koje magnete staviti na Ibanez s320?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: koje magnete staviti na Ibanez s320?
Gledao sam to i ja, pogledaj comment-e, kazhu ljudi da je video sranje. A i verujem rechima Rocket-a. VIdecemo.
Video je ... mozda sranje ali cujes jasno koja je filozofija zvuka oko ovih pickupa. Ostri, ubistveni visoki zarad "tog" attack-a i uuuuuutegnuti basevi. I naravno high output sto meni bas ne odgovara.
Mozda se tebi svide
Mozda se tebi svide

Gledao sam i taj, zhivo sranje mu je zvuk pa makar bio i LP.
Ne znam, videcu, uzeo sam Paf Pro, jebote beli je skuplji od crnog preko 500 din smeshno
ali aaaajde, samo su njega imali, treba da ga stavim danas pa javljam utiske.
A za bridge chekam, rekoshe ko i preko telefona, oko 10-og januara sitzhe nekakva poshiljka pa ce biti svakakvih magneta valjda. Trenutno imaju samo josh jedan ovaj paf pro, jedan bluesbreaker valjda, i jedan evolution. Jbt od onolikog kataloga samo to, smeshno.
Ne znam, videcu, uzeo sam Paf Pro, jebote beli je skuplji od crnog preko 500 din smeshno

A za bridge chekam, rekoshe ko i preko telefona, oko 10-og januara sitzhe nekakva poshiljka pa ce biti svakakvih magneta valjda. Trenutno imaju samo josh jedan ovaj paf pro, jedan bluesbreaker valjda, i jedan evolution. Jbt od onolikog kataloga samo to, smeshno.
Ma neozbiljni su.
Tamo sam samo jednom naleteo na lika koji je bubnjar i koji je bio vrlo, vrlo prijatan. Ovi ostali ... ono, sori sto ne sviram metal jbt. ...
A ovome je zvuk krsh, ali tacno cujes sta dActivator radi. Previse "stsaklen" zvuk nekako ... za moj ukus.
Tamo sam samo jednom naleteo na lika koji je bubnjar i koji je bio vrlo, vrlo prijatan. Ovi ostali ... ono, sori sto ne sviram metal jbt. ...
A ovome je zvuk krsh, ali tacno cujes sta dActivator radi. Previse "stsaklen" zvuk nekako ... za moj ukus.
Hm mogli smo ovo i preko PP-a
mada ja odgovaram na pp ubilo se...
Elem, meni nekada treba bash ovo shto oni pruzhaju, mislim na D-Activator jel, definicija pri high gain-u, ali u vecini sluchajeva mi ne treba tako agresivan magnet, stoga sam pocheo da se razmishljam.
Pa ovaj TOne Zone nije losh, gledam ovaj Paul-ov video i zvuchi ok, shta ti mislish Muzzy?
Jel imao neko drugi iskustva sa njima?

Elem, meni nekada treba bash ovo shto oni pruzhaju, mislim na D-Activator jel, definicija pri high gain-u, ali u vecini sluchajeva mi ne treba tako agresivan magnet, stoga sam pocheo da se razmishljam.
Pa ovaj TOne Zone nije losh, gledam ovaj Paul-ov video i zvuchi ok, shta ti mislish Muzzy?

Jel imao neko drugi iskustva sa njima?
Nisam imao iskustva sa tonezone ali koliko me secanje sluzi to je popularan old school shrederski magnet
I malo tamnijeg zvuka.
Videcu da prebacim FRED-a na ovaj moj Peavey pa ces na jam-u moci da ga probas. Norton bi trebao da je masniji od njega ali sa njegovim harmonicima i odzivom. "bem ga...
Mene interesuje puf pro pa cemo bas fino da se konslutujemo 

Videcu da prebacim FRED-a na ovaj moj Peavey pa ces na jam-u moci da ga probas. Norton bi trebao da je masniji od njega ali sa njegovim harmonicima i odzivom. "bem ga...

Evo i mene,
Cortex,jesi li ih uzeo u mix-u?Ako si u mogućnosti šibni snimak kako rade,značilo bi mi jer su nam džitre jako slične.
Cortex,jesi li ih uzeo u mix-u?Ako si u mogućnosti šibni snimak kako rade,značilo bi mi jer su nam džitre jako slične.
Nazhalost nemam uslova da kvalitetno snimim ali sada, kada je proshlo neko vreme od kako sam ugradio magnet, napisacu par rechi, mozhda nekome bude od koristi.mica0902 wrote:Cortex,jesi li ih uzeo u mix-u?Ako si u mogućnosti šibni snimak kako rade,značilo bi mi jer su nam džitre jako slične.
Kao prvo, uzeo sam Paf Pro ne bih li malo otvorio zvuk gitare, koja je zaista odlichno izradjena i ima neke lepe karakteristike koje meni prijaju, kao npr ogroman sustain, ali sa stock magnetima, za koje mislim da su dosta dobri zapravo, ipak je zvuchala malo muljavo i bezkarakterno. Neck magnet je bio muljav i previshe taman, dok je bridge(koji i dalje stoji, ali zhurim da ga zamenim) veoma agresivan i sa vishe visokih nego shto mi prija. Sada, od kad sam turio P Pro shvatam da su ti stock magneti zapravo high output sigurno.
To je i prva stvar koja mi se dopada kod P Pro-a, jer je medium output. Prosto, osecaj nije za poredjenje, sasvim je drugachije. Napominjem da, bivajuci neiskusan, isprva nisam primetio neke razlike prevelike u zvuku izmedju PP-a i stock neck-a i pocheo sam malo da se plashim da sam bacio pare, medjutim...kako je vreme prolazilo i kako sam ja pocheo da kontam magnet i kako se on svira, a ochito se i to uchi jbg, tako mi se sve vishe dopadao, te sam od choveka koji na necku gotovo da i ne svira preshao na choveka koji samo na necku i svira

Sve u svemu ja bih ga svakome preporuchio, ko trazhi kvalitetan neck humbucker, s jednom naznakom da ko god ga kupi sacheka malo da mu se slegne magnet i da se chak i svirachke navike usaglase sa istim.

I dalje gledam shta da stavim u bridge, i kako da se to nabavi gawdamnit! Od DiMarzio-a sam sve zhivo razmatrao, a zanimljivo je da ljudi vishe DiMarzio i poznaju, npr nigde na ovom forumu nisam naishao na neku jachu diskusiju o raznim SD magnetima.
Ova tri su mi zapala za oko na SD sajtu:
http://www.seymourduncan.com/products/e ... el_sh1_an/
http://www.seymourduncan.com/products/e ... _custom_5/
http://www.seymourduncan.com/products/e ... ncan_cust/
Slushajuci sound samplove najvishe mi se dopao SH-5, iako je high output, mada kazhu da nije preglasan i da je paf na steroidima jelte...
Ne bih ja druze isao na SD varijantu kad imas pPro. SD drugacije zvuci. Imaju drugaciji pristup zvuku. Turi ili D-Sonic ili Steve Spetial (ovaj ti se mozda i najvise dopadne, Hi-Fi mid scoop zvuk) ili Nortona 

- Rocket Roll
E, sori, ja tek sad video pitanje. Da, vrlo je ravan. Ostvarili su ono što su obećali: pasivac sa najboljim karakteristikama aktivca. Širok, pošten, neutralan, otvoren, ne meša se u ton ni na dobar ni na loš način - ali nije ni "sterilan" ni "ćoškast".MUzzY wrote: Rocket, znaci DActivator ima sve sto treba? Jel mu ravan EQ? Kolorit, mislim?
Kod air classica mi smeta sto su mu srednji zavuceni. Odlicno za midlaste boje (sredi situaciju) ali mi treba malo "chung-a"
Nisam poslušao ove primere koje si stavio, ali mirne duše mogu da kažem da ih ne vredi ni slušati. D-Activator ne "zvuči" ni ovako ni onako - ne "zvuči" nikako. Ono što na tim primerima, verovatno, zvuči loše je drajv samog pojačala / samih pedala.
(D-Sonic)
Pa, ono...