E.J. strat magneti

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Boogie Woogie

E.J. strat magneti

Post by Boogie Woogie » 05 Feb 2010, 19:21

Dopada mi se kako zvuči Fender Stratocaster Eric Johnson signature.
Kapiram da postoje razne mogućnosti da nadgradiš strata, pa i da između ostalog zameniš magnete.
Pitanje je: postoji li neki gotov E.J komplet koji može da se kupi kao npr što je ovaj:

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/360 ... t-%283%29/

ili ovaj

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/359 ... ged-White/

Ili tu mora nešto drugo da se petlja?

Na netu nađoh o EJ magnetima samo ovo..

The pickups are three special design Custom Shop Eric Johnson models, which consist of a ’54 style model with oversized Alnico 3 magnets in the neck position, a ’63 style model with Alnico 3 magnets in the middle position (which is reverse-wound for hum cancellation in the two and four positions on the five-way pickup selector switch), and an Alnico 5 model in the bridge position which is slightly over-wound to provide hotter output without sacrificing top end response.

The Custom Shop-modified single-coil pickups utilize a new magnet wire material and a new pickup winding procedure. Thanks to these design elements, the pickups produce a tonal voice different than any other. Honing that voice to Johnson's specifications was no easy task, however. Frank-Braun developed 19 different versions of these pickups before finding the tone Eric was after!

Rocket Roll

Re: E.J. strat magneti

Post by Rocket Roll » 05 Feb 2010, 20:21

Boogie Woogie wrote:...postoji li neki gotov E.J komplet koji može da se kupi...
Ne nezavisno od te gitare, koliko ja znam. Teoretski je moguće da ih neko skine iz EJ Strata, pa da ti ih proda, ali
- zašto bi to iko radio, kad je glavna razlika između EJ Strata i svakog drugog Strata u tim magnetima
- otkud ti znaš da ti čovek prodaje baš EJ magnete?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 05 Feb 2010, 20:48

Hm, ja sam bas cini mi se citao neki intervju dje Eric kaze da magneta nema u prodaji odvojeno....ili sam video na youtube da prica ne secam se :?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 05 Feb 2010, 20:56

evo, mislim da ovi magneti sasvim sjuper zvuče,
tako da ako nema neki EJ Fender set magneta, ovo bih uzeo bez da trepnem

http://www.youtube.com/watch?v=4UCNONWqESw

nenadnenad

Post by nenadnenad » 05 Feb 2010, 21:41

Ja ti mogu prodati magnete sa melodije country, 3 komada, vintage.Imaju i lepu relic boju, ne bi te izaslo vise od 20-30eu znaci nije skupo a i sta ce ti vise sto se zvuka tice, ionako su ljudi na svirkama jadni, ne obracaju paznju na bend nego gutaju pivo i dime prostoriju.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 05 Feb 2010, 21:45

važi, ja tebi dam štandrcnu za FIAT Punto i šemu za vilerov goblen- crkvica u snegu.
šifra: "jači smo od i beja"

Post Reply