. Kada su se Partibrejkeri zvali Radnička Kontrola, niko ih nije slušao - s pravom. Posle im je neko rekao da rasteruju publiku, i oni su počeli to da koriste kao opis svoje muzike - party... breakeri. Ostalo je legenda.
"Riblja čorba" - uvreda ženama, mačizam (menstruacija, jel'te). Ritam Nereda. KUD Idijoti. Disciplina Kičme. Električni Orgazam. Ljudi, ime benda je ozbiljna stvar, ne znam kako ste vi to zamislili...
Vidim, recimo, plakat za koncert "Time Machine" i očekujem, je li, po imenu da to bude vintage bend sa malo sulude elektronike - neki stari rock/ rani hippie zvuk začinjen modernom elektrondžom, i još mi kroz glavu sevaju reminiscencije na Dadu Topića i grupu "Time", kupim kartu, odem na koncert - a ono tamo vi ljuštite boju sa zidova distorzijom i growlujete na sceni, i šta? Odem zbunjen, kao i ostatak publike, i nikada vam više ne dođem na koncert.
Vidim zatim, recimo, plakat za koncert "Mase - Definicije" i pomislim, aha! Homo bend, gay bilderi, steroidi, obrijane glave i trucker's boots, Vin Dizel klonovi, "I'm too sexy for my pants" i tako te stvari, možda još začinjeno sa malo neonacizma i white supremacy, i šta vidim? Mršavi tinejdžeri sa ponekom bubuljicom drže gitare kao pankeri... i pošto sam, je li, na taj koncert otišao pošto sam i sam nabildovani nacista, umlatim Boga u vama i polomim vam svu opremu.
Ime je marketing. Kada su se Partibrejkeri zvali Radnička Kontrola, niko ih nije slušao - s pravom. Posle im je neko rekao da rasteruju publiku, i oni su počeli to da koriste kao opis svoje muzike - party... breakeri. Ostalo je legenda.
"Riblja čorba" - uvreda ženama, mačizam (menstruacija, jel'te). Ritam Nereda. KUD Idijoti. Disciplina Kičme. Električni Orgazam. Ljudi, ime benda je ozbiljna stvar, ne znam kako ste vi to zamislili...
A zasto bi ste morali da sebi date ime na pocetku? Svirajte pa ce doci vremenom. AKo vam je glupo da budete bezimeni u pocetku sta da vam radim. Nije to nista lose. Isto kao sto su indijanci davali imena svojima tek kada utvrde tacno kakvi su. Led Zeppelin je odlicna primer benda koji je dobio ime posle izdatih albuma.
pa i nije ozbiljna stvar, slozicu se sa kritikalom da bend pravi uspeh (mislim, metalika OMG), mada, naravno, pomaze ako je ime dobro.
sto se tice povezanosti naziva sa muzikom, to je otprilike zastupljeno jos samo u metalu i to onom najtr00:) ja recimo uopste ne bih pretpostavljao nista na osnovu imena, ime moze da bude zajebancija iz starih dana, moze da bude izvala bubnjara dok je bio pijan, moze da bude ime pevaceve keve ili kuceta, mogu da budu inicijali clanova, mislim, ne mora to nikakve veze da ima...
uzmite nesto sto vam odgovara jednostavno...
sto se tice povezanosti naziva sa muzikom, to je otprilike zastupljeno jos samo u metalu i to onom najtr00:) ja recimo uopste ne bih pretpostavljao nista na osnovu imena, ime moze da bude zajebancija iz starih dana, moze da bude izvala bubnjara dok je bio pijan, moze da bude ime pevaceve keve ili kuceta, mogu da budu inicijali clanova, mislim, ne mora to nikakve veze da ima...
uzmite nesto sto vam odgovara jednostavno...
Ma dobro bavimo se mi bodybuildingom, ali nista ozbiljno, cisto rekreativno, a ime MASA-DEFINICIJA je cista zajebancija jel ja mislim da tako treba i poceti, a kasnije sve dodje samo. Kad uporedimo imena bendova koji sviraju u nasem okruzenju: Spiders, Govorna mana, acid rain, concride(beton, valjda se ovako pise)..., ovo nase je dosta originalnije i zajebantski. Nebismo da budemo celavi pedercici sa sexy pantalonama, jel to nismo i nezelimo biti nego eto... Smislicemo nesto bolje sto odgovara nasim karakterima!Mithrandir wrote:A ovo MASA-DEFINICIJA zato sto se bavite bodybuildingom ili?