b-Looser: Izrada PRSa (Sa Slikama)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tyler durden
- MF veteran
Re: b-Looser: Izrada PRSa (Sa Slikama)
Ma nema sta da ti bude zao, prodajem je, jer kupujem PRS-a Custom 24. I kad nju uzmem, zavrsio sam sa kupovinom gitare do kraja zivota...... 

E, to je vec pravi razlog za prodaju!
Cestitke unapred! Jesi li vec odabrao koje ce boje biti i ako nije tajna kako kupujes, negde kod nas ili preko?
Cestitke unapred! Jesi li vec odabrao koje ce boje biti i ako nije tajna kako kupujes, negde kod nas ili preko?
- tyler durden
- MF veteran
Drugar je kupio tu gitaru u americi, i doneo je pre godinu dana. Sad je resio da je proda, i ja cu je uzeti od njega. Inace ta je top ten, boja joj je blue mateo (cini mi se da se tako zove)
Uzdravlje da te sluzi!
Please postuj neke slike ako budes mogao
Cheers
Please postuj neke slike ako budes mogao

Cheers
Majstor B-looser-u svaka cast. Bice to divna gitara a verujem da ce jos bolje da zvuci. Mora taj trud da joj da dusu! 
Jedva cekam nastavak.

Jedva cekam nastavak.
- Highway One
kad neko spomenu blue matteo meni nije jasno kako tako najbolja boja na svetu moze da se uradi uopste-ako postoji nacin ja predlazem da b-looser pokusa to da napravi
@Mile
Hvala, Mile. Dobrodosao na temu!
@Highway One
Da, video sam na slikama kako izgleda. Iskreno meni je sskoro svaki finis PRS-a i Gibsona savrsen! Za ovakvo nesto moramo da nadjemo i odgovarajuci javor, pa onda da EXPERIMENTISEMO
@towhomitmayconcern...
Trenutno sam baaaas daaaaleeeeeeeeko od radionice, pa malo radovi stoje, a i cekamo slobodan termin. Ali nista zato, kupujemo gradju za nove projekte
(mislim ovo nije oglas, gradju smo nasli po raznim tavanima
)
Hvala, Mile. Dobrodosao na temu!
@Highway One
Da, video sam na slikama kako izgleda. Iskreno meni je sskoro svaki finis PRS-a i Gibsona savrsen! Za ovakvo nesto moramo da nadjemo i odgovarajuci javor, pa onda da EXPERIMENTISEMO

@towhomitmayconcern...
Trenutno sam baaaas daaaaleeeeeeeeko od radionice, pa malo radovi stoje, a i cekamo slobodan termin. Ali nista zato, kupujemo gradju za nove projekte

kad bi (samo hipoticki) prodavao tu gitaru (skroz zavrsenu)
uzevsi u obzir materijal i ruke i dusevni bol koliko bi je naplatio.
(nemam nameru da te nagovorim da to prodas-samo me zanima brojka- koliko bi mene izaslo ako bis pravio na jedan nacin naspram toj ceni koju bi ti postavio)
uzevsi u obzir materijal i ruke i dusevni bol koliko bi je naplatio.
(nemam nameru da te nagovorim da to prodas-samo me zanima brojka- koliko bi mene izaslo ako bis pravio na jedan nacin naspram toj ceni koju bi ti postavio)
@santana
Nisam bas najbolje razumeo tvoje pitanje, da li ti planiras slican projekat?
Ovako, jos uvek ne znam koliko sve ovo kosta (ustvari ne zelim da znam, jer kosta ihihi) a kad bude sve zavrseno onda cu da postujem sve moguce review-e, pa i koliko to kosta kad se podvuce crta.
U dosadasnjem procesu drvo i ruke nisu kostale nista, ali zato hardware i elektronika po usima i put do radionice. Tu su i solidni izdaci za alate koje nisu imale radionice i sitno za smirgle, lepak, lakovi, boje...
Ne znam stvarno sad sta da ti kazem, ali bas i nije jeftin hobi
Nisam bas najbolje razumeo tvoje pitanje, da li ti planiras slican projekat?
Ovako, jos uvek ne znam koliko sve ovo kosta (ustvari ne zelim da znam, jer kosta ihihi) a kad bude sve zavrseno onda cu da postujem sve moguce review-e, pa i koliko to kosta kad se podvuce crta.
U dosadasnjem procesu drvo i ruke nisu kostale nista, ali zato hardware i elektronika po usima i put do radionice. Tu su i solidni izdaci za alate koje nisu imale radionice i sitno za smirgle, lepak, lakovi, boje...
Ne znam stvarno sad sta da ti kazem, ali bas i nije jeftin hobi

Evo mali update (prednovogodisnji poklon
)
Prvo idu slike de smo bili i sta smo radili, da steknete neku sliku o tome kako trazimo gradju za novi projekti

Kod nekih domacina je ovako, a kod nekih ovako pod konac

Kod nekih je sve zbrda-zdola ali nema veze svi ono imaju neku gradju, a nase je samo da dobro izaberemo.
E, a sad malo radovi na gitari:
a pre toga samo da vam kazem da je ovo sto sledi radjeno cela dva dana, tj oko 20 sati rucnog rada, cisto da imate neki uvid koliko sve u zavrsnoj fazi ide sporo, sporo... A sad slike:

Rad se dakle odvijao u polukucnoj atmosferi

Prvog dana je bilo smirglanje vrata, ono najfinije skoro do pred lakiranje, i dok se ne vidi odsjaj headstocka nije se stalo

Ovo je bilo spremljeno ranije

I sad je samo inplementirano

To je dakle gotovo, vrat ceka graviranje, pragovi i lakiranje.
Vracamo se na telo i na gornji rog.

Ovo je bila faza I, a sledi odmah i faza II

Eto ovo je skoro pa gotovo, sad samo da nadjem pravu alatku da dovedem sve ovo na najfiniju meru i idemo u komoru.

Prvo idu slike de smo bili i sta smo radili, da steknete neku sliku o tome kako trazimo gradju za novi projekti

Kod nekih domacina je ovako, a kod nekih ovako pod konac

Kod nekih je sve zbrda-zdola ali nema veze svi ono imaju neku gradju, a nase je samo da dobro izaberemo.
E, a sad malo radovi na gitari:
a pre toga samo da vam kazem da je ovo sto sledi radjeno cela dva dana, tj oko 20 sati rucnog rada, cisto da imate neki uvid koliko sve u zavrsnoj fazi ide sporo, sporo... A sad slike:

Rad se dakle odvijao u polukucnoj atmosferi

Prvog dana je bilo smirglanje vrata, ono najfinije skoro do pred lakiranje, i dok se ne vidi odsjaj headstocka nije se stalo

Ovo je bilo spremljeno ranije

I sad je samo inplementirano

To je dakle gotovo, vrat ceka graviranje, pragovi i lakiranje.
Vracamo se na telo i na gornji rog.

Ovo je bila faza I, a sledi odmah i faza II

Eto ovo je skoro pa gotovo, sad samo da nadjem pravu alatku da dovedem sve ovo na najfiniju meru i idemo u komoru.
Stvarno sjajan napredak, sve najbolje u daljoj gradnji! 

Radikalno covece!
- XeonBlader
Sve je odlichno! Ubacite i neki Cool inlay na fretboard 

- tyler durden
- MF veteran
Nesto si malo zakazao sa postovima.....
Kako napreduje, jer se privodi kraju....? Nestrpljiv sam da vidim......

@tyler durden
@XeonBlader
cool enough?

keep in touch.
cheers

@XeonBlader
cool enough?

cheers