Jel ima negde kod nas da se kupi turpija?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Jel ima negde kod nas da se kupi turpija?
Kao sto naslov kaze, treba mi turpija. Ona udubljena za vracanje pragova u prvobitan polukruzni oblik.
Jel ima to negde kod nas da se kupi? Nasao sam nesto na netu, al dok stigne vamo Boga pitaj posto ce biti (carina...)
Jel ima to negde kod nas da se kupi? Nasao sam nesto na netu, al dok stigne vamo Boga pitaj posto ce biti (carina...)
Re: Jel ima negde kod nas da se kupi turpija?
Ne bih znao tacno, ali me ne bi cudilo da ima u Uradi Sam, ili cak Metro-u.
NARAVNO DA NEMA
Nema kod nas. Naruči os Stewmaca, šalje u Srbiju. Ima razne turpije, treba izabrati, sve su korisne a onda ti treba dosta para.
Ovaj baja predlaže ručnu tehniku sa šmirglom i gumom.
Ovaj baja predlaže ručnu tehniku sa šmirglom i gumom.
Thanks na odgovorima.
Stewmac je bash skup. Nasao sam jeftinije na Amazonu (39$) ali kada se doda shiping i carina ni to nece biti bash jeftino za kucni projekat.
Probacu sa ovom tehnikom na videu. Thanks
Stewmac je bash skup. Nasao sam jeftinije na Amazonu (39$) ali kada se doda shiping i carina ni to nece biti bash jeftino za kucni projekat.
Probacu sa ovom tehnikom na videu. Thanks
Kada smo kod sređivanja pragova mnogo je vašniji radius blok za nivelisanje pragova. Jel imaš to?

- mislim_stvarno
Ja sam na svojim gitarama radio oblikovanje krunica obicnom trougaonom turpijom (naravno posle smirglama itd). Nije nista strasno i komplikovano, jedino sto je nesto duzi posao, moras polako i precizno da radis.
[quote="fattwang"]Kada smo kod sređivanja pragova mnogo je vašniji radius blok za nivelisanje pragova. Jel imaš to?
Njet
Kontam da to dobro dodje ali da nije bash neophodno. Iscrtacu pragove markerom pa lagano uzduz smirglati sa obicnim blokom.
Jel ima to negde da se uzme ili napravi?
P.S. i ja pitam bezveze. To je barem drvo. Odem kod brata stolara pa narucim...
Njet

Kontam da to dobro dodje ali da nije bash neophodno. Iscrtacu pragove markerom pa lagano uzduz smirglati sa obicnim blokom.
Jel ima to negde da se uzme ili napravi?
P.S. i ja pitam bezveze. To je barem drvo. Odem kod brata stolara pa narucim...

-
zole el nisi ti sretko kalinic?
ne uzimaj onu obicnu turpiju ne radi posao kako treba.samo dijamantsku,jes da skupa al jebes ga ne kupuje se svaki dan.
10 eura je kilogram aluminijuma, a isto toliko sat vremena na cnc glodalici, mislis da vredi dati 110 eura za to
Sto smo se onda onoliko cimali za plastiku?
Daj da radimo onda to odmah.
Daj da radimo onda to odmah.
Majtimika i Funkomat, mogu li i ja da upadnem u tu vašu priču, stvarno me puno zanima. Znate nekoga ko bi od aluminijuma napravio ove gredice sa odgovarajućim radiusima?
Naravno da znam danas sam bas sa funkom priicao o tome, proverim sa drugarom koliko mu vremena tteba da uradi jedan blok ok 50 cm od al i javljam za cjenu pa ko hoce spojicu vas