Jackson WRXT Warrior

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
KnightOfDoom
Site Admin

Jackson WRXT Warrior

Post by KnightOfDoom » 05 Sep 2009, 00:36

Vidim u jednoj prodavnici ima neki popust. Posto sam bio odusevljen sa Jackson JDR94 dok sam ga mucio nedelju dana koliko je bio kod mene, a volim taj stealth/warrior/xiphos oblik zainteresovah se za XRXT. Izgleda da je doslo vreme da se menja klan, bar sto se elektricne gitare tice :D
E sad, ne znam bas mnogo o jacksonima osim da je JS sranje a MG valjda kul. Kakve su ove iz X serije? Doduse ako skontam u probi da mi odgovara price "ovo drvo ono drvo, vrat ovakav onakav" mi nisu ni bitne, a bridge magnet ce verovatno biti zamnjen x2n-om...mada mozda i nece... Elem, mene najvise zanima vredi li cemu tremolo na njoj ( ili bilo kojoj koja ima taj jackson licenced tremolo)?

Solomon
Dimension 7

Re: Jackson WRXT Warrior

Post by Solomon » 05 Sep 2009, 01:29

Ja sam par puta na brzinu svirao na WRMG-u, malo svirao, malo divljao sa floydom ... prvo sto me odusevilo je sto gitara savrseno lezi uz tijelo, i kad stojim i kad sjedim ... zvuk ::ranting:: floyd mi se cini veoma stabilan i kvalitetan (mada nisam bas ekspert za floydove :mrgreen: )

Image

:hide: :metal:

:ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Sep 2009, 07:35

To je X serija, najlosija serija koja se pravi u japanu. Tela su od basswooda, magneti duncan designed, ali ipak mislim da nisi to hteo da cujes specifikacije.

Nisam jos svirao X seriju i ako sam planirao da odem da ih isprobam uskoro...
Sto se tremola tice, ja sam svirao one skuplje iz pro serije, sa tremolom, ali bilo je u radnji, pa nisam mogao da se izivljavam pa opet ne znam sta da kazem... :hide: Drzao je stim... :mrgreen:

Nisam od neke pomoci, al jbg... :ziveli:

JBT, jacksoni su jeftiniji u mitrosu nego na thomannu. Da nisu ispali iz kamiona... :mrgreen:

ognjen93

Post by ognjen93 » 05 Sep 2009, 09:50

mislim_stvarno wrote:To je X serija, najlosija serija koja se pravi u japanu. Tela su od basswooda, magneti duncan designed, ali ipak mislim da nisi to hteo da cujes specifikacije.

Nisam jos svirao X seriju i ako sam planirao da odem da ih isprobam uskoro...
Sto se tremola tice, ja sam svirao one skuplje iz pro serije, sa tremolom, ali bilo je u radnji, pa nisam mogao da se izivljavam pa opet ne znam sta da kazem... :hide: Drzao je stim... :mrgreen:

Nisam od neke pomoci, al jbg... :ziveli:

JBT, jacksoni su jeftiniji u mitrosu nego na thomannu. Da nisu ispali iz kamiona... :mrgreen:

Ma jok samo ih pregazio kamion :XD: :XD: :XD:

Bobi

Post by Bobi » 05 Sep 2009, 11:32

KnightOfDoom wrote:E sad, ne znam bas mnogo o jacksonima osim da je JS sranje a MG valjda kul. Kakve su ove iz X serije?
JS je serija namenjena pocetnicima, najjeftiniji modeli su tu. Gitare pravljene uglavnom u Indiji, najlosiji magneti (CVR jackson magneti, daleko da su *losi* ali su sigurno losiji od ostalih koje stavljaju), drvo je uglavnom indijski kedar, nemaju sharkfinove po vratu vec tackice i to uglavnom od plastike, generalno izgledaju jeftinije. Imao sam priliku da cujem jednog warriora iz JS serije sa strings through na svirci - mada je bio modovan sa EMG 81 - kidao je.

MG serija oznacava jacksone koji stock dolaze obavezno sa EMG magnetima. Uglavnom su bolt on, telo je alder i oni su vec radjeni u Japanu.

X serija je kao sto kolega vec rece jeftinija japanska varijanta, bili bi izmedju ove dve prethodne serije po kvalitetu.
Doduse ako skontam u probi da mi odgovara price "ovo drvo ono drvo, vrat ovakav onakav" mi nisu ni bitne, a bridge magnet ce verovatno biti zamnjen x2n-om...mada mozda i nece... Elem, mene najvise zanima vredi li cemu tremolo na njoj ( ili bilo kojoj koja ima taj jackson licenced tremolo)?
Jackson licenced se sad stavlja na vecinu njihovih modela. Ja imam na jednom dinkiju made in japan taj tremolo i nisam imao nikakav problem sa istim. Radi sasvim dobro.

Ako vec planiras da budzis bridz magnet onda je svakako preporuka neka jeftinija varijanta + taj magnet, pogotovu ako je aktiva, neces primetiti neke slabosti jeftinijih serija.

Pozdrav i naravno javi kako si prosao :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Sep 2009, 12:03

Evo mali dodatak, neke razlike koje sam primetio izmedju licenciranih floyda na Jacksonima Pro i X serije su:
Pro ima crni hrom, X ima srebrni
Pro serija je low profile tremolo, a X je obican

Mislim da nema vecih razlika izmedju tremola. Ovaj na pro seriji je Licencirani Floyd Rose Pro (http://www.floydrose.com/pro.html), a na X seriji je Licencirani Floyd Rose Original (http://www.floydrose.com/original.html), prvi je noviji patent, pa je verovatno zbog toga skuplja licenca za njega, pa se ugradjuje na skuplje gitare...
Jedino se na USA Selct seriju ugradjuje originalni floyd.

Inace, JS serija je samo za nijansu losija od Ibanezove RG serije, bolji su od GRGa, bar meni...

Kod Jacksona klase idu od prilike ovako:
JS (bobi vec rece sve sto treba o njima)
X najjeftinije iz Japana, u glavnom stede na hardveru, proizvode se u istoj fabrici gde i PRO i MG serija
Pro najbolje iz Japana, najkvalitetniji delovi itd
MG serija, obavezan EMG, ali recimo DXMG je mnogo blize X seriji, a DKMG je prakticno pro serija...

Bobi

Post by Bobi » 05 Sep 2009, 13:41

mislim_stvarno wrote:Evo mali dodatak, neke razlike koje sam primetio izmedju licenciranih floyda na Jacksonima Pro i X serije su:
Pro ima crni hrom, X ima srebrni
Da, btw ovo ne mora da bude pravilo jer srebrni tj hromirani hardver se stavlja na transparent finishe uglavnom. Eto taj dinki koji imam je trans red, iz pro serije, ima hromirani flojd.

Image

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 05 Sep 2009, 18:18

OK znaci tremolo ne bi trebao da me brine. Jbg problem je jer u prodavnici inace nisu nastimovane kako treba, a ako ima problema uvek pomislis da je do matorih zica. Pravo stanje skontas tek kad stavis nove zice i namestis gitaru kako ti odgovara.
Jos samo da navatam slobodnog vremena i da molim boga da ima gitare u prodavnici po toj ceni :)

Hvala ljudi!

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 11 Sep 2009, 13:09

Evo ga apdejt. Warriora nije bilo, lazi i pogresne informacije preko sajtova i telefona se nastavljaju, i ovaj put je licno :XD:
Probao sam DK2 i ostao zgadjen. Zvuk vise-manje... to ne mogu da ocenim cisto iz drndanja u prodavnici (jos kroz bugeru :) ) ali svirljivost i uopste osecaj gitare su mi uzasni. Mrtva je nekako... Dva matora jacksona koje sam svirao ( ps-4 Performer i jdr94) su tata, mama i ostatak familije za ovo. Pljunite me slobodno, takav utisak mi je ostao :) Ugradih x2n na mog ajbaniza i sad me bole uvo, jos da zavrsim neke locking civije :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Sep 2009, 14:09

KnightOfDoom wrote:ali svirljivost i uopste osecaj gitare su mi uzasni. Mrtva je nekako...
Jel ti ne lezi kao ibanez ili... Pitam posto su meni moj jackson jrr, DK2M i DKMG bili mnogo svirljiviji (ova dva sa setapom u prodavnici) od RG ibaneza. :?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 11 Sep 2009, 15:09

Ne lezi mi apsolutno nikako ni u odnosu na rg ni na ove starije jacksone. A ti stariji jacksoni mi bolje leze od rg-a :)

Post Reply