squier ili ....?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: squier ili ....?
znaci squier je njesra, a? muki ti zivis blizu ks-a? Ja zivim u...

Ja mogu da ti kažem , kada sam svojevremeno u radnji probao nov Squier Pecission bass (koji je imao i jazz bass magnet - takav je model), potuno sam se oduševio zvukom!?!? I nisam mogao da provalim razliku između zvuka datog Squiera i mog tadašnjeg Fendera (koji je imao istu konfiguraciju: 1 precission magnet + 1 jazz magnet).
E, sad, kapiram da se, recimo, Squier-u brže iskrivi vrat, da kada prođe par godina počnu da se osećaju razlike. To ne važi za japanske i korejanske Squier-e, oni se odavno ne proizvode, i kavlitet im je praktično isti kao što je sada kod japanskih i korejanskih Fendera! Moj savet ti je da kupiš nov Squier, a onda mu eventualno promeniš magnete (kad skupiš pare za to...). Ali, računaj da ćeš imati problema ako posle budeš hteo da ga prodaš. Dakle ili skupljaj pare godinu-dve dana za Fender, ili kupi Squier, pa uporedo skupljaj polako pare za Fender ili nešto drugo što te zanima, jer Squier nema konkurenciju (kada su gitare i basevi u pitanju, bar kada je taj opseg cena u pitanju (100-200 evra). Ima dobrih kineskih i korejanskih Ibanez-a i Yamaha, ali oni su svi oko 150-200 evra, pa naviše... I naravno, zavisi koji zvuk tražiš.
U svakom slučaju, bolje da kupiš nov, prođeš jeftino i skupljaš pare za nešto ozbiljnije, nego neki japanac preko oglasa, koji ćeš skuplje platiti, a ko zna u kakvkom je stanju, šta je menjano, budženo i sl... A kad tad ćeš hteti da pređeš na "sledeći nivo", to je neminovno, pa će taj natpis (Squier) početi da ti smeta.
E, sad, kapiram da se, recimo, Squier-u brže iskrivi vrat, da kada prođe par godina počnu da se osećaju razlike. To ne važi za japanske i korejanske Squier-e, oni se odavno ne proizvode, i kavlitet im je praktično isti kao što je sada kod japanskih i korejanskih Fendera! Moj savet ti je da kupiš nov Squier, a onda mu eventualno promeniš magnete (kad skupiš pare za to...). Ali, računaj da ćeš imati problema ako posle budeš hteo da ga prodaš. Dakle ili skupljaj pare godinu-dve dana za Fender, ili kupi Squier, pa uporedo skupljaj polako pare za Fender ili nešto drugo što te zanima, jer Squier nema konkurenciju (kada su gitare i basevi u pitanju, bar kada je taj opseg cena u pitanju (100-200 evra). Ima dobrih kineskih i korejanskih Ibanez-a i Yamaha, ali oni su svi oko 150-200 evra, pa naviše... I naravno, zavisi koji zvuk tražiš.
U svakom slučaju, bolje da kupiš nov, prođeš jeftino i skupljaš pare za nešto ozbiljnije, nego neki japanac preko oglasa, koji ćeš skuplje platiti, a ko zna u kakvkom je stanju, šta je menjano, budženo i sl... A kad tad ćeš hteti da pređeš na "sledeći nivo", to je neminovno, pa će taj natpis (Squier) početi da ti smeta.
ne bih se slozio...gobervart wrote:Ja mogu da ti kažem , kada sam svojevremeno u radnji probao nov Squier Pecission bass (koji je imao i jazz bass magnet - takav je model), potuno sam se oduševio zvukom!?!? I nisam mogao da provalim razliku između zvuka datog Squiera i mog tadašnjeg Fendera (koji je imao istu konfiguraciju: 1 precission magnet + 1 jazz magnet).
gobervart wrote:Ja mogu da ti kažem , kada sam svojevremeno u radnji probao nov Squier Pecission bass (koji je imao i jazz bass magnet - takav je model), potuno sam se oduševio zvukom!?!? I nisam mogao da provalim razliku između zvuka datog Squiera i mog tadašnjeg Fendera (koji je imao istu konfiguraciju: 1 precission magnet + 1 jazz magnet).
i ja sam tako mislio ali ima mnogo vise onih koji misle da squier ne bi trebalo kupiti.......
Eh, koliko ljudi - toliko ćudi. Objektivnost - NE POSTOJI. 

Imas veoma skroman budzet. Mozes da biras izmedju nekoliko kineskih firmi koje prave kopije (tipa Aster, Apollo, J&D itd) i nesto malo zvucnijeg imena i verovatno isto tako malo kvalitetnijeg proizvoda tipa taj Squier, Yamaha Pacifica (koju ako nadjes polovnu, a ispravnu, ubo si sekirom u med jer je za klasu bolja od vecine slicnih gitara) i eventualno neke Special II Low-cost Epifonove serije (to su oni LP i SG modeli za po 200e). Dakle, to su sve pocetnicke gitare. Nemoj da se lozis na ime na gitari, idi probaj sve njih, najbolje bi bilo da povedes nekog iskusnijeg (to sto super sviras akusticnu ama bas ti nista ne znaci kada isprobavas elektricnu gitaru), i uzmi ono sto ti najvise odgovara. Jer ima tu jedna fora (kod tih jeftinih gitara): svaki komad (dakle pojedinacna gitara, a ne serija ili model) zvuci manje-vise drugacije, tako da moze da ti uleti neki Apollo koji je super i gotovo kao da je Fender made in Mexico (mog brata je usralo tako), a moze i da ti uleti neko sranje (tipa da ti se vrat ili telo deformisu kroz pola godine-godinu, a o crkavanju potova i fret buzz-u necu ni da pricam). I da, varijantu 2 gitare za 200e najbolje zaboravi, jer ces dobiti dva vesla sa magnetima i potenciometrima, i u najskorije vreme ce ti biti zao sto nisi sacekao jos par meseci. Sve najbolje, i javi sta si na kraju uzeo.
fala brate da si ziv i zdrav, kad kupim siguro ce trebati jos neki savet.....
mislim da ceu da te poslusam i kupim yamaha-u pacifica-u

ne brate ja sam naso jednu na kupujem-prodajem.com za 150e godinu dana starosti...
-
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Kill surf city wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Squier-b ... -oglas.htm

Pacificu nikada nisam držao u rukama, ali sam od nekih ljudi čuo da je to dobra start gitara. Sa druge strane nedavno sam kupio Squier Standard Stratocaster i prezadovoljan sam sa njom. Zvuk je svetliji i nešto tanji od američke braće, ali je prilično vintage i dopašće se onome ko to voli. Nemam nikakvu ozbiljniju zamerku na tu gitaru. Uostalom za nekih 220 e koliko košta nova teško je i stavljati ozbiljne zamerke tako da mirne duše mogu da preporučim ovaj model Squiera. One jeftinije, Bullet i Affinity ne poznajem.
nista, idem sutra u mitros da probam taj squier i jos neke pa da vidim sta mi najbolje lezi.... hvala svima na savetima
Ae javi sta si uradio ... 

Ja imam pacificu, fina gitara , a nisu squieri shit samo moras da pazljivo gledas sta kupujes, probaj koliko god komada dok ne naletis na onaj pravi