Konačno rešenje za sve koji kupuju gitaru
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Konačno rešenje za sve koji kupuju gitaru
Pošto je gro postova na forumu tipa: " Šta da kupim za xy pineza " predlažem sledeće: svako da glasa, prenese svoja iskustva, moderatori to saberu i imamo top listu gitara prema cjenovnom rangu:
do 100€ prelistaj oglase, pitaj komšiju i ne nadaj se ničemu dobrom.
U nižoj kattegorij(100 do 250 evrića) nema puno dileme:
Squier ili Yamaha
do 100€ prelistaj oglase, pitaj komšiju i ne nadaj se ničemu dobrom.
U nižoj kattegorij(100 do 250 evrića) nema puno dileme:
Squier ili Yamaha
- johnny_b_good
Re: Konačno rešenje za sve koji kupuju gitaru
Yamaha
sve dobro,potice iz japana
(iako je pacifica indonesia 
sve dobro,potice iz japana

- tHe bLuEsMaN
Ma zna se Squier 100%!!!
Za Yamahu neam pojma, ali Squieri u tom cenovnom rangu (100-250) su krš živi, makar bili, kad sam prekopavao Mitros krajem prošle godine. Gitare težine trzalice, bez laka na zadnjoj strani vrata (koji je maltene konkavnog oblika, ruku da isečeš na ivice). Prvi model koji se može nazvati ljudskom đitrom je bio oko 35k dindži. Ne znam da li se sada situacija promenila.
Moj Squier Standard Stratocaster (2009.godište) je potpuno suprotna gitara od onoga što pišeš. Težina i debljina tela su potpuno normalni za Strata, vrat je lakiran sada modernom saten tehnikom kakva je recimo i na usa Deluxe Stratovima pa se pri površnom pogledu čini da nije lakiran, C oblika je i čak malo dubok za moj ukus i nikako ne seče ruku, magneti su ODLIČNI AlNiCo vintage tona, gitara se ne raštimava. A koliko čujem prodaju se za nekih 15-16.000 dinara što je izuzetno povoljno. Što se mene tiče mirne duše mogu svakome da je preporučim.nebojsak wrote:Za Yamahu neam pojma, ali Squieri u tom cenovnom rangu (100-250) su krš živi, makar bili, kad sam prekopavao Mitros krajem prošle godine. Gitare težine trzalice, bez laka na zadnjoj strani vrata (koji je maltene konkavnog oblika, ruku da isečeš na ivice). Prvi model koji se može nazvati ljudskom đitrom je bio oko 35k dindži. Ne znam da li se sada situacija promenila.
Dobro, to bi onda moglo da se pogleda. Možda se nešto promenilo za godinu dana. Ondašnje gitare za te pare su bile baš katastrofa.
Pa jesu katastrofa, Bullet i Affinity serije. Standard je ozbiljnija, prava, gitara, koja sa budzenjem moze biti i odlicna. Jos su sada svi na popustu, pa Standard kosta koliko Affinity inace. 15000 dinara.
Po meni je ne treba ni budžiti samo je pitanje šta čovek očekuje od takve gitare. Ja sam recimo promenio potenciometre (u originalu su 500 K) i ubacio Saymour Duncan SSL-1 magnete, ali to baš i nije bilo neophodno jer i originalni rade odlično, malo su svetliji, ali kada se tonske kontrole malo zavrnu dobije se jako fini ton. Uostalom poznato je da je Točak bez problema odradio svirku baš sa takvom gitarom. Jedino što ću još da promenim u dogledno vreme je nut koji mislim da nije baš najbolji. Uzgred, sustain je neobično dobar posebno kada se uzme u obzir klasa instrumenta.shule wrote:Standard je ozbiljnija, prava, gitara, koja sa budzenjem moze biti i odlicna.
Ти Сквајер Стандард Стратокастери су „бест бај“ (по тој акционој цени). Моја једина замерка је обрада крајева прагова, оће мало да штрче. Иначе, врат је таман за моју шапу, навикао сам на онај класични полиуретански лак на јавору (имао сам их на три ранија Фендера), али и овај може да прође, чини ми се да мање „кочи“ руку када се зноји. Нут делује јефтино, али ја га не мењам, као ни струју. Уосталом, да се разумемо, овај мој примерак није кинески већ ремек-дело једног индонежанског градитеља...Sava wrote:Po meni je ne treba ni budžiti samo je pitanje šta čovek očekuje od takve gitare. Ja sam recimo promenio potenciometre (u originalu su 500 K) i ubacio Saymour Duncan SSL-1 magnete, ali to baš i nije bilo neophodno jer i originalni rade odlično, malo su svetliji, ali kada se tonske kontrole malo zavrnu dobije se jako fini ton. Uostalom poznato je da je Točak bez problema odradio svirku baš sa takvom gitarom. Jedino što ću još da promenim u dogledno vreme je nut koji mislim da nije baš najbolji. Uzgred, sustain je neobično dobar posebno kada se uzme u obzir klasa instrumenta.shule wrote:Standard je ozbiljnija, prava, gitara, koja sa budzenjem moze biti i odlicna.