poz
imam priliku kupiti tal farlowa za ok lovu (polovnog naravno).. obozavam taj zvuk, i sama gitara je prelepa hahha.. no, ima li neko iskustva sa ovom gitarom?
sa es 175 (standard sa jednim p90 pickupom) sam imao prilike da se poigram, i naravno odushevljen sam bio.. obe su odlichne gitare, a ja vec neko vreme upravo jurim neki jazzbox.. tal farlow bih mozda mogao i na kratko da probam, a es175 bih morao da naruchujem...
naravno, kao shto uvek biva, davno sam probao es175 i vishe se ni ne secam kako to chudo zvuchi niti kako svira.. a ta gitara je prodata tako da, ne mogu ni da je probam opet i uporedim sa farlowom..
sad, zvuk obe gitare mi se uglavnom svidja, mislim da plus ipak dobija farlow ali za nijansu.. mene uglavnom interesuje, kakva su vasha mishljenja i utisci, i za koju bi ste se vi opredelili?
glavna stvar mi je da izaberem svirljiviju gitaru, jer ako je kao george benson signature, nema nishta od toga..
eto.. shta vi mislite? (i imajte u vidu da cu farlowa mozda imati mogucnosti da probam, a es 175d necu)
hvala i pozdrav
Es 175d ili tal farlow?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Hillybilly
Re: Es 175d ili tal farlow?
Sta god odabrao neces pogresiti. Najbolje je probati ih obe jednu pored druge (duze vremena) ako je izvodljivo, pa sam odluci. Najvaznije je da tebi legne u ruku.
BTW gde si ih video/probao? Voleo bi i ja da probam tu varijantu sa jednim P90 PU. Mada mene najvise greje Super 400 sa P90. Ah...pusti snovi!

BTW gde si ih video/probao? Voleo bi i ja da probam tu varijantu sa jednim P90 PU. Mada mene najvise greje Super 400 sa P90. Ah...pusti snovi!

-
Tal Farlow ? Jesus christ....ne bih ni pomislio da nekoga ovde zanima njegova sign gitara...covek je pionir sto se tice personalnih modifikacija ( laka mu zemlja
), kao i ostalih elektronskih eksperimenata...mali off, ali prica se da je covek izumeo octave divider kao i phase shifter mnogo pre nego sto je neko resio da proizvodi i unovci pomenuto...totalni genije !!
Zao mi je sto ne mogu da dam konkretan komentar, nikada nisam licno svirao nista od pomenutih gitara...samo kopije 175
EDIT: Ladno sam se setio da sam ipak probao i svirao jedan stari sunburst es175...ali opet...nemam sa cime da ga poredim...jedino se secam da je vlasnik stavio neke ultra light zice, sto bas nije domen mojih lopata od saka...
ali lepo zvuci gitara...bas jazzy, iako ne bih mogao da sviram jazz da spasim sopstveni zivot. 

Zao mi je sto ne mogu da dam konkretan komentar, nikada nisam licno svirao nista od pomenutih gitara...samo kopije 175

EDIT: Ladno sam se setio da sam ipak probao i svirao jedan stari sunburst es175...ali opet...nemam sa cime da ga poredim...jedino se secam da je vlasnik stavio neke ultra light zice, sto bas nije domen mojih lopata od saka...

pa nisi bash prochitao post... tal farlow ce da stigne ako sam jako zainteresovan (shto jesam), ali je pitanje koja je prava za mene.. jer es175 ni ne mogu da se setim kako zvuchi.. to je bilo od drugara, pre par godina.. prodao je.. a meni da ce da legne u ruku, to je sigurno hahaha.. sviram i bass.. sting ray 5 uzeh skoro.. ubija.. mislio sam da ce mi tebati vremena da shvatim kako na shirem vratu sviram, medjutim ruka mi i dalje obuhvata ceo vrat bez problema.. (u prevodu, imam ruke kao tal farlow - ogromne)Hillybilly wrote:Sta god odabrao neces pogresiti. Najbolje je probati ih obe jednu pored druge (duze vremena) ako je izvodljivo, pa sam odluci. Najvaznije je da tebi legne u ruku.

bio je totalni genije, neka mu je laka zemja..Kill surf city wrote:Tal Farlow ? Jesus christ....ne bih ni pomislio da nekoga ovde zanima njegova sign gitara...covek je pionir sto se tice personalnih modifikacija ( laka mu zemlja), kao i ostalih elektronskih eksperimenata...mali off, ali prica se da je covek izumeo octave divider kao i phase shifter mnogo pre nego sto je neko resio da proizvodi i unovci pomenuto...totalni genije !!
![]()
koje tachno kopije 175ice? ja sam naleteo na ibanez af125, i zvuchao je kao ok.. al jbg, nije to to, jednostavno...
-
Pazi...jeste neki ibanez ako se dobro secam (
), ali ne znam tacnu oznaku...
u svakom slucaju, svirao sam klin na nekom lampasu, i zvucali su toplo/mutno u odnosu na standardne rock gitare...nisam bas bio iskusan tada...a nisam nesto iskusan ni sada.
Jbg, znam da nisam od velike pomoci, samo se secam tih misticnih susreta sa ne bas standardnim gitarama ! 

hahah.. pa ne zvuchi kao standardna rock gitara, jer i nije rock gitara.. mislim sve su to replike gitara slichnih ovim.. a to su tipichni jazzbox-i.. iskreno, meni af125 zvuchi i previshe svetlo.. uopshte ti ibanezi.. sad, ugradjivati druge pickupove da bi na kraju shvatio da mi ni drvo ne radi kako treba, malo je suludo zar ne? ali isto tako, odlichne su za svirke i za vezbu, to je neosporivo.. ali meni uglavnom trenutno treba za studijsko snimanje, tako da mi ne treba takva gitara..Kill surf city wrote:Pazi...jeste neki ibanez ako se dobro secam (), ali ne znam tacnu oznaku...
u svakom slucaju, svirao sam klin na nekom lampasu, i zvucali su toplo/mutno u odnosu na standardne rock gitare...nisam bas bio iskusan tada...a nisam nesto iskusan ni sada.
Jbg, znam da nisam od velike pomoci, samo se secam tih misticnih susreta sa ne bas standardnim gitarama !
-
Onda nema druge nego da se izujes, posle iscrpnog istrazivanja na temu....sto je meni ok...ali gitare ipak treba probati !
p.s.
Naravno da ne zvuci kao standardna rock gitara...ipak je to jazzbox...samo prenosim verodostojnu verziju onoga cega se secam !
Sa srecom nek' ti je svakom slucaju !!! Mali broj ljudi razmislja o kupovini takvih gitara, uglavnom pasionirani ljubitelji !

p.s.
Naravno da ne zvuci kao standardna rock gitara...ipak je to jazzbox...samo prenosim verodostojnu verziju onoga cega se secam !
Sa srecom nek' ti je svakom slucaju !!! Mali broj ljudi razmislja o kupovini takvih gitara, uglavnom pasionirani ljubitelji !