sad sam mesec dana odmora svirao posudjen usa strat iz '76, kroz moje novo pik audio pojacalo. skroz sam navikao na strata. radi bolje sa pedalama, volume je savrsen (malo tvrd pot, al mu je taper savrsen), zvonak, odlicno mu lezi dist. ja cak i ne volim stratove toliko. telekasteri su moja stvar. ali bio je odlican.
vratio sam se kuci, ushtekao mog epifona i razocarao se skroz, mutan ton, visoki nenamestivi, neupotrebljiv volume, prejak output, nikakav bas i slicno. popizdio.
koliki god bio entuzijasta, ne zelim da budzim tu gitaru. mogao bih da joj stavim p-rails, ali STVARNO nije vredna toga (okej izrada, nije neko drvo i iz dosta je komada, bolt on je vrat - ja to volim kod fendera npr, al ako bih vec ganjao hambakere/p90, greota ne uzeti set neck; imacu na fenderima/skvajerima bolt).
i onda sam mislio da je prodam. za koliko mogu da je prodam? (malo izgrebana od trzalice + par ogrebotina). da je prodam, dodam koliko treba i kupim polovan squier: standard telecaster / classic vibe telecaster / vintage modified tele custom ii (sa p90). u startu, to je bolje nego ovo moje sranje, zar ne? nije fender, ali boze moj. sama cinjenica da je single coil je dovoljan razlog, cini mi se (racunajuci da mi slabiji output, twangy zvuk i bolja kontrola volumeom mnogo vise odgovaraju i prednosti hambakera mi nisu na prvom mestu)? u svakom slucaju, kupicu fender '72 custom telca (to mi je omiljeni) u nekom periodu od otpr godinu (a do tad bih trebao da sviram i svirke, a ova gitara mi josh ubija inspiraciju

da li je ovo dobra ideja, jer mi treba upotrebljiva gitara odmah (mislim sad negde, kad nadjem neku finu na oglasima)? trebam li da pazim od kog je drveta i slicno? da li ce mi pokriti osnovne potrebe (necu sad raditi neke profi snimke i velike koncerte), da bude upola ko pravi telac? ili da skupljam pare za '72 customa i ne dajem pare na ovo (ovo je problematicno - nema ih kod nas, poskuplji da se nabave iz inostranstva)? koje pare da dam na njega: ja sam mislio 150e max?