Vaš najgore utrošen novac na gitaru / opremu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ness

Re: Vaš najgore utrošen novac na gitaru / opremu?

Post by ness » 20 Oct 2009, 14:41

Ja sam imao neku "eko" italijansku elektricnu gitaru. Bila je bas losa , pragovi su bili toliko izlizani da su pojedini bili bukvalno ravni sa fretboardom ! O kotiranju nije bilo govora uopste, ali ja tada nisam ni znao sta je kotiranje! :mrgreen: A platio sam je 100 maraka(marke bile u opticaju a ne evro),sramota ! :mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 22 Oct 2009, 12:38

znam jednog gitaristu koji ima eko gitaru, podseca malo na sg mozda.
on se nastima i posle par pesama svira dalje rastiman ceo koncert. :metal:

Sava

Post by Sava » 22 Oct 2009, 17:00

Генерално нисам имао промашаја осим овога: на аукцији сам купио неки Digitech Vocalist за који ме је продавац преварио јер је овај био полуисправан. Онда сам га поправио па мењао за Хендрикс вах на којем није био добар потенциометар. Затим сам послао паре Банзаиу за потенциометар, али су ми паре нестале. У другом покушају сам купио потенциометар, касније и Фасел калем. Сада је то одличан вах, али ме кошта неких 130-140 евра!

ness

Post by ness » 22 Oct 2009, 22:35

nenadnenad wrote:znam jednog gitaristu koji ima eko gitaru, podseca malo na sg mozda.
on se nastima i posle par pesama svira dalje rastiman ceo koncert. :metal:
:lol: :lol: :lol:

Bolix

Post by Bolix » 23 Oct 2009, 02:34

prva gitara neka akusticna nedaj boze=D 50km iskrivila se od stojanja na suncu a vrat je bio svirljiv od 1-5 praga posle je islo udubljenje i na kraju vrata zice su bile jedno 5cm odignute od vrata :O.o: a ja tad nisam imao pojma kakva gitara treba da izgleda=D
Onda posle za 150km hohner ele.git normalan vrat i sve al ne normalna kobilica pucale zice ko lude na istom mjestu valjda bilo naostreno sta vec,i nije mogla da primi nikakvu distroziju :mrgreen:
onda prestajem svirat neko vreme i prodajem to za 50km
posle kupim jolana 100km nekakava pola boje otpalo vrat onak kriv al ne tolko :lol: zvuk i drvo isto nista pa je prodam za 80km
opet prestajem svirat onda posle opet kupim stellu nekakvu rusku 6 magneta :o za 100km i digitech rp50 al je bila ruzna i vrat nije bio kako treba pa prodam i onda nisam svirao skoro 1 god.i kupim Stratocastera (tu se nisam zajebo) :metal:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Oct 2009, 07:34

Hm, ne znam... Mislim da samo kad se kupuje žmureći može da se kupi nešto apsolutno neupotrebljivo. Naravno da sam imao manje i više uspešne kupovine, ali generalno, svaki komad opreme ima nekakvu upotrebnu vrednost. Nekad je to samo zarad formiranja kriterijuma, nekad je nešto bez čega više i ne pomišljaš da sviraš. Jednostavno, novac potrošen na opremu nikad nije zaista bačen.

Eeeee, ne znate vi šta su bačene pare. Kad krenem da kupim nešto što ću da obučem, a zeznem se da dozvolim da moja žena ide samnom, i da ona odabere... e to su bačene pare! Kad o tome mislim, onda je svaki dinar potrošen na opremu apsolutno genijalna investicija!

Sava

Post by Sava » 23 Oct 2009, 09:42

Kristijan wrote:Eeeee, ne znate vi šta su bačene pare. Kad krenem da kupim nešto što ću da obučem, a zeznem se da dozvolim da moja žena ide samnom, i da ona odabere... e to su bačene pare! Kad o tome mislim, onda je svaki dinar potrošen na opremu apsolutno genijalna investicija!
To je bar lako, promeni ženu :lol: !!!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Oct 2009, 09:55

Kristijan wrote: Eeeee, ne znate vi šta su bačene pare. Kad krenem da kupim nešto što ću da obučem, a zeznem se da dozvolim da moja žena ide samnom, i da ona odabere... e to su bačene pare! Kad o tome mislim, onda je svaki dinar potrošen na opremu apsolutno genijalna investicija!
Hahaha do jaja. Istina najveca, ok, nisam bio ozhenjen, ali imao sam devojke koje su znale da utichu na mene da kupim apsolutni feces od odece, a ja bejah preveliki papuchar :mrgreen:

Crnja

Post by Crnja » 05 Nov 2009, 22:34

novac potrosen na opremu ili u kafani nikada nije propala investicija,mada moram priznati da sam i ja papucar ponekad...i onda mi uvek novcanik strada..... :cry: :ziveli:

kide

Post by kide » 06 Nov 2009, 06:59

Kristijan wrote:Eeeee, ne znate vi šta su bačene pare. Kad krenem da kupim nešto što ću da obučem, a zeznem se da dozvolim da moja žena ide samnom, i da ona odabere... e to su bačene pare! Kad o tome mislim, onda je svaki dinar potrošen na opremu apsolutno genijalna investicija!
pa to je bar lako, prestani da kupuješ odeću. ja sam prestao i evo već treća godina, nisam čak ni gaće kupio :ziveli:

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 07 Nov 2009, 22:25

Ali kad tim gacama(naravno cistim :lol: )jednog dana obrises fretboard, zaboravis na bilo kakvu specijalnu krpicu za gitaru i eto ti obrnute filozofije :idea:

Vlado

Post by Vlado » 26 Nov 2009, 09:28

Odlicna tema...Pre otprilike 10 godina uzeo Zoom 505 = veeeelika greska, prodao ubrzo...ili menjao za nesto ne secam se. pre par godina,2-3 mozda uzeo boss ME50...opet pogresio. Prodao i to posle 5-6 meseci, pa uzeo boss GT6 a ubrzo i to prodao. Jbg...bas sam se namasio u zivotu.
Na kraju ipak pogodio dobitnu kombinaciju za mene tj. skupio par pedala i sad sam konacno zadovoljan.

Post Reply