Teletina
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Teletina
Samo jos stavi jednu polupopusenu cigaretu u rupu za neck magnet i ja tu vise nista ne bi dirao. Ima da radi samo na 'coolness' 

Uh kako je dobra boja tog telca.
Al sto je na mostu jedno burence celicno a dva mesingana kao sve nasumicno a u stvari smisljeno da bi ton 5. i 6. zice bio za nijansu svetliji i transparentniji (tako kazu specifikacije). Koji su to fazoni. 

Pazi ti to... nisam ni skontao.
Zanimljivo.

u što ja neman taki tavan...........
, nego nama tavan zaključao precednik kućnog saveta
e sta bih ja dao da imam takav tavan. nego se na ovom tavanu po kojem sam sunjao placa
pitanje za majstore. kako dobiti onu zuckatu boju laka koju imaju stare gitare, nesto kao butterscotch. znaci interesuje me konktertan recept, tipa na 200ml laka dodati tri kape onoga i pet kapi ovoga, ako neko zna
I mene je mučilo isto pitanje i nema nekog takvog rešenja. Moraćeš da sačuvaš komad drveta od kojeg si napravio telo i onda u lak dodaješ malo žute i braon boje i po potrebi još koju nijansu. Onda lepo nanosiš na taj probni komad dok ne dobiješ to što želiš.
Verovatno postoji negde tačan recept ali čisto sumnjam da mi možemo da nađemo ovde lakove i boje te firme koju koristi Fender.
Verovatno postoji negde tačan recept ali čisto sumnjam da mi možemo da nađemo ovde lakove i boje te firme koju koristi Fender.
- Dersu Uzala
Ima na tom linku svasta jel. Raznih recepata.
A ima i ovaj baja, sad, ne kazem da moras da kupis, moze neko da ti 'pozajmi' preko neta
http://www.stewmac.com/shop/Finishing_s ... -Step.html
Unutri imas detaljne recepte za lajt i hevi baterskoc.
A ima i ovaj baja, sad, ne kazem da moras da kupis, moze neko da ti 'pozajmi' preko neta

http://www.stewmac.com/shop/Finishing_s ... -Step.html
Unutri imas detaljne recepte za lajt i hevi baterskoc.
evo bozha je dao odgovor za farbu
da da nasao sam da se butterscotch radi tako sto se prvi sloj farba sa masavinom 90% bezbojnog i 10 bele, da se dobije transparentni beli finis, i onda se nakon toga radi sa potamljenim lakom, mesavina bezbojnog sa par kapi zute, braon i cilibar boje, e jos me samo interesuje , posto planiram da radim sa poliuretanom, cime se tonira lak, tj koji toneri se mogu koristiti, da li se ukapava bajc ili postoji nesto drugo za tu namenu.
ali mislim da ipak prvo treba raditi sa medovacom, pa kasnije kad se nanese nekoliko slojeva i um razbistri svakakve ideje ti mogu pasti na pamet
ziveli

ali mislim da ipak prvo treba raditi sa medovacom, pa kasnije kad se nanese nekoliko slojeva i um razbistri svakakve ideje ti mogu pasti na pamet
ziveli