Imam staru ( jako staru ) jolanu thinline

Ova na slici je nova, moja je u uzasnom stanju. Ispucala farba sve zardjalo itd. Ja sviram metal, najcesce heavy metal i to sa ovom gitarom

Vec pretpostavljate da je to ogroman problem za mene. i izgled i prefonase ove gitare nisu za mene. Znam, najlaksi odgovor je kupi novu. Nema kesa. Sad treba da mi stigne emu 0404 zvučna tako da sam tu puko dosta para.
Moje pitanje je kako moze ovo vintage cudo da se sredi, tako da zalici na neki ibanez STRATOCASTER model. Znam da je skoro nemoguce, ali mi "siromasi" improvizacijom u zivotu uspevamo.
1. Da li mogu da kupim telo strata i da metnem ove magete i podesavanja i vrat na to telo ? Da to nece lose uticati na zvuk?
2. Citao sam dosta na forumu o farbanju, ai i dalje ne shvatam da li prvo treba da se premaze drvo sa necim kako ne bi upila farba boju? Po vasoj proceni koliko kosta farbanje tela ( svojerucno ) i lakiranje? Da li je bolji sprej ili farba?
3. Mnogo zvuci glupo, ali hteo sam da ovaj tupi ugao na gitari sa smirglom napravim da bude stratocaster ( jeste glupo, deciji snovi ali ajde da pomenem). Da li to moze nesto lose uticati na gitaru?
4. imam 2 singcoil magneta. Posto kada sviram uvek je distorzija na high gain. Da li ce vise magneta samo pojacati gain ili sta vec ?
kako ce gitara zvuciti ako dodam jedan singlecoil ili jedan humbucker? I da li je moguce?
Hvala puno
Vas "verni"( prodao bih vas za sicu

Marko