Eto, skoro dva meseca je proslo od najnovijih vesti u vezi sa izradom ove gitare. Ala vreme leti (a tek zimi, neki bi rekli

)
Bicu kratak i jasan, neke druge obaveze i posebne okolnosti mi nisu dozvolile da se pozabavim zavrsetkom izrade instrumenta, ali sada cu imati vise mogucnosti, pa nastavljam gde se stalo.
Pre finalnog poliranja ostalo je jos da se uradi setup vrata, tj. da se napravi nut i da se iznivelisu pragovi.
Inace, sve vreme gitara je u funkciji i svira se na suvo, a za nut je koriscen pomocni plasticni koji je dosta nizak sa bas strane pa je tu posluzila spajalica da se sve to podigne

Naravno, zato kao da je bila bez 6-zice. Ovde je prvobitni plan bio da nut bude grafitni i takav je narucen i uredno i stigao i lagerovan je vec duze vreme. Medjutim, u medjuvremenu sam kod prijatelja video krajnje uspesan poduhvat izrade nuta od koske, pa rekoh sebi, wtf, ajd probaj i ti. E, da ova koska je pripremljena pre vise od godinu dana, znaci toliko se susila i bledela. Evo slika
Posle dosta odmeravanja i češkanja po glavi, došao sam dovde i ostaje jos samo malo da spustim deo sto viri iznad zica i bicu zadovoljan, al to cu za neki dan kad krenem da radim konacno pragove, i jos jednu malu intervenciju na vratu.
Ovaj nut je inace potpuno ravan sa donje strane i sa strane pocetka fingerboarda i naleze svom svojom povrsinom na vrat (zazor koji se vidi na slici izmedju trake i nuta je krivo zalepljena traka (ona je stitila headstock dok sam turpijao useke za zice)), a ta mala intervencija podrazumeva ubacivanje ovog parceta javora sa zadnje strane vrata (tj parceta od ovog parceta)
E sad nesto o zvuku.
Ovako na suvo i bez krajnjeg setupa, ova gitara zvuci odlicno. Ubacivanjem koske bass je uplivao u spektar i tu nema vise zamerki. Inace, odradio sam jos odavno nivelisanje pragova tako da je fret buzz eliminisan ali hocu da jos spustim akciju, iako je gitara vise nego mekana za sviranje. Inace na njoj su 11-ice. Mnogo bolje se snalazi sa solo sviranjem nego sa pratnjom (tj ja kad sviram), i ima odredjeni noseci ton, tj ton je stabilan kao direk. Mnogo bolje odvaja tonove nego neke druge gitare koje sam svirao, narocito puno bolje od klasicne koju najvise i sviram. Probao sam i da snimim sve ovo al nisam bio uspesan, jbg, ostaje da mi verujete na reč. I ne znam šta bi još moglo da vam bude zanimljivo?
Ako imate neko pitanje, pucajte.