epifon za telekastera?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
andrej]

epifon za telekastera?

Post by andrej] » 04 Aug 2009, 00:49

imam jednog epiphone les paul ii speciala. ranije mi se cinilo da nije toliko los. i nije bio dok sam bio u fazonu: zgazi di-es-dvojku, prebaci na bridz hambaker i przi (citaj: nirvana). za takve stvari je okej. a za te pare super. dobra izrada (shieldovana iznutra!).

sad sam mesec dana odmora svirao posudjen usa strat iz '76, kroz moje novo pik audio pojacalo. skroz sam navikao na strata. radi bolje sa pedalama, volume je savrsen (malo tvrd pot, al mu je taper savrsen), zvonak, odlicno mu lezi dist. ja cak i ne volim stratove toliko. telekasteri su moja stvar. ali bio je odlican.

vratio sam se kuci, ushtekao mog epifona i razocarao se skroz, mutan ton, visoki nenamestivi, neupotrebljiv volume, prejak output, nikakav bas i slicno. popizdio.

koliki god bio entuzijasta, ne zelim da budzim tu gitaru. mogao bih da joj stavim p-rails, ali STVARNO nije vredna toga (okej izrada, nije neko drvo i iz dosta je komada, bolt on je vrat - ja to volim kod fendera npr, al ako bih vec ganjao hambakere/p90, greota ne uzeti set neck; imacu na fenderima/skvajerima bolt).

i onda sam mislio da je prodam. za koliko mogu da je prodam? (malo izgrebana od trzalice + par ogrebotina). da je prodam, dodam koliko treba i kupim polovan squier: standard telecaster / classic vibe telecaster / vintage modified tele custom ii (sa p90). u startu, to je bolje nego ovo moje sranje, zar ne? nije fender, ali boze moj. sama cinjenica da je single coil je dovoljan razlog, cini mi se (racunajuci da mi slabiji output, twangy zvuk i bolja kontrola volumeom mnogo vise odgovaraju i prednosti hambakera mi nisu na prvom mestu)? u svakom slucaju, kupicu fender '72 custom telca (to mi je omiljeni) u nekom periodu od otpr godinu (a do tad bih trebao da sviram i svirke, a ova gitara mi josh ubija inspiraciju :)). kada to uradim, mogao bih sa skvajerom da uradim nesto ovako: http://www.michaelocean.com/sesquipedal ... _Mods.html (samo sto bi lace dually bio silver-red). to mi je jos jedna omiljena varijanta telca.

da li je ovo dobra ideja, jer mi treba upotrebljiva gitara odmah (mislim sad negde, kad nadjem neku finu na oglasima)? trebam li da pazim od kog je drveta i slicno? da li ce mi pokriti osnovne potrebe (necu sad raditi neke profi snimke i velike koncerte), da bude upola ko pravi telac? ili da skupljam pare za '72 customa i ne dajem pare na ovo (ovo je problematicno - nema ih kod nas, poskuplji da se nabave iz inostranstva)? koje pare da dam na njega: ja sam mislio 150e max?

muki17
Urednik

Re: epifon za telekastera?

Post by muki17 » 04 Aug 2009, 01:01

pa mislim da za 150e koju ces dati za tu novu gitaru,neces dobiti nista osetnija pobosalja u odnosu na epiphone :? ..ipak si drzao vintage strata...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Aug 2009, 01:03

prodaj epiphone dodaj 150 evra i kupi telekaster! :D

andrej]

Post by andrej] » 04 Aug 2009, 01:08

a to sto su singlovi, skroz drugacija gitara i drvo i slicne stvari? ne ocekujem da zvuci ko ovaj vintage strat, nego samo bar upola kao nov highway one telac (taj sam svirao dosta i svideo mi se). nemam ja neke prejebene kriterijume. a uvek mogu raditi neke modifikacije tu. cak napraviti drugaciju, podjednako upotrebljivu, gitaru, kao lik sa linka u mom prvom postu.

ILI - ako povoljno nadjem polovnog meksikanca, da uzmem to, pa ga mogu prodati kasnije. ovo ipak zahteva malo vise para i uopste je malo problem, ne pojaljuju se cesto meksikanci.

nemanjavelimirovic wrote:prodaj epiphone dodaj 150 evra i kupi telekaster! :D
to sam i hteo :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Aug 2009, 01:38

andrej] wrote:
nemanjavelimirovic wrote:prodaj epiphone dodaj 150 evra i kupi telekaster! :D
to sam i hteo :)
Eto, sam si sebi odgovorio :)

andrej]

Post by andrej] » 05 Aug 2009, 15:13

http://www.kupujemprodajem.com/Squier-t ... -oglas.htm

ovaj je uskoro moj. samo da prodam ovu moju gitaru ili posudim pare, u roku od 10 dana je moja. sta mislite?

xspaceman

Post by xspaceman » 05 Aug 2009, 15:31

andrej] wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Squier-t ... -oglas.htm

ovaj je uskoro moj. samo da prodam ovu moju gitaru ili posudim pare, u roku od 10 dana je moja. sta mislite?
ma ok varijanta, mada sam ja više za ovu varijantu:
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-t ... -oglas.htm
ali ako ne mozes da se uklopiš u cenu, i ako ce ti telac sluziti samo kao privremeno resenje, ondak je i ona prva varijanta ok! Oces raditi neki upgrade?

andrej]

Post by andrej] » 05 Aug 2009, 15:46

hmm, telac, ovakav kakav je - je vrlo privremeno resenje, dok ne nabavim '72 tele custom. samo sto ovog skvajera necu prodati nego cu mu uraditi ovakvu modifikaciju: http://www.michaelocean.com/sesquipedal ... _Mods.html (samo ce lace sensor dually biti silver-red). mozda to uradim i pre nego sto nabavim ovu '72ku. sa tom modifikacijom ne ganjam da dobijem klasicni tele ton (jer cu to imati na ovom kvalitetnom telcu), vec nesto dosta drugacije, sa malo debljim tonom u vratu i poprilicno hot hambakerom kod kobilice, koji se splituje u 2 fina singla, podjednako dobra za leadove kao i ham i uopste te fore sto se mogu raditi sa bridge magnetom. stavim jos i tbx ton kontrolu i mogu vecinu stvari da uradim sa gitare: dobijem vrlo razlicite tonove na razlicitim magnetima, ton dosta kontrolisem i dodam dosta outputa vezivanjem ovog lacea serijski.

do tada, neka radi kao jeftina varijanta tele tona.
Last edited by andrej] on 05 Aug 2009, 15:52, edited 1 time in total.

xspaceman

Post by xspaceman » 05 Aug 2009, 15:51

andrej] wrote:hmm, telac, ovakav kakav je - je vrlo privremeno resenje, dok ne nabavim '72 tele custom. samo sto ovog skvajera necu prodati nego cu mu uraditi ovakvu modifikaciju: http://www.michaelocean.com/sesquipedal ... _Mods.html (samo ce lace sensor dually biti silver-red). mozda to uradim i pre nego sto nabavim ovu '72ku. sa tom modifikacijom ne ganjam da dobijem klasicni tele ton (jer cu to imati na ovom kvalitetnom telcu), vec nesto dosta drugacije, na foru tona jonnija greenwooda. a do tada, neka radi kao jeftina varijanta tele tona.
cool! ides da ga prvo probaš ili uzimaš na slepo tog telca?? nadam se da je za neku razumnu cifru! :)

andrej]

Post by andrej] » 05 Aug 2009, 15:53

150e. toliko cu dobiti i od ove moje. videcu, mozda podjem da ga probam. editovao sam ovaj post iznad, pa pogledaj.

vabafet

Post by vabafet » 05 Aug 2009, 23:27

momci telac rulez

Post Reply