Yamaha VS Ibanez
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Yamaha VS Ibanez
Da i meni je ta Pacifica super gitara josh za te pare, ima zdrav humbuckin sound, ultra lep i fin vrat, cela izrada je na nivou mnogo skupljih gitara sto je kod Yamahe i inace slucaj. Mislim da svako ko kupi tu gitaru nece odustati od sviranja def. I ona gore prva Pacifica 112XJ je odlicna gitara, i izgleda sasvim pristojno, nije naprzena. Solid alder body, i vol pot koji je odmaknut od humbuckera taman kolko treba da ne smeta.
Pacifica izuva koliko je svirljiva i kakav ton daje!
baki ovakvog ibaneza ima moj ortak koji svira rock i mogu ti reci da je gitarica azdaja....hmhmhmh ja se ne razumem bas mnogo ali zvuk je grgrgrgrgrgrhhhg
http://www.youtube.com/watch?v=u_C-4XuXBzg pogledaj pa sam vidi kako zvucicoce wrote:baki ovakvog ibaneza ima moj ortak koji svira rock i mogu ti reci da je gitarica azdaja....hmhmhmh ja se ne razumem bas mnogo ali zvuk je grgrgrgrgrgrhhhg
pa ako je taj snimak,merodavan,a naravno da nije,onda ovo zvuci katastrofalno..ja bih se pre odlucio za pacificu
baki ko voli nek izvoli ja sam samo rekao svoje misljenje.....muki17 wrote:pa ako je taj snimak,merodavan,a naravno da nije,onda ovo zvuci katastrofalno..ja bih se pre odlucio za pacificu
Skroz kul varijanta ona yamaha sa fiksnim mostom 

jedan offtopic dal cu mocu izvuci vise sustaina iz pomenute yamahe ako fiksiram tremolo?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Razmisli o Squier Standard Stratu, sada su na popustu u mitrosu...Yamaha je oko 22k a Squier je oko 15k, razlika u ceni bi mogao biti jedan fin magnet mozda...ili dva na oglasima
Standard Squieri su lepo izradjeni sasvim, sad sam skoro bio sa ortakom da on kupi i radi gitara za sve pare 

I to sam razmisljao, ali videcu....nesto bas nemam poverenja u Squier...nemanjavelimirovic wrote:Razmisli o Squier Standard Stratu, sada su na popustu u mitrosu...Yamaha je oko 22k a Squier je oko 15k, razlika u ceni bi mogao biti jedan fin magnet mozda...ili dva na oglasimaStandard Squieri su lepo izradjeni sasvim, sad sam skoro bio sa ortakom da on kupi i radi gitara za sve pare
- Rocket Roll
Nešto više, da. Malo više.MaLuCkO wrote:jedan offtopic dal cu mocu izvuci vise sustaina iz pomenute yamahe ako fiksiram tremolo?
Hmm jos jedno pitanje!Kada recimo odsviram ton i sad dok ton krece da se "gubi" cujem oscilacije u zvuku kao da se neko recimo zeza sa volume pedalom pa pomislih da je i to do tremola!Right?