Gledao sam dosta ljudi kako na You Tube objasnjavaju ovo a ima i par Dimebag-ovih videa sa istim objasnjenjem ,pa evo da napisem kako sam se ja namucio da ovo naucim.
Ovako to ide ,prvo potopite Floyd (ne mnogo) a istovremeno dok ga potapate pull-off-ujete zicu (uglavnom G3) i zatim potom vracate Floyd ,tacnije zatezete zice i "okidate" jedan od flazoleta.Sve ovo treba da se uradi u roku od jedne sekunde , ne treba da se cuje kako Floyd tone pa onda kako ide u visinu.
Floyd ne treba potapati mnogo, cisto malo samo da se zice opuste dovoljno da kada je pulloff-ujete osiciluje tako da moze da uhvati flazolet.
Fora kod Dimebag-a je sto je on uvek drndao flazolet na drugom pragu,pa je zato dobijao onako visok ,vristeci ton ,za razliku od ostalih flazoleta (5.,7.,12. prag za koje svi znaju) probajte takodje da cimnete flazolet i na 3. i 4. pragu ,dobicete mocan zvuk.
Takodje veoma bitna stvar je da dobro zadenfujete zice a da se pritom samo cuje G (nije tesko ,ali zahteva vezbe). A denfovanje cete uraditi na sledeci nacin: Palcem preklopite gornje tri zice (E,A,D) a kaziprstom donje dve (E',H) tako da vam G ostaje cista.
G zicu pull-off-ujete drugim prstom i takodje pravite flazolet istim prstom,e sada koliko sam ja kuznuo lakse je da napravite flazolet treci (domalim) prstom.Znaci pulloff-ujte drugim a flazolet napravite trecim
(domalim) prstom ,it works for me

Rezime: Potopite Floyd istovremeno pulloff-ujete zicu drugim prstom i zatim pravite flazolet, vracate Floyd (zatezete zice) i trebalo bi ako ste ovo uradili kako treba da dobijete Dimebag-ov trade mark.
Toliko od mene ,and now get to work!