Dimebag-ov trade mark

Moderators: dejankuki, Reverse

Critical
PedoBear

Dimebag-ov trade mark

Post by Critical » 18 Apr 2007, 12:51

Dimebag-ovi vristavci (hahahaha) tacnije very high pitch harmonics.
Gledao sam dosta ljudi kako na You Tube objasnjavaju ovo a ima i par Dimebag-ovih videa sa istim objasnjenjem ,pa evo da napisem kako sam se ja namucio da ovo naucim.

Ovako to ide ,prvo potopite Floyd (ne mnogo) a istovremeno dok ga potapate pull-off-ujete zicu (uglavnom G3) i zatim potom vracate Floyd ,tacnije zatezete zice i "okidate" jedan od flazoleta.Sve ovo treba da se uradi u roku od jedne sekunde , ne treba da se cuje kako Floyd tone pa onda kako ide u visinu.
Floyd ne treba potapati mnogo, cisto malo samo da se zice opuste dovoljno da kada je pulloff-ujete osiciluje tako da moze da uhvati flazolet.
Fora kod Dimebag-a je sto je on uvek drndao flazolet na drugom pragu,pa je zato dobijao onako visok ,vristeci ton ,za razliku od ostalih flazoleta (5.,7.,12. prag za koje svi znaju) probajte takodje da cimnete flazolet i na 3. i 4. pragu ,dobicete mocan zvuk.
Takodje veoma bitna stvar je da dobro zadenfujete zice a da se pritom samo cuje G (nije tesko ,ali zahteva vezbe). A denfovanje cete uraditi na sledeci nacin: Palcem preklopite gornje tri zice (E,A,D) a kaziprstom donje dve (E',H) tako da vam G ostaje cista.
G zicu pull-off-ujete drugim prstom i takodje pravite flazolet istim prstom,e sada koliko sam ja kuznuo lakse je da napravite flazolet treci (domalim) prstom.Znaci pulloff-ujte drugim a flazolet napravite trecim
(domalim) prstom ,it works for me :lol:

Rezime: Potopite Floyd istovremeno pulloff-ujete zicu drugim prstom i zatim pravite flazolet, vracate Floyd (zatezete zice) i trebalo bi ako ste ovo uradili kako treba da dobijete Dimebag-ov trade mark.
Toliko od mene ,and now get to work! :lol:

Jackson

Post by Jackson » 21 Aug 2007, 14:52

E critical ovo ti je pametna tema, bas smo ja i ortak juce pricali o tim vristecim flezoletima, naravno konstatovali smo da ce nam biti potrebno mnogooooo vezbe, Dime je imao skroz otkacene ideje :lol: Uglavnom ako provalim nesto novo javicu ;)

WildChild

Re: Dimebag-ov trade mark

Post by WildChild » 30 Aug 2007, 02:50

Critical wrote: G zicu pull-off-ujete drugim prstom i takodje pravite flazolet istim prstom,e sada koliko sam ja kuznuo lakse je da napravite flazolet treci (domalim) prstom.Znaci pulloff-ujte drugim a flazolet napravite trecim
(domalim) prstom ,it works for me :lol:
Pa vecina koliko sam primetio radi na taj nacin, kako se ne bi cuo ovaj pulloff.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 02 Sep 2007, 23:29

Pa valjda ,znam da je Dime demfovao ostalim a domalim i puloff-ovao i cimo flazolet :lol:

vasko

Post by vasko » 22 Apr 2008, 12:17

critical ajde okaci neki zvucni klip toga o cemu pricas ako ti nije tesko

Critical
PedoBear

Post by Critical » 22 Apr 2008, 12:45

vasko wrote:critical ajde okaci neki zvucni klip toga o cemu pricas ako ti nije tesko
http://www.box.net/shared/qsd6vfvwgw

Prvo sam odsvirao sporo da kuznes o cemu se radi (objasnjeno ti je gore ) a posle sam odsvirao normalno :D

Ono ovo ces cuti u skoro svakoj Panterinoj pesmi ,poslusaj pa ces i sam videti o cemu se radi....

vasko

Post by vasko » 22 Apr 2008, 19:08

kako si odradio ovako cist snimak? mikrofon ispred pojacala?

fali ti malo "bzzzz" do Panterine boje (nisam znao kako drukcije da objasnim)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 22 Apr 2008, 20:28

vasko wrote:kako si odradio ovako cist snimak? mikrofon ispred pojacala?

fali ti malo "bzzzz" do Panterine boje (nisam znao kako drukcije da objasnim)
Snimak,pa lako ,uzeo gitaru ubo u Edirol i snimio :D :D :D

A ovo nije zvuk koji koristim ,ovo je sa Edirola distorzija :D (za panteru imam nesto drugo :))

vasko

Post by vasko » 22 Apr 2008, 22:52

edirol je neki usb njeznik? koj model,da progooglam?

ajde opleti jedan Drag the Waters sa tim drugim i okaci
zivo me interesuje
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 22 Apr 2008, 23:04

Koristi Edirol UA-4Fx

Critical
PedoBear

Post by Critical » 22 Apr 2008, 23:20

http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... +ua#p11533
Evo ti ovde o Edirolu......

A ovde ti je Drag the waters http://www.box.net/shared/djlgrrrsc0

P.S. Da ne trujemo vise temu ,ako imas jos neke zelje kontaktiraj me na PP :mrgreen: :mrgreen:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 22 Apr 2008, 23:23

Critical wrote: A ovde ti je Drag the waters http://www.box.net/shared/djlgrrrsc0
:metal: :metal1:
Eh,to su bili dani.... :mrgreen:

vasko

Post by vasko » 23 Apr 2008, 14:36

dobro je,mada sam ja posle onog prvog klipa ocekivao izuvanje iz opanci haha,al dobro je

vristeci tonovi su tu negde,trebalo bi malo vise da udara na mutiranim notama i malo ostriji kliping

nece vise temu da ukenjavamo

Zlo

Post by Zlo » 02 May 2008, 21:08

Evo kako je to radio genije.Izvinjavam se ljudima sa sporom konekcijom.I ja sam jedan od njih ali ovaj snimak je vredan svakog minuta cekanja.
[youtube]<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wgtZ7oOCmdM&hl ... ram><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wgtZ7oOCmdM&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/youtube]
Izvinjavam se ljudima sa sporom konekcijom.I ja sam jedan od njih ali ovaj snimak je vredan svakog minuta cekanja.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 May 2008, 21:14

Šta mu je to na glavi? Nije valjda glava?

Image

Post Reply