LTD ALEXI 200 BK

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ssmc
Floyd

Re: LTD ALEXI 200 BK

Post by ssmc » 05 Sep 2009, 04:25

daci wrote:...A da na Ibanez stavim EMG magnete ne ide....
Ide ide i te kako :lol:

Verovatno znaš da ne možeš mešati EMG sa drugim magnetima (tačnije ako uzimaš aktivne,onda samo njih uzimaš)
I da čisto da znaš da EMG nisu isključivo za metal.Svira ih David Gilmour, Steve Lukater, Mark Knoplfer.....da ne dužim...
Nađi opet nekoga k'o ima EMG pa probaj, ja sam zamenio na mojoj gitari sam magnete i bio presrećan dobijenim zvukom,nisam upućen u DiMarzio i Seymore pa ti pričam o ovome što imam,a opet ni tu nisam sve probao da ti mogu pričati (imam EMG 85, SA i SLV magnete,svi su alnico i imaju, barem po mom mišljenju, prelep zvuk)
daci wrote:Planirao sam da kupim opremu do 500 eura ukljucujuci zamenu magneta

Ako menjaš magnete računaj da će na to da ode oko 300€ (daklem oko 100€ po magnetu,a možda i skuplje)
Dalje...pojačalo ne znam šta može da se uzme za ostatak novca (pogledaj po forumu ima dosta tema mislim) pošto bi prosto bilo gre'ota da sviraš takve magnete na pojačalu od 15W i naravno neki dist (isto pogledaj po forumu).....dakle ovo je varijanta da sviraš to što ti se svira,a ako hoćeš raznovrsnije onda...
mislim_stvarno wrote:
daci wrote:Sto se tice procesora sta mi vi predlazete koji da uzmem .
Ne uzimaj procesor.

Salim se, dobar je procesor za pocetak. Saznas sta ti sve treba od efekata, saznas kakav zvuk zelis da juris, pa kasnije kupis sve sta ti treba od pedala i penzionises procesor.

Ako vec planiras da kupis procesor, ne menjaj magnete, stedi pare. Iskreno ne verujem da ces uspeti da primetis razliku jer sviras samo godinu dana i to na pojacalu od 15w sa malim zvucnikom + zelis da dobijes zvuk koji si cuo da izlazi iz high-end gitare kakav je Jackson RR-24(predpostavljam da je u pitanju taj jer je jedan od retkih koji odgovaraju tvom opisu), koji kosta mnogo vise od tvoje gitare (1k eurova), i ko zna kroz sta si ga svirao... To je zvuk emg aktivnih magneta na alder telu, a ne dimarzio pasivnih na basswoodu (sto ne mora da znaci da je losa stvar), pa cak i ako primetis razliku, to opet nece biti ono sto sada trazis...

Najbolja varijanta ti je da kupis boss procesor, gt8 ili gt10, zato sto ih ljudi u glavnom hvale, a i zato sto ti procesori odrzavaju bezobrazno visoku cenu bez obzira koliko su stari i koliko gazeni...
.
....je jako dobar savet i naravno....
mislim_stvarno wrote:
Sada te svrbe pare izgleda, ali nemoj da zuris, pokajaces se ako uzmes nesto na brzinu.

Post Reply