Moj prvi pokušaj izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare
Super Nikola sviđa mi se tvoj rad, samo napred.
Hvala lenbb, lepo od tebe... 

- mislim_stvarno
Lepo, lepo... Svaka cast...
ALI ZASTO SVE TELAD??????

Edit: Bilo bi lepo i pametno da se odvoji u novu temu ovaj deo sa telcima...
ALI ZASTO SVE TELAD??????

Edit: Bilo bi lepo i pametno da se odvoji u novu temu ovaj deo sa telcima...

Hvala i tebi na pohvalama
Sve će biti Telci jer drvo koje imam (jova-joha-alder) je stvoreno za tako nešto a ovaj Telac od oraha neće biti standardan, planiram neku malo žešću varijantu sa Humovima koji će moći da se splituju. U svakom slučaju mnogo zavisi od toga da li će neko biti zainteresovan da kupi neku od gitara koju napravim tako da ću raditi jednu po jednu jer nemam toliko para da ulažem u sve delove za sve gitare. Naravno ako se neko javi unapred moći će sam da odabere konfiguraciju magneta i ostalih delova.
Slažem se ovo za novu temu jer se više ne uklapam sa nazivom ove teme, prvi pokušaj je prošao. Otvoriću je i staviću sve slike u vezi Telaca tamo...

Sve će biti Telci jer drvo koje imam (jova-joha-alder) je stvoreno za tako nešto a ovaj Telac od oraha neće biti standardan, planiram neku malo žešću varijantu sa Humovima koji će moći da se splituju. U svakom slučaju mnogo zavisi od toga da li će neko biti zainteresovan da kupi neku od gitara koju napravim tako da ću raditi jednu po jednu jer nemam toliko para da ulažem u sve delove za sve gitare. Naravno ako se neko javi unapred moći će sam da odabere konfiguraciju magneta i ostalih delova.

Slažem se ovo za novu temu jer se više ne uklapam sa nazivom ove teme, prvi pokušaj je prošao. Otvoriću je i staviću sve slike u vezi Telaca tamo...

-
prvo da se predstavim na forumu,posto mi je ovo prvi post,ja sam Milan Nedic,imam 15 godina,zivim u Teslicu,BiH,sviram gitaru i tako,.A kao drugo zelim da pohvalim ovaj rad,LP je malo rec preljep! svaka vam cast na ovome.!
zbog vaseg LP-a sam se i registrovao na ovaj forum,slucajno mi je palo na pamet da upisem u google " Kako napraviti gitaru?" i on mi izbacio ovu vasu temu.Pregledao sam je cjelu,sve procitao,sve slike cuvam u my pictures
trebalo mi je 4 sata da procitam sve. xD
PS. Sta bi na kraju sa LP,mislim da nisam vidio sliku na kojoj je sve postavljeno,civije,zice i sve to! pa ako bi mogla takva slika iz vise uglova i vecoj rezoluciji
...Izvinite ako smaram ali odusevljen sam,jos uvek ne mogu da vjeurujem da je to izvodljivo rucno,ali opet,sve se moze kad se hoce...

...Volio bi kad bi napravili gitaru u obliku Flying V,inace to mi je omiljena gitara posle Les Paula.
pozzz i samo tako nastavite,puno srece u radu!
zbog vaseg LP-a sam se i registrovao na ovaj forum,slucajno mi je palo na pamet da upisem u google " Kako napraviti gitaru?" i on mi izbacio ovu vasu temu.Pregledao sam je cjelu,sve procitao,sve slike cuvam u my pictures

PS. Sta bi na kraju sa LP,mislim da nisam vidio sliku na kojoj je sve postavljeno,civije,zice i sve to! pa ako bi mogla takva slika iz vise uglova i vecoj rezoluciji

...Volio bi kad bi napravili gitaru u obliku Flying V,inace to mi je omiljena gitara posle Les Paula.
pozzz i samo tako nastavite,puno srece u radu!
Šta da kažem Milane, toliko si me nahvalio da mi je čak malo i neprijatno, ali mi je drago da me je Google našao
.
LP je gotov ali nikako da mu uradim kompletan set-up, čim nađem malo vremena da se pozabavim time postaviću i slike da se vidi kako to izgleda sve u kompletu. Nadam se da su ta 4 sata koja si proveo uz moju temu bili prijatni i da si uvideo da može gitara da se napravi i u kućnoj radionici, možda i sam nekad budeš probao. Ako ti bude potrebna pomoć tu sam da asisitiram koliko umem, a ima i ostalih ljudi koji dosta toga znaju o izgradnji instrumenata.
Hvala ti još jednom i želim ti sve najbolje...

LP je gotov ali nikako da mu uradim kompletan set-up, čim nađem malo vremena da se pozabavim time postaviću i slike da se vidi kako to izgleda sve u kompletu. Nadam se da su ta 4 sata koja si proveo uz moju temu bili prijatni i da si uvideo da može gitara da se napravi i u kućnoj radionici, možda i sam nekad budeš probao. Ako ti bude potrebna pomoć tu sam da asisitiram koliko umem, a ima i ostalih ljudi koji dosta toga znaju o izgradnji instrumenata.
Hvala ti još jednom i želim ti sve najbolje...

Nemoj da mislis da si se izvukao, i ja hocu da vidim LP-a celog sastavljenog sa zicama i civijama

- mislim_stvarno
Stanko wrote:Nemoj da mislis da si se izvukao, i ja hocu da vidim LP-a celog sastavljenog sa zicama i civijama![]()
![]()
![]()
![]()

Ja (taj i taj), svečano se obavezujem, da ću kolegama forumašima pokazati kompletnog LP-a ne žaleći da prilikom fotografisanja dam i svoj život!
Sad ide himna i bacanje beretki u vis, a onda krljanje sa rodbinom...
Postaviću sliku u kompletu makar i bez urađenog set-upa, bitno da se vidi sve na gomili.

Postaviću sliku u kompletu makar i bez urađenog set-upa, bitno da se vidi sve na gomili.

Tako je vec bolje
bilo bi lepo, da ako nije problem, napravis slike sa svih strana 

-
svakako,ja dok sam procitao prvi post, rekoh " ...ma to je to,evo sta cu radit veceras...citat" ,i stvarno me zainteresovalo,jer sam cuo od prije da se moze napravit,ja mislim da je Alen Islamovic iz "svojih dana" jos prije divljih jagoda i dugmeta napravio gitaru isto,i na njoj je ucio...Znaci cuo sam da moze ali nisam znao ni drvo koje ide nit sta,ali eto sad znam,orah i javor,puno strpljenja,truda...
)))
i naravno da cu to nekada probat napravit,vec sam i skice nasao i sve,ali za telecaster,ali nije problem potrazicu ja i za LP
))
pripremam se pomalo,potrazicu i drvo,toga ima dosta kod mene vidjao sam,pa cu na tavan,nek se susi dok ne zatreba
)))
pozzz i cekamo te slike.
)

i naravno da cu to nekada probat napravit,vec sam i skice nasao i sve,ali za telecaster,ali nije problem potrazicu ja i za LP

pripremam se pomalo,potrazicu i drvo,toga ima dosta kod mene vidjao sam,pa cu na tavan,nek se susi dok ne zatreba

pozzz i cekamo te slike.

Kao što sam obećao evo slika moje kopije Les Paul-a. Izvinjavam se zbog fleka od prstiju ali mom starijem klincu je gitara jako zanimljiva i rado je pipka i "svira"
. Poklopce za elektroniku nisam stavio jer planiram da ponovo uradim ožičenje, koristio sam 0.5 žice jer nisam uspeo da nađem tanje, uskoro ću naručiti 0.25 za ostale projekte pa ću i na ovoj gitari to da menjam. Evo slika...

- sirac-šunka
- vragolan
Super, je l si to jos malo polirao finish?
Kad ce snimamo zvukovno kliplje
(inace, kliplje je zbirna imenica od imenice klip
)
Kad ce snimamo zvukovno kliplje

Malo sam još ručno polirao ali nije to to. Kupujem polir mašinu pa ću se sigurno i na ovu gitaru vratiti da je sredim do kraja.
Ne nalazim vreme da ovde spustim lepo žice (set-up). Ako ti ne smeta da na njoj ovakvoj sviraš možemo uskoro da se dogvorimo da je donesem do tebe pa da pomoću tvoje opreme napravimo neko kliplje
Ne nalazim vreme da ovde spustim lepo žice (set-up). Ako ti ne smeta da na njoj ovakvoj sviraš možemo uskoro da se dogvorimo da je donesem do tebe pa da pomoću tvoje opreme napravimo neko kliplje

- sirac-šunka
- vragolan
Ja sam za kliplje forever! 
EDIT: A što se ti Nikolo ne zainteresiraš za đem ako nešto od toga ispadne: viewtopic.php?f=34&t=6691&start=45
... pa da svi sviramo tvoju gitaru

EDIT: A što se ti Nikolo ne zainteresiraš za đem ako nešto od toga ispadne: viewtopic.php?f=34&t=6691&start=45
... pa da svi sviramo tvoju gitaru