Još jedno tele
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Još jedno tele
A, uvek....inače poslednjih mesec-dva sam svaćao na forum isključivo da vidim kako napreduje telac, baš je lepo ispao 

A ali da ga malko zaoblis, ruzno ovako coskasto
ovako nesto npr

ovako nesto npr

Hvala ljudi na odgovorima, pogotovo tebi Oleg. Zaista mi jako puno znaci ovo sto si napisao i veoma mi je drago da ti se dopada koliko ti se dopada, pogotovo s obzirom na to kakvi su tvoji radovi.
Bolji izraz nemam.
Sto se pikgarda tice, svi koji su videli gitaru uzivo su se slozili da je savrsena ovakva kakva je i da joj pikgard uopste ne fali. Vidim da ovde u velikoj meri preovladava opcija sa pikgardom.
Mozda je neki trip uzivo/fotografija...
Meni se samo ovaj "otsecen" pikgard sa pravim uglom slaze sa gitarom. Ti zaobljeni su mi nekako potpuno van ideje o telekasteru koji je sam po sebi sav kockast i ostar. Prava muska gitara, sto je Oboss rekao.
Bice od nedelje i snimak.

Upravo tako bih i ja opisao zvuk gitare.oboss wrote:to je zvuk sa mudima koja se vuku po asfaltu.

Sto se pikgarda tice, svi koji su videli gitaru uzivo su se slozili da je savrsena ovakva kakva je i da joj pikgard uopste ne fali. Vidim da ovde u velikoj meri preovladava opcija sa pikgardom.

Meni se samo ovaj "otsecen" pikgard sa pravim uglom slaze sa gitarom. Ti zaobljeni su mi nekako potpuno van ideje o telekasteru koji je sam po sebi sav kockast i ostar. Prava muska gitara, sto je Oboss rekao.

Bice od nedelje i snimak.

Jedva cekam snimke
Ako se ikad zadesim u NS cimam te za probu, isto vazi i ako slucajno budes u Bg-u sa gitarom 

Naravno, naravno. 

Što se mene tiče, vidim samo praktične prednosti pickguarda u ovom slučaju, a estetski mi je višak.
glasam za pickguard, samo ga treba nekako modifikovati, drugacije ce biti kad tu dodju srafici, a i trba ona ostarela bela boja=aged white
Gitara izgleda opasno, i siguran sam da tako i zvuchi, ima da budesh glavni baja medju frajerima
Ali definitivno bez pickguarda.
ali ko da je bitno shta mi mislimo...
Joj a ova shto je Solomon okachio...vrh choveche, preprepredobro.

Ali definitivno bez pickguarda.

Joj a ova shto je Solomon okachio...vrh choveche, preprepredobro.
- Dersu Uzala
Obe varijante su meni coolio, al' ako bi odabiro sa pik-gardom meto bi mu nikl/hromirani pickguard. Nebitno od kojeg metala, ali treba da je hromirano pa niklovano. Sto opiceniji metal to bolje. Paladijum, iridijum, te fore. Ali posto se nema, onda samo nesto prosto niklovano/hromirano. Moze da bude u mat fazonu, a moze da bude visoko ispolirano kao ogledalo (ko sto je nosio Paul Stanley davno, ovaki dole).

Prvo čestitke i jednom i drugom majstoru koji su, svako na svoj način, učinili da gitara izgleda ovako dobro kako izgleda
. Za zvuk vam verujem na reč ali ne sumnjam da ćemo imati prilike da čujemo i neke zvučne zapise.
Ja ne mogu da se odlučim za šta da glasam, čas mi se dopada bez a čas sa pickguardom

Ja ne mogu da se odlučim za šta da glasam, čas mi se dopada bez a čas sa pickguardom

- Dersu Uzala
Stavi pikgard, posle mos da ga skines. Nema veze sto ce ostanu rupice, vide se i na Les Paulu. Big effing deal. Mos svima posle da pricas kako je tu nekade eee bio pickguard (drzis ga u koferu za Neverne Tome). Uzgred Nemanja, nisam sviro LP ili LP style gitaru sa pikgardom, ne pamtim. 

stavi guard, al meni se originalni od cabronite svidja vise nego ovaj tvoj. istina, i tvoj je dobar.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
andrej] wrote:stavi guard, al meni se originalni od cabronite svidja vise nego ovaj tvoj. istina, i tvoj je dobar.

Mislim, da si imao telecaster fazon control plate-a onda bi se uklopila ona secena maska. Ovako bez plate-a ova leze ko 1 na 11.
- Dersu Uzala
Pa ovaj je relicovan lunatiku
. What's that got to do with you geetah 
Sta ste, odatle krali 'look and feel'?
Daj mu bre svoj look and feel.

Sta ste, odatle krali 'look and feel'?
Daj mu bre svoj look and feel.
Da, ovo shto je Velimirovic okachio mi je mnogo bolje
Samo mnogo bljeshti pickguard, tj njegova belina, kad bi to moglo maaaaalo samo da se zamuti zatamni il shta vec haha