Kupovina električne gitare do 200E

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Kupovina električne gitare do 200E

Post by Guitar_thrill » 19 Sep 2009, 19:57

cccira wrote:Ja sam, verovali vi meni ili ne, pre 2 godine (oko nove godine) platio skvajer standarda 300 i kusur eura u mitrosu :O.o:
i ja isto,doduse pre 3-4 godine, a mislim i da smo imali istu gitaru, candy apple red squier standard fat stratocaster :ziveli:
bas sam se iznenadio,kad sam cuo za ovaj popust...porsto dodje coveku da uzme jednog,pa da na njemu isprobava sve zivo :)

coca

Post by coca » 22 Sep 2009, 18:14

Evo da Vas obavestim juce sam kupio Kramer Focus VT 221s Deluxe gitaru tzv.Fatboy, boje Candy Aplle Red, i mislim da je dobra trgovina za te pare!!!
BODY: Alder and Nato
BRIDGE: Vintage Style 6-Screw Tremolo
COLORS: Black (EB), Vintage Sunburst (VS)
NECK: Maple Bolt Neck / Maple
PICKUPS: 2 - Single Coil Pickups plus a Humbucker
SCALE: 25.5"

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:OjZ_ ... 4746_l.jpg
Ako koga interesuje jos detalj o ovoj gitari neka posalje posr, pa cu da odgovaram!!!
P.S. Za sada sam zadovoljana ako neko ima iskustva sa istom gitarom neka pise, naravno i dobra i losa!!!! Coca!!!

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Sep 2009, 18:54

pa napisi neki tvoj utisak kratki,kako si je ti doziveo ,kako se cuje itd,jer kontam da ce pomoci nekom dosta,jer cesto ima tema o kupovini prve gitare :ziveli:

coca

Post by coca » 22 Sep 2009, 19:13

Gitara je za sada odlicna, ima dosta mocan zvuk za bluz i rock inace takvu sam i trazio, to je strat oblik gitare, svirkao sam je u par navrata pre nego sto sam se odlucio za nju, probao sam naravno i druge tipa Squiera, J&D,medjutim ova mi se pokazala kao vrlo mocna... Takodje je probao i jedan lik kad sam je isao gledati. lik je inace profi muzicar i zamolio sam ga da je proba onako spontano i da kaze svoje misljenje o istoj... da skratim pricu lik je probao gitaru i rekao je batice slobodno pazari nemas brige...
Imao sam srecu da je probam na pojacalu koje planiram da kupim Vox VT 15 i to je isto dalo veliki doprinos da prevagne ova u mom konacnom izboru.
Veoma ima dobro odradjen vrat, telo je super boje Candy Apple Red, magneti za sada odlicno rade, 2 singla i jedan hum, 5-stepeni prekidac je odradjen solidno, potenciometri super rade, imaju metalne kapice za razliku od Squier i ostalih sto ipak daje bolji utisak i kvalitet ali to ne mora da znaci uverute se sami!!!???
Sve u svemu moja konacna ocena na skali od 1 do 10 bila bi naravno za kompletan instrument negde izmedju 8-9, postoji mogucnost da se nabace uvek bolji i najbolji magneti tipa SD i slicnih kao i ostali hardwear civije, Bridge.... samo je pitanje da li i koliko si mastovit....
Za sada toliko pa se javljam...

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Sep 2009, 19:27

coca wrote:Gitara je za sada odlicna, ima dosta mocan zvuk za bluz i rock inace takvu sam i trazio, to je strat oblik gitare, svirkao sam je u par navrata pre nego sto sam se odlucio za nju, probao sam naravno i druge tipa Squiera, J&D,medjutim ova mi se pokazala kao vrlo mocna... Takodje je probao i jedan lik kad sam je isao gledati. lik je inace profi muzicar i zamolio sam ga da je proba onako spontano i da kaze svoje misljenje o istoj... da skratim pricu lik je probao gitaru i rekao je batice slobodno pazari nemas brige...
Imao sam srecu da je probam na pojacalu koje planiram da kupim Vox VT 15 i to je isto dalo veliki doprinos da prevagne ova u mom konacnom izboru.
Veoma ima dobro odradjen vrat, telo je super boje Candy Apple Red, magneti za sada odlicno rade, 2 singla i jedan hum, 5-stepeni prekidac je odradjen solidno, potenciometri super rade, imaju metalne kapice za razliku od Squier i ostalih sto ipak daje bolji utisak i kvalitet ali to ne mora da znaci uverute se sami!!!???
Sve u svemu moja konacna ocena na skali od 1 do 10 bila bi naravno za kompletan instrument negde izmedju 8-9, postoji mogucnost da se nabace uvek bolji i najbolji magneti tipa SD i slicnih kao i ostali hardwear civije, Bridge.... samo je pitanje da li i koliko si mastovit....
Za sada toliko pa se javljam...
:ziveli: :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 22 Sep 2009, 21:53

Cestitam, ja imam 111S, fenomenalna gitara za te novce!... mislim... u tom rangu..

coca

Post by coca » 22 Sep 2009, 22:03

Kako ti se pokazao taj 111S Kramer, koliko ga dugo imas?, koje zice koristis 9-tke ili 10-tke i koju marku, jesi li radio setup i kako si prosao? Na kom pojacalu sviras?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 22 Sep 2009, 22:47

Sta da ti kazem..

coca wrote:Kako ti se pokazao taj 111S Kramer, koliko ga dugo imas?, koje zice koristis 9-tke ili 10-tke i koju marku, jesi li radio setup i kako si prosao? Na kom pojacalu sviras?
Imam ga oko 4 godine, prvenstveno sam trazio gitaru na koju cu da zakacim dodatni uredjaj. Drug koji je vec kupio gitaru, pomenuo mi je ovu.. probao sam i video: Gitara je vrrrlo fino uradjena, iako je Koreja, svi delovi su bili lepo uklopljeni, Finis dobar, drvo puno... Elektronika - svestan sam bio da je neka ŽLJ.. ali na pojacalu to se nije tooolko primecivalo, Cak, bila je solidna... u smislunicim posebno se nije odvajala po zvuku od malo skupljih gitara...

E resih da je narucim (BTW moja je stigla iz USA sa MusicYO sajta i kostala je 69 dolara... plus shipping 9 = 78 sve ukupno ili 66 evra u tom tenutku.) i jedino sto sam se plasio je da nije jedna serija ovakva, a druga onakva.. no, na moje zadovoljstvo, gitara je egzatnih karakteristika.. kao i ova sto sam je probao.

Znaci gitara radi fenimenalno, ima tipicni Kramer vrat (zaboga gitara je Focus BY Kramer), tanak i zgodan.. i meni je veoma inspirativna. koristim 0.009 komplet.. e ad, najzanimljivije je to sto set up nisam dirao, jer nije bilo potrebe. Gitara je fabricki setovana na "super" stanje. takodje, sve ostalo je OK, jedino mi malo smeta sto su leptiri mehanizma za stimovanje, plasticni, ali moram da kazem da lepo rade ...

E sad pojacalo... mikseta, pedale procesor... sve je to tolko nebitno... jer ton pravis ti..

Sve u svemu i da si dao 150E, gitara je vrrrrlo dobra za te pare.. nisam znao da ih i kod nas ima.. MADA samo modeli 211S i 221S.. jer 111S sam Focus ne pravi...

Pozdrav i da se nasviras gitarom..!!!

Evo moje.. http://i154.photobucket.com/albums/s250 ... Kramer.jpg

Post Reply