Prepravka unistene Yamahe
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Prepravka unistene Yamahe
sve uverljivije izgleda
a kako će se žice montirati?
Jel ostaje drveni bridge ili ..
a kako će se žice montirati?
Jel ostaje drveni bridge ili ..
Ostaje drveni bridz, samo koristim kanal od pieza da spojim masu na novi mesingani umetak za bridz, tj zice ce imati kontakt kao na elektricnoj - nut i metal.
daj bre neke nove slike..čekamo deset dana da bi videli samo zalepljenu traku..mučiš nas 

Pa kad sam crtao ovaj zlatni javor liniju po liniju

definitivno izgleda bolje, uradio si super posao za krpljenjem slomljenih delova...ali moram da se zapitam, da li bi izgledalo jos bolje, lakse i i funkcionalnije da si krenuo od daske, a ne od razbijene gitare 

Sasvim sigurno bi, ali znas kako to ide, krenuo sam da spasavam preostale djelove nepopravljive gitare, pa je to dovelo do neceg skroz drugacijeg, a onda je u toku procesa covjek zazelio nesto trece...
Nema veze, skoro gotovo, a i super sam se zabavio, ponesto i naucio i dobio preko ovoga par drugih poslova, znaci, sve OK
Ova fora sa zlatnim lakom mi se dopala, vjerovatno cu je ponoviti na necemu.

Nema veze, skoro gotovo, a i super sam se zabavio, ponesto i naucio i dobio preko ovoga par drugih poslova, znaci, sve OK

Ova fora sa zlatnim lakom mi se dopala, vjerovatno cu je ponoviti na necemu.
Ova gitara vapi za rozetom i malom tele plocicom za potove. Sad kad je gledam, grehota mi stavljati onu crnu plastiku 

Perce wrote:Ova gitara vapi za rozetom i malom tele plocicom za potove. Sad kad je gledam, grehota mi stavljati onu crnu plastiku

Ruka za rukom clear-a, nema bas sta da se vidi, ali ide dobro. Ima i drugih popravki pa balansiram 

izbacio neko na fb, pa me podsetilo na ovaj projekat 

Spoiler:

Nemoj da me ohrabrujes, i ovako sam zastranio

Evo jedna fotka, sad mi se ne svidja jack plate koji sam jos onda napravio, pa sam napravio novi, jednostavniji. I rupe su izbusene, samo nisam slikao.

I lazni TR cover sam preradio, mozda ga jos jednom napravim. Prosto nisam siguran da lezi kako treba. Bice slika sutra.
Sinoc sam krpio jedan Cort, ali i ovo je malo doslo na red. Novi jack plate i prepravljen TR cover...kako izgleda? Jos da se ispolira, ali to je manje vise to. Ako se opet ne predomislim 
0100-001 by Goran P, on Flickr
A tu je i prvi batch strat pickguardova - ovi su sve 1ply black, jos nisu obarane ivice pa nisu ni lijevi ni desni. Ovo je sa dimenzijama za '63, pomalo cu osvajati i ostale modele, crtanje mi oduzme nesto vremena, pa pravljenje alata za to itd... Nadam se da ce biti i varijanta sa gravurama, custom stvari...za pocetak
IMG_20151221_201250-001 by Goran P, on Flickr
IMG_20151221_201332-001 by Goran P, on Flickr

A tu je i prvi batch strat pickguardova - ovi su sve 1ply black, jos nisu obarane ivice pa nisu ni lijevi ni desni. Ovo je sa dimenzijama za '63, pomalo cu osvajati i ostale modele, crtanje mi oduzme nesto vremena, pa pravljenje alata za to itd... Nadam se da ce biti i varijanta sa gravurama, custom stvari...za pocetak