El maya em 1300 misljenja

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: El maya em 1300 misljenja

Post by Rocket Roll » 28 May 2009, 23:04

Zlo wrote:...ako su oglasivaci postavili fotose svojih gitara a ne neke skinute sa neta.
Vrlo verovatno su to fotke sa neta, u tom slučaju. Ko zna koliko je "dobro očuvana" ta gitara zapravo.

Kao opšte pravilo u svakom slučaju važi: to što mogu da izmisle u našim domaćim oglasima, toga nema ni u Holivudu. :D

xspaceman

Post by xspaceman » 28 May 2009, 23:25

Rocket Roll wrote:
Zlo wrote:...ako su oglasivaci postavili fotose svojih gitara a ne neke skinute sa neta.
Vrlo verovatno su to fotke sa neta, u tom slučaju. Ko zna koliko je "dobro očuvana" ta gitara zapravo.

Kao opšte pravilo u svakom slučaju važi: to što mogu da izmisle u našim domaćim oglasima, toga nema ni u Holivudu. :D
A ni u Bolivudu! :)

majtimika

Post by majtimika » 30 May 2009, 21:33

probao sam gitaru i mogu reci da je vrhunska. A sto se tice ocuvanosti, izgleda kao da niko nije svirao na njoj , ali nikad. po meni se sto se kvaliteta tice krece u rangu gitara od 1000 jurica, neznam videcu jos. jedino sto mi smeta je tezina, i verovatno bi menjao magnete na njoj pa da se preracunam jos malo, pa cu videti sta cu.

pozz

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 May 2009, 21:51

Ljudi, da li ste sigurni da je Maya i ElMaya ista stvar? Znam ja te Maya gitare koje su se kod nas prodavale devedesetih, svirao na nekim kopijama Strata, to i ovako sa fotografije mogu da tvrdim da izrada nije ni pod razno istog kvaliteta kao ova gitara koju majtimika pominje. A zvuk tih Maya da ne komentarišem, to je baš bila igračka za pravljenje buke. Inače ove 2 gitare iz oglasa nemaju isti poklopac truss roda, tako da uopšte ne mora da bude ista gitara.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 May 2009, 23:46

Kristijan wrote:Ljudi, da li ste sigurni da je Maya i ElMaya ista stvar?
Koliko ja znam tu priču, "Maya" je bila "entry level linija", a El Maya je bila "linija za profesionalce". Problem je što sam više puta kod nas video oglase naslovljene "Prodaje se El Maya" a u pitanju je bila Maya - prodavac hvata na neznanje i dodatno stvara zabunu.

El Maya su fine gitare, ali od pravih El Maya se samo gorepomenuta viđa po našim oglasima a ona je nedovoljno interesantna široj gitarskoj populaciji. Taj "SG-ali-nije-baš-SG" trip neck-through dizajna i nepogrešivo japanskog potpisa (iste modele je imao Ibanez, VOX pa čak i Martin, i verovatno su dolazili iz iste fabrike) nije uspeo da "preživi" osamdesete, iz nekog razloga. Nagađam da taj razlog nije samo stilski, javor posred linije žica daje "miris" Rickenbackera a neck-through dizajn oduzima od karakterističnog potpisa "gitara sa ličnošću" (gitara zvuči generičkije).

Post Reply