Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Goran je jedan od majstora za kojeg sam čuo da je dobar, ali ga nisam upoznao. Čuli smo se telefonom po pitanju premotavanja magneta i njegova cena je za mene bila previsoka - 60 evra po komadu. Bojim se da se nećemo upoznati po ovom pitanju. Isti posao u Zagrebu radi čovek za 40 evra/komad. Uzgred, u Zagrebu je skuplja radna snaga nego u Beogradu. Lično nisam čuo kako Goran svira niti njegove radove, a Zagrepčanin je generalni serviser Fendera za Hrvatsku, čovek koji odlično svira i postiže sjajan ton što može da se čuje na forumima i Youtube i očigledno zna šta je dobar zvuk. Gitarista je grupe Psihomodo pop koliko znam. Sve u svemu na osnovu ovoga došao sam do zaključka da Goran nerealno precenjuje svoj rad. Dozvoljavam sebi i da grešim u proceni. Bilo kako bilo Zagrepčanin je dobio posao premotavanja nekih čini mi se 8 komada magneta za sada od jednog našeg forumaša, a dobiće i par komada od mene. Neću pominjati ime čoveka iz Zagreba da neko ovo ne bi protumačio kao besplatnu reklamu.
- sirac-šunka
- vragolan
Nećemo shvatiti kao reklamu, zašto bi, ova tema i tako služi da bi se upoznali sa što više majstora za izradu i održavanje muzičkih instrumenata. Dobro, piše i "Domaći majstori"... ali nije ni taj "čovek" toliko daleko.
Eto mogao je i Vbraca (da je možda znao za ovu informaciju) da premota magnete i imao bi super vintage jazz bass za 200 Eur + dva kofera koje i tako nije mogao da proda i još 80 Eur za premotavanje dva magneta. Uz to i nikog nebi bolela glava zbog opisane transakcije.

Eto mogao je i Vbraca (da je možda znao za ovu informaciju) da premota magnete i imao bi super vintage jazz bass za 200 Eur + dva kofera koje i tako nije mogao da proda i još 80 Eur za premotavanje dva magneta. Uz to i nikog nebi bolela glava zbog opisane transakcije.

Ne znam,ko god da je isao kod Gorana izasao je i vise nego zadovoljan.
Kolko para tolko muzike.
Kolko para tolko muzike.

moze li neko da mi precizno objasni gdje se ulazi u Maric
prosli puta sam otisao tamo iza Meka i isao isao a nigdje nisam vidjeo tablu Maric il nesto slicno
a moze i neka druga radnja(u mitrosu nije bilo prosli puta ) gdje mogu uzeti dva 250K splitshaft potenciometra (a da nije puno daleko
)

prosli puta sam otisao tamo iza Meka i isao isao a nigdje nisam vidjeo tablu Maric il nesto slicno

a moze i neka druga radnja(u mitrosu nije bilo prosli puta ) gdje mogu uzeti dva 250K splitshaft potenciometra (a da nije puno daleko

- mislim_stvarno
Ides ulicom u kojoj je mek prema gore, ali onom stranom preko puta meka. Posle prve raskrsnice produzis jos malo i kad stignes do lokala koji ima bastu ispred sebe, napravis jos par koraka, i trebalo bi da se nedjes ispred marica. Nema nikakvu tablu, i deluje kao da je u podrumu.
Samo gledaj u prozore u visini kolena, i neces promasiti...
U mitrosu imas potove za splitovanje magneta od 500k (ili je to obrnuto, u maricu imaju 500k a u mitrosu 250k)...

Samo gledaj u prozore u visini kolena, i neces promasiti...

U mitrosu imas potove za splitovanje magneta od 500k (ili je to obrnuto, u maricu imaju 500k a u mitrosu 250k)...

hvala
ps. nije za splitovanje magneta
nego :

sa podjeljenim vrhom, i sa ovim zubicima

ps. nije za splitovanje magneta

исти такав сам ја уградио у свој бас. и то два комада, ускоро ћу и трећи. имаш их у Миксу.
Ima u Mix-Music-u
Za premotavanje magneta u Hrvatskoj, koliko znam, ODLICNO rade dva coveka - ovaj sto je Sava naveo, gitarista Psihomodo pop-a sa nadimkom Brada (ime ne znam niti kontakt) dok je drugi - lik s kim sam jako cesto u kontaktu i neverovatan je poznavalac posla, i kome cu ja da poverim premotavanje 3 pickupa sa mog strata i jos neke radove na njemu - Leslie (Damir Sperkov) - mozete ga naci na Glazbeni-Forum.com - koliko se secam, a ne secam se bas, pitacu ga - bilo je tako negde oko 40 eura po komadu. Nudi i cele pickupove, znaci sa njegovim delovima i to po zelji, sve po dogovoru naravno. Inace Leslie i Brada su drugari pa zajedno rade ta cuda... (da bi vam bilo jasno koliko zna i cime se bavi - pogledajte temu: (pod gitara/delovi) "Sve sto ste o pickupovima htjeli znati a niste" (176 strana)
- sirac-šunka
- vragolan
Solomon wrote:hvala![]()
ps. nije za splitovanje magnetanego :
Zbog čega su ovi potovi toliko posebni?Шмајсер wrote:исти такав сам ја уградио у свој бас. и то два комада, ускоро ћу и трећи. имаш их у Миксу.
Koliko sam ukapirao njihovi priču, ne radi se o potu nego o solid vs. split shaft-u.sirac-šunka wrote:Zbog čega su ovi potovi toliko posebni?
Tj. vrhu na tom gore potu(split shaft) i ovom ispod (solid shaft)

Na split shaft idu one plastične (stratocaster) kapice koje ne treba stezati nego samo navući na pot, a na solid one koje u sebi imaju mali šrafčić za stezanje kapice za pot (telecaster).

P.S. Ja sam se, jednom davno, zeznuo i kupio za strata 500k solid shaft. Došao kući, zalemio pot i kada sam hteo da stavim kapicu - cvrc Milojko!

Dotičnog Bradu ne poznajem, a možda je on gitarista Psihomodo pop, napisao sam da nisam siguran za tu informaciju. Kada već pominjemo imena i mislio sam na lesliea i njega sam kontaktirao više puta.Bulatovic wrote:... ovaj sto je Sava naveo, gitarista Psihomodo pop-a sa nadimkom Brada ...
нису посебни, то су једини на које сам набасао и добри суsirac-šunka wrote:Solomon wrote:hvala![]()
ps. nije za splitovanje magnetanego :
sa podjeljenim vrhom, i sa ovim zubicimaZbog čega su ovi potovi toliko posebni?Шмајсер wrote:исти такав сам ја уградио у свој бас. и то два комада, ускоро ћу и трећи. имаш их у Миксу.

Kupio sam u Maricu dva komada Alfi
split shaft, A250, B250, sutra lemim, i napokon posle gotov pola godine imacu volue i tone
ako nekoga interesuje cijena : 475 komad

ako nekoga interesuje cijena : 475 komad

koliko ja znam cena premotovanja kod gorana je 35e za singl a za humbucker 60e, a cena njegovog kompletnog singla je 60e a humbuckera 100e, meni je to ok, s obzirom da ja imam njegove pickupe na gitarAMA ( i single-ove i humbucjker-e), znam kako rade, a sto ce tice cene radne snage u beogradu i zagrebu mislim da je to vrlo bitna informacija ako ti treba covek za kopanje kanala a ne za premotavanje pickupa.Sava wrote:Goran je jedan od majstora za kojeg sam čuo da je dobar, ali ga nisam upoznao. Čuli smo se telefonom po pitanju premotavanja magneta i njegova cena je za mene bila previsoka - 60 evra po komadu. Bojim se da se nećemo upoznati po ovom pitanju. Isti posao u Zagrebu radi čovek za 40 evra/komad. Uzgred, u Zagrebu je skuplja radna snaga nego u Beogradu. Lično nisam čuo kako Goran svira niti njegove radove, a Zagrepčanin je generalni serviser Fendera za Hrvatsku, čovek koji odlično svira i postiže sjajan ton što može da se čuje na forumima i Youtube i očigledno zna šta je dobar zvuk. Gitarista je grupe Psihomodo pop koliko znam. Sve u svemu na osnovu ovoga došao sam do zaključka da Goran nerealno precenjuje svoj rad. Dozvoljavam sebi i da grešim u proceni. Bilo kako bilo Zagrepčanin je dobio posao premotavanja nekih čini mi se 8 komada magneta za sada od jednog našeg forumaša, a dobiće i par komada od mene. Neću pominjati ime čoveka iz Zagreba da neko ovo ne bi protumačio kao besplatnu reklamu.
pickupe gitariste psihomodo popa nisam cuo pa je neumesno da ih komentarisem. ALI, Goranove magnete sviraju SAMO dzindzer, tocak, randja, petar jelic, antun partibreakersi, vlada negovanovic, dado topic i drugi vise ili manje poznati (i naravno ja! lol). Dakle, ako je tebi referenca to sto je zagrebcanin dobio posao da premota 8 pickupa i ako mislis da on apriori bolje zna sta je dobar ton od ovih gitarista koje sam nabrojao, samo napred.
za kraj, evo sta kaze dzindzer za goranove magnete u njegovim odgovorima na forumu sajta riblje corbe:
"Koje magnete (humbucker) trenutno koristis na onom custom modelu iz arene (mislim na koncert u areni prosle godine).cini mi se da si na tom koncertu koristio (dimarzio - paf classic humbuckere) a posle sam video da su promenjeni.koji su po tvom ukusu najbolji magneti za stratocastera za rock svirku?
Dobro is zapazio na njoj sam promenio više setova dok nismo došli do ove poslednje varijante (Goran). To mi trenutno najviše prija. Što se tiče strata to je stvar ukusa imaš čitavu paletu dimarzio a ja na svom stratu koristim Goranove singlove to mi je super "
koga interesuje detaljnije evo link http://www.riblja-corba.com/forum/viewtopic.php?t=4534
goran DEFINITIVNO ne precenjuje svoj rad, ne samo sa pickup-ovima, i jedino je steta sto u ovoj zemlji ne moze da naplati onoliko koliko OBJEKTIVNO vredi kvalitet njegovog rada. u svakom slucaju preporucujem ga svima koji nemaju dovoljno para da kupuju/placaju jeftine stvari
siguran sam da ovo moze da pomogne u vezi sa temom thread-a
p.s. sve skupe stvari nisu vredne, ali sve vredne stvari JESU skupe