Swirl

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Swirl

Post by Funkomat » 18 May 2009, 00:12

Hvala na objasnjenju. :ziveli:
Mogu inace sa stewmac-a i guitar fetish-a da se naduce i providni pickguardovi.

Bluesko

Post by Bluesko » 18 May 2009, 00:50

Uuuuuuuu,sto bi rekli Anglo-Saksonci:"Esenshl" :bravo: :bravo: :bravo: :bow:
Jel radis ti ovo prijatelju i honorarno,na Asterima? :D

ApplePie

Post by ApplePie » 18 May 2009, 01:37

Mogu inace sa stewmac-a i guitar fetish-a da se naduce i providni pickguardovi.
Ja ne videh da ima za jem-a a i ne bi odgovarali. Ovo je neki RG koji je bio bez maske a kod njih su rupe za potove malo pomerene. Ni switch rupa ne odgovara. Ima u Zage Malivuk neki sto seku klirit iz fajla samo sam ja u nedostatku vremena da to proverim. A nije mi problem sam da seckam. Kao sto se vidi na slikama providne poklopce za elektroniku i federe sam napravio (za federe nije bila stavljena) a za ovu pinky sam nasao neku plastiku... ljubičasto providna.
Jel radis ti ovo prijatelju i honorarno,na Asterima?
Pa nije bitno koja je gitara :) ne mora da bude dobra da bi swirl ispao dobro :) Najbolji swirl mi je ispao ne probi... neku dasku sam umakao. Bio je toliko dobar da sam ga poprskao crnim sprejom da ga ne gledam i ne žderem se gledajući glupavu dasku koja izgleda bolje od svih swirlova koje sam video :(

Inače .. sledeci na redu je neki squier ... bullet. Grozna gitara al sledi joj floyd, humbucker i jos se dvoumim airbrush ili swirl.
Ako budem morao i vrat da stanjim onda sledi šelak i na vrat. Mogao bih i Viden da napišem na njemu ... al ipak je fender pa da ne lažiram bzvz :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 May 2009, 14:43

ApplePie wrote: Mogao bih i Viden da napišem na njemu ... al ipak je fender pa da ne lažiram bzvz :)
?

ApplePie

Post by ApplePie » 18 May 2009, 21:09

od Funkomat na 18 Maj 2009, 14:43

ApplePie je napisao: Mogao bih i Viden da napišem na njemu ... al ipak je fender pa da ne lažiram bzvz :)

?
:) Pa zar nije viden postao brend, i to jako redak :) samo ja squiera neću dirati ... ipak pozadi piše Fender a ko zna možda sa šelakom i ibanezovim magnetom i proradi :)

eh... bio bi red da se predstavim ... ja sam slikar, hiperrealista. Potpisujem se kao MARQUIS što bi trebalo da znači MARinković KIZa. Moje slike nisu tema ovog foruma al tako se potpisujem i na gitarama.. evo

Image

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 19 May 2009, 00:56

viden je postao poznat, ali ne po dobrom... :?
u svakom slucaju, svidja mi se kako je ovo odradjeno... deluje jednostavno, ali verujem ti na rec da nije... :)

ApplePie

Post by ApplePie » 19 May 2009, 02:46

u svakom slucaju, svidja mi se kako je ovo odradjeno... deluje jednostavno, ali verujem ti na rec da nije... :)
Ha ha ... pa ovo jeste jednostavno, veruj mi na reč :) A sada spektakl....

Imam neku foliju za laser, obicnu termostabilnu... imam celo pakovanje 100 komada i čini mi se nepotrošivo :) Imam i kolor laser mada bolje rezultate daje samsung b/w. E sad odštampas bilo sta u ogledalu na foliji kao logo. moze i inverzno, pa se da obojiti. Ja imam i neku "hologram" boju sa listićima holograma. Uradio sam jedan "hologramski Jackson" logo. Samo što ne svetli u mraku :) I dvokomponentni lepak ... probao sam ih sve i svi su dobri samo ja preferiram Bison, onaj u dvostrukoj tubi sto se stvrdne za 5 minuta. E sad namazes tanko foliju na strani tonera, i mesto gdle lepis logo. Postavis logo, lagano da ne zarobis vazduh ili neku prašinu. Krpicom potisnes višak smole i čekaš ... pa jedno 3 - 4 cigarete u početku pošto si nestrpljiv da vidiš kako je ispalo :) Povučeš i skineš foliju (može lagano, moće i na cim) i gotovo :) posle toga ide poliuretan i kad se ispolira može da bude bolje nego fabrički :)

Prešlo mi u naviku da vas davim slikama pa ću i ovaj put :) Za ovaj Ibanez logo sam napravio grešku što nisam dodao jedan sloj bele. ovako je ispao malo providan što se i ne primeti. A nisam zadovoljan ovim nego sam bio nestrpljiv kao po običaju baš tamo gde ne treba. Tog prvog ibaneza sam pretvorio u žabu za nekih 10 dana from scratch to polish i to se sada vidi :(

Image

VAI logo na poklopcu za šipku ću nekom drugom prilikom komentarisati.. nije bilo da se kupi pa kad je bal neka je VAIevski :)

ApplePie

Post by ApplePie » 06 Jul 2010, 21:19

Bio sam zauzet proslih meseci a evo i zasto :D

http://www.facebook.com/pages/Marquis-D ... 7475871852

a bice jos par komada :)

Vaske023

Post by Vaske023 » 07 Jul 2010, 17:35

Super izgledaju gitare,narocito Ibanez :D! :ziveli: !

MetalFunk

Post by MetalFunk » 07 Jul 2010, 18:17

Koliko bi bilo swirl-ovanje bass gitare?

ApplePie

Post by ApplePie » 17 Jul 2010, 12:55

Svejedno bas ili gitara ili ukulele, finiš je finiš. :) A tu ima šmirglanja, šelaka pa podloge pa stucco pa primer pa bela pa opet primer pa swirl pa opet primer pa dobar sloj laka pa poliranje ... mora tako. A onda želje i pozdravi po pitanju "daj jos jednu rupu za pot, oću i glavu, premesti mi jack...". Uglavnom, okvirno od 150 € za stratokastersko telo do 300 € za jemove. A zavisi i koliko boja i kakvih. Što se tice basa ako nema nekih kerefeka na njemu to mu dodje kao stratokaster sto znaci oko 150 €. I čeka se ... oko 2 meseca, ne zato sto necu da radim nego da lak propisno sazri pre poliranja, da se boje propisno slegnu.... (sad vam verovatno više ne izgledaju lepo kao pre ali takav je proces i ne mogu da ga skratim) :roll:

Sapandjilo

Post by Sapandjilo » 30 Mar 2011, 13:47

Gde si nabavio boraks ako nije tajna?

majtimika

Post by majtimika » 30 Mar 2011, 20:22

boraks ima da se kupi u apotekama, a ako ne nadjes poseti nekog varioca i pitaj ga zato sto ga oni koriste za ciscenje pri varenju

Hotstepper

Post by Hotstepper » 05 Apr 2011, 00:54

ApplePie wrote:Bio sam zauzet proslih meseci a evo i zasto :D

a bice jos par komada :)
Daj neki sajt sa tim radovima a da nije na FBu (za nas koji kotegorichki odbijamo da se vratimo chlanstvu na tom sajtu).
Sad bash gledam po YT, neverovatno shta sve ljudi rade sa tim, pada na pamet da tako odradim neku pedalu..

ApplePie

Post by ApplePie » 25 Apr 2011, 10:19

Ne morate biti na FB da bi videli ovaj page .. Ne smem da napravim neki "pravi" sajt jer bi morao da odbijem posao. I ovako ne stižem da odradim sve što ovdšnji gitaroši zamisle, čak ni da slikam sve ne stignem :( a sad evo linka .. pa se nadam da će biti od pomoći neko vreme ili dok se ja ne uozbiljim..

Post Reply