Schecter Omen 6 bez farbe

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Schecter Omen 6 bez farbe

Post by Rocket Roll » 07 Dec 2009, 20:16

...što mene podseti da do sada nisam sreo ženu / devojku / biće ženskog pola koja nije zacičala "Jaaao, baš je cakana!" ili nešto na tu temu kad je videla mog Strata. A mene je uvek nerviralo to što ne znam koliko je debeo finiš, niti od koliko je komada telo...

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Dec 2009, 20:34

Vidim da nisam dobro shvacen,onim sto sam postovao.ajd ovako ako mogu da objasnim(nisam imao u vidu samo manje drveta)
hipoteticki,kurs stoji isti(da ne zalazim u zamku kalkulacije i racunanja valute kroz godine),ekvivalentne su skoro cene gibsona nekad i sad(danasnjih 100 dplara nije isto sto i 100 dolara 1954 ili koje god)
Npr
Djurson Standard(u punom drvetu honduras mahagoni,najbolji moguci,skoro savrsen)-------2500dolara
posle par godina isti taj
Djurson Standard(s rupama u telu,mahagoni,prosecan,nekad moguci problemi u kvalitetu)--2500dolara
posle par godina( godinama pocine i kvalitet da opada al vadi se na tradiciju)
Djurson Standard(chambered,mahagoni,nepoznat,nekad moguci problemi s kvalitetom)-----2500dolara
uz novi model(kvalitet konstantno opada)
Djurson Standard reissue(puno drvo kao prvi,neki mahagoni)---ali gle sad---------------------------5000dolara

Troskovi jedne gibson gitare ne prelaze ni 500 dolara po komadu(to je korporacije,nije SZR),tako da chambered,nechambered isto mu je.Glodalice nek glodje,a i ne mora.Kvalitet je drasticno opao(dobrog vrhunskog drveta sve manje) i sve cesce se zale na isti,pogledajte samo po stranim forumima,licno sam vise puta imao prilike da se uverim u spoj vrata i fingerboarda(i na studiju,i na standard-u i na traditionalu),a i vrata i tela,pragovi..kontrola kvaliteta u Gibsonu je jako losa(al po principu,kakva plata takva vrata) Na jednom forumu covek je postovao slike kako se vrat odvojio od tela na ganc novoj gitari.Na gitari koja kosta toliko to ne sme da se desi.Ovde zeljni Gibsona,pa sta god da uvale,ako pise Gibson,gledas ga kao amajliju.
A ti takvo cudo treba da platis 2300 evra a i vise,i da molis boga da je sve s njim u redu.Ovaj Sekter je takav kakav je,moze da ima cvor,a i ne mora,da je od 5-6 delova,moze da bude dobar,a moze i los,ali on kosta 300-400 evara,od takve gitare to se moze ocekivati.

A korporaciju Gibson vodi gamad,koja lagano dovodi mast u propast(ko da je Srbi vode).danas je u velikoj krizi.Izdaju se promasaji,gitare sve losije,a cene sve vece i nebuloznije.Do pre 2 meseca su pompezno najavljivali uz blagoslov Hendriksove sestre(alava na pare kao i gospoda u Gibsonu) Gibson Hendriks Strat
Image
i jebeni Hendriks klavire(s neverovatnom cenom od oko 160.000 zelenih)

http://nevertoolateguitar.com/2009/09/2 ... by-gibson/

I posle ogromnih zalbi,a i taj Dzimi se pobunio( :XD: ) o hendriksu i novim proizvodima ni reci vise.

Isto tako i ostale vece firme.samo ne ovako drasticno.Kvalitet je odavno u senci profita.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Dec 2009, 20:48

Haralampije wrote:...Gibson Hendriks Strat...
Tako mi zelenih novčanica!

Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Dec 2009, 20:56

"... and then god cried"

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Dec 2009, 20:58

hehehe,pticica mi nesto zanimljivo dojavila.

"November 17, 2009 U.S. Fish and Wildlife Raid

The Nashville-based guitar manufacturer is being investigated for violating the Lacey Act, a key piece of environmental law, for importing endangered species of rosewood from Madagascar lemur preserves. Federal authorities seized an unknown quantity of alleged endangered and illegal rare wood purchased by Gibson which was stored at the company's factory. [23] Until the investigation has been concluded, Henry E. Juszkiewicz, CEO and Chairman of Gibson Guitar Corporation, has taken a leave of absence as a board member of the Rainforest Alliance. The Rainforest Alliance has issued an official statement on the matter.

However, according to later updates, no arrests have been made. Authorities were unable to confirm whether any items from Gibson's plant were seized."

http://www.rainforest-alliance.org/fore ... bson_usfws

eg303

Post by eg303 » 07 Dec 2009, 21:16

У је... Да ми је неко причао, не би веровао, мислио сам да је реч о јефтиним фотошоп зајебанцијама кад оно... :krstise: :povrac:
За тај Гибсон Страт требао би неко да их оплави тужбом, немогу да верујем да не постоје границе безочности, мора да постоји испред Фендера неки добар адвокат из оних њихових серија па да плате кинту за овкав, мало је рећи неукус... Кваре ионако никакву слику коју имам о њима...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Dec 2009, 22:37

Bolje jedna dobra gitara nego neko drvo u nekoj tamo sumi.

ness

Post by ness » 07 Dec 2009, 22:43

Funkomat wrote:Bolje jedna dobra gitara nego neko drvo u nekoj tamo sumi.
:lol: :lol: :lol:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 Dec 2009, 22:46

@haralampije, jel si uracunao nabavljivost materijala u cenu? :mrgreen:
hehehe,pticica mi nesto zanimljivo dojavila.

"November 17, 2009 U.S. Fish and Wildlife Raid
Jel je to golub pismonosa koji je nosio vesti preko atlantika ? :mrgreen:

@eg303 - strat , les paul i tele su proglaseni generickim oblicima ako sam dobro upamtio tako da nema nista od nikakve tuzbe.
Nisi primetio da ima malo vise kopija tih oblika ? :mrgreen:
A sto se tice hendrixovog imena, moguce je da je i porodica htela da zaradi pa naisla na gibson za koji kazu da je mnogo halapljiv vec neko vreme.Mislim, u svakom slucaju ne moze bez njihove dozvole.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 07 Dec 2009, 22:53

nenadnenad wrote: A sto se tice hendrixovog imena, moguce je da je i porodica htela da zaradi pa naisla na gibson za koji kazu da je mnogo halapljiv vec neko vreme.Mislim, u svakom slucaju ne moze bez njihove dozvole.
ta njegova sestra (koja mu i nije sestra) samo gleda gde ce da zgrne pare na njegovo ime

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 Dec 2009, 23:27

well i went ahead and stained it a dark walnut color and found holes in this guitar as well ..
two holes that were drilled for no reason on the back and the rest are what appears to be termite cavities or something also a Nice trail line on the side that i sanded out ...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Mogut

Post by Mogut » 07 Dec 2009, 23:48

Odlična je tema i slike su super,
ali,
mislim da ljudi desetostruko uveličavaju i mistifikuju uticaj drveta na ton električne gitare.

Jel stvarno taj čvor u drvetu toliko ubija ton? a šta bi bilo da je tu rupa?
Da li iko može da na osnovu zvuka proceni da li je telo mahagoni jednodelni
ili lipa iz 7 delova? Ne verujem.

Naravno da je drvo važno, ali kad odvrneš 100 vati pod teškom distorzijom...
to postaje više estetika. To je neko moje iskustvo.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Dec 2009, 00:02

Ja ne tvrdim nista u vezi drveta. :mrgreen:
Al, dzaba sve dok se ne urade precizni testovi i poredjenja mada i onda je pitanje kolko ce to da se upije.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 08 Dec 2009, 20:21

Znaci Firmu Gibson moze jedino spasiti budget klasa LP od presovane mahagoni piljevine po strogim fabrickim specifikacijama laminat tehnikom.Cena 500e-simbolika(kod nas naravno 799)

MUzzY

Post by MUzzY » 08 Dec 2009, 20:39

Mogut wrote:Odlična je tema i slike su super,
ali,
mislim da ljudi desetostruko uveličavaju i mistifikuju uticaj drveta na ton električne gitare.

Jel stvarno taj čvor u drvetu toliko ubija ton? a šta bi bilo da je tu rupa?
Da li iko može da na osnovu zvuka proceni da li je telo mahagoni jednodelni
ili lipa iz 7 delova? Ne verujem.

Naravno da je drvo važno, ali kad odvrneš 100 vati pod teškom distorzijom...
to postaje više estetika. To je neko moje iskustvo.
:1:

Post Reply