Jackson DK2 Dinky ili Ibanez S470
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Jackson DK2 Dinky ili Ibanez S470
Ako neko ima iskustva?
Jackson ima SD magnete i floyd, malo nezgodniji vrat doduse
Ibanez ima INF magnete i ZR floyd.
Jackson ima SD magnete i floyd, malo nezgodniji vrat doduse
Ibanez ima INF magnete i ZR floyd.
- mislim_stvarno
Re: Jackson DK2 Dinky ili Ibanez S470
A sto lepo ne kupis epiphon lp? Rekao si da ti najbolje zvuci, i da ti je vrat najudobniji.
Mislim, ne zajebavam te, samo hocu da kazem da ti treba da budes skroz zadovoljan gitarom, a ne da je uzmes zato sto ima sd magnete ili zr tremolo. Ja volim jacksone i leze mi vratovi, ali ako ti ne lezi vrat, ne lezi ti vrat, i sta tu vise ima da se prica, gitara otpada iz kombinacije. LP jeste gitara za hard i heavy svirku, pogledaj samo: Randy Rhodes, Zakk Wylde, Jimmy Page, Slash, Hatfield...

Mislim, ne zajebavam te, samo hocu da kazem da ti treba da budes skroz zadovoljan gitarom, a ne da je uzmes zato sto ima sd magnete ili zr tremolo. Ja volim jacksone i leze mi vratovi, ali ako ti ne lezi vrat, ne lezi ti vrat, i sta tu vise ima da se prica, gitara otpada iz kombinacije. LP jeste gitara za hard i heavy svirku, pogledaj samo: Randy Rhodes, Zakk Wylde, Jimmy Page, Slash, Hatfield...
-
Vidis da sam sav neodlucan imam te 2 gitare u ponudi i taj epiphone les paul standard. Veruj mi u mukama sam, pa posezem za slamcicom. hehe
I ne znma sta da radim, problem je jer ga taj ibanez nema nigde moze da se kaparise i naruci, tj. da s ekupi a da se ne proba. Pa me interesuje sta ljudi misle o njemu.
Jbg
Valjda ce da ispadne sve ok, tj. da se smislim vec nesto. Razumi me, dajem 500 evra.
Inace sviram bas hard and heavy, najvise maidene.
Mislim svaka od ovih gitara ima dosta prednosti i mana.
A da li na tom epiphone mogu da se stave gibson magneti, i na sta bi to licilo?

I ne znma sta da radim, problem je jer ga taj ibanez nema nigde moze da se kaparise i naruci, tj. da s ekupi a da se ne proba. Pa me interesuje sta ljudi misle o njemu.
Jbg
Valjda ce da ispadne sve ok, tj. da se smislim vec nesto. Razumi me, dajem 500 evra.
Inace sviram bas hard and heavy, najvise maidene.
Mislim svaka od ovih gitara ima dosta prednosti i mana.
A da li na tom epiphone mogu da se stave gibson magneti, i na sta bi to licilo?
- mislim_stvarno
znaci sada ti je situacija ovakva:
-jackson - ne svidja ti se vrat, ima sd magnete i licencirani floyd
-ibanez - moras da ga kupis a da ga ne probas sa realnom sansom da ti se ne svidi ton ili vrat, ima zr tremolo
-epiphone - svideo ti se vrat, svideo ti se ton, nema nikakav tremolo
Ti ne zelis da kupis nesto polovno jer zelis to da isprobas, ne zelis da dobijes macku u dzaku, a ako ides na ibanez, ides bas na taj dzak.
Ako ti je bas stalo do nove gitare sa floydom, ja bih ti rekao da trazis dalje dok ne nadjes nesto sto ce te zadovoljiti.
-jackson - ne svidja ti se vrat, ima sd magnete i licencirani floyd
-ibanez - moras da ga kupis a da ga ne probas sa realnom sansom da ti se ne svidi ton ili vrat, ima zr tremolo
-epiphone - svideo ti se vrat, svideo ti se ton, nema nikakav tremolo

Ti ne zelis da kupis nesto polovno jer zelis to da isprobas, ne zelis da dobijes macku u dzaku, a ako ides na ibanez, ides bas na taj dzak.

-
Mislim da ni ja bolje nisam mogao to sebi da objasnim!
Tousche

Tousche
Last edited by aivazovsky on 16 Apr 2010, 00:34, edited 1 time in total.
-
Ipak mislim da treba malo da spustim standarde i da uzmem ono sto ima najmanje nedostataka. Jer ova agonija nece da se zavrsi, a izgubicu samo vreme, zivce, novac, maltretiranje, stalno do bga itd.
Jesi gledao schectere?
Ima verzija i sa flojdom i bez, oko 500 lesnjaka

- nikolic025
A LTD,cini mi se da za oko 300-350E ima lep model sa floydom,probao sam ga do duse pre dve-tri godine,ali mi se bas svideo...Imao je onako lepo telo slico S ibanezima,dobar floyd,lep vrat,malo uzi od Ibaneza i Jacksona i sta znam,meni je bila ok...
Pozz
Pozz
-
Jesam probao sam, ali mi nisu bili nesto posebno. Ovde kod mene u Nisu ima ltd ali su po 100.000, probao sam doduse i one jeftinije sto kazes za 300, 350 evra, imaju floyd znam, ali nisu mi nesto posebno iskreno.Stanko wrote:Jesi gledao schectere?
U najgorem slucaju u bgu su mi rekli u jendoj radnji da su narucili s470 i da stize za nekih 2 nedelje iz ibaneza. Tako da je najbolje da tad jurnem za bg i sve isprobam.
Skupi jos para i kupuj s520, koga ima u Mitrosu....
-
Ma znam on kosta 59000, imam novac, ali onda nista od letovanja, a nemam odakle da prikupim vise.
Videcu u mix dolazi za 15 dana s470 pa cu da sacekam da odem da vidim kako lezi. Kad ce vec da ga dobijaju, glupo da dajem 10000 vise, za maltene istu gitaru, ne znam cak ni u cemu je razlika, ima potpuno iste specifikacije, mozda jer je novije izrade, jer ovaj ibanez s470 su prestali da proizvode od 2009.?, ali ta ideja je last resort! Hvala
U sustini glupo je dato 10000 vise samo zato sto s520 ima pokrivene magnete, i lepse izgleda malo. to je jedina razlika. Mozda gresim?
Videcu u mix dolazi za 15 dana s470 pa cu da sacekam da odem da vidim kako lezi. Kad ce vec da ga dobijaju, glupo da dajem 10000 vise, za maltene istu gitaru, ne znam cak ni u cemu je razlika, ima potpuno iste specifikacije, mozda jer je novije izrade, jer ovaj ibanez s470 su prestali da proizvode od 2009.?, ali ta ideja je last resort! Hvala
U sustini glupo je dato 10000 vise samo zato sto s520 ima pokrivene magnete, i lepse izgleda malo. to je jedina razlika. Mozda gresim?
razlika je u pitanju aktivne i pasivne elektronike..ali posto iz prvog posta vidim da ti se dopao les paul,tj zvuk,tako da ti ne bih preporucio s520 tj aktivnu elektroniku...