Od prvog dana kada sam uhvatio bass gitaru kolege su pricale non-stop o nekim fenderima. Naravno i ja pocinjem da idealizujem firmu fender u glavi. Posto iz hobija skupljam frontlajnove taj trip se znatno prosirio. Kao high-end varijanta (znaci fender za 21 vek) namece se american deluxe serija. Imalo je tu jos par serija tipa custom classic iz custom shopa etc. Naravno, zivimo u Srbiji pa nije bas da svaki dan naletis na fendera ali dodje i taj trenutak.
U trenutku kada sam uzeo u ruku prvog fendera (american deluxe V jazz) osecao sam se kao ona deca iz Kocke Kockice kada su ih odveli u Takovo u EuroKrem fabriku. Znaci: speechless. Svi smo mi manje vise optereceni gitarama pa sam i ja sa frontalne slike jazz bassa znao bukvalno svaki detalj. U frontlajnovima stvarno govore o usecima ali: telo tog bassa i telo recimo replike 64ke nemaju bukvalno nikakve veze. Kada bi se gledala zapremina tela (

Forstringer je dosao u situaciji kada smo kolega i ja zavrsili sa istim pojacalima. Naravno napravimo a/b test na gajbi jer je rec o opasnim pojacalima koja su rucni rad, donesem ja moju gitaru i probamo. Fender je bio ista prica sem sto je bio sa 4 zice i drugi finish (natural koji je ukinut pre par godina u MIA dlx varijanti). Gitara mnogo bolje radi nego petica iako su ista klasa (naravno za fendera je to vec standard da su razlike drasticne), ali ponovo prosek.
Znajuci kakvih danas instrumenata ima nisu se ni sa hardverom nesto potrudili. Stvarno ima bolje. Mnogo bolje za skoro iste pare. Nemojte se zaludjivati kao sto sam ja nekada. Takodje ponekad dobijem utisak da gitare dobijaju cenu tako sto neki chicha kaze ae ova neka bude 4000000 dolara zato sto je crvena, a ova 3000000 zato sto je zelena. Neke stvari nisu logicne tu.